2014. szeptember 6., szombat

Dimenzió sűrűség birodalma----

1.Vágybirodalom : ide sorolhatjuk az 1-5 dimenziós lényeket: emberek, állatok, növények, bolygók, az aszrál régió lakói, pokollények, éhes szellemek, jakják és stb.
2.Formabirodalom : finom anyagi világ, elmélyülés birodalma. 3-6. dimenzió.
3.
Forma nélküli birodalom : gondolatok tiszta eszmék világa, anyaghoz már semmilyen módon nem kötődő lények birodalma. A 7. dimenziótól ide sorolhatunk mindent.
A 4 menny lakosai: végtelen téren meditáló; végtelen tudaton meditáló; a semmin meditáló; a sem nem észlelés, sem nem-nem észlelésen meditáló. az utóbbi a létesülés csúcsa.
A létbirodalmakat azért említettem meg, mert többféle úttal találkozunk és vannak, akiket ez összezavar, nem látja az egységet, az azonos forrást közöttük. Sokan nem beszélnek a dimenziókról, akik a keleti utat járják; a nyugati fej nem érti a keletit, kevés ember tudja összefűzni ezeket úgy, hogy az igazságot emeli ki belőlük egy Egészet alkotva.

Amíg alvajáró üzemmódban élsz, addig van karmád, mely által olyan állapotban vagy, amiben el vagy választva a szellemedtől, amiben korlátozottan élsz, és elidegenedtél a fizikai testedtől, azaz általában nem vagy a testedben. Ugyanígy, ha te annyira spirituálisnak tartod magad, hogy folyton más síkokon járkálsz, mint anno én és idegen a világ, még a tested is, akkor szintén Nem vagy a testedben. Bölcsesség, belső tudás előtörhet, de a feltétel nélküli szeretet nem tud kifejlődni "testen kívül".
Ha viszont nem vagy a testedben, akkor nem tudod aktiválni a szívcsakrádat. Ha pedig nem tudod aktiválni a szívcsakrádat, akkor a gyökér, a szakrál és a szolár plexus csakráid fognak dominálni. Ami a test letétele után kedvezőtlen újjászületésekhez és szenvedésekhez vezet. Innen szabad az út a pokollények vagy éhes szellemek birodalmába. Ami természetesen a dualitás része; amíg azonosulás történik az énnel, elmével, addig igazak ezek a tapasztalatok. Környezeteddel való kölcsönös kapcsolatod ösztönös félelmeken, karmikus mintákon, hatalmon, vágyon, irigységen, vagy egyértelműen önző hatalmi játszmákon fog alapulni. Ha nem vagy teljesen a testedben, akkor nem lehetnek kölcsönös kapcsolataid a magasabb szinteken sem. És természetesen egyáltalán nem aktiválódnak felső, a testeden kívüli csakráid sem. Remélem kezd összeállni a kép.

·         Bardók

1.Élet bardója(Kye Ne Bardo): minden, amit ebben az életünkben végzünk. Átöleli az ébredő világ illúziójának a tapasztalatait. Magában foglal minden negatív és pozitív tevékenységet, amit az életünk során a születésünktől a halálig elkövettünk.
2.
Álom bardója(Milam Bardo): alvás, álmodás, az ébrenléti álomvilág is.
3.
Meditáció bardója (Szamten Bardo) : realizálástól a megvilágosodásig. A meditatív tapasztalatok sora az egyhegyű koncentrációtól egészen a nem-meditálás állapotáig terjed.
4.
Halál folyamatának bardója (Csikai Bardo): Életünk során testünk a létezés öt alapelemétől függünk. A halálban pedig ez az öt elem, amelytől függtünk, mögöttünk marad. A halál pillanatában az öt belső elem fokozatosan egymásba oldódik, és hogy ekkor meg ne rettenjünk, tudnunk kell, hogy az oldódás melyik állapotában vagyunk. Ezt a feloldódást nevezik Tibetben Thimrimnek. Ezen feloldódási állapotok mindegyikének megvan a maga megvilágosodási aspektusa, amelyet az öt női buddha egyike képvisel. Ha az életedben fejlődsz, megtanulsz meditálni, Tudatosan létezni, akkor fel tudod ismerni a feloldódás szintjeit, és lehetőséged nyílik arra, hogy megszabadulj a fájdalomtól és elérd a megvilágosodást.
5.
Halál állapotának bardója (Csonyi Bardo): itt is lehetőség van a megvilágosodásra
6.
A szamszaraban való újjászületés bardója (Szipai Bardo)

Forrás: Bardo-tanítások, A halál és az újjászületés útja: Khempo Kalu Rimpocse, valamint a tibeti lélekkommunikáció erről is szól sokkal mélyebben..............

·         Az emberi létezés 8 szintje

1és 5 közötti Dimenziós tudatAz 5 szkandha: 5 érzékszerv, hallás, látás, tapintás, ízérzékelés, szaglás
6.Dimenziós tudat 
Gondolkodó, fogalom alkotó, analitikus tudat, mely az aggyal van szoros kapcsolatban; enélkül lenne saját érzékelésed és világod ugyan úgy, de nem tudnál beszélni, írni, olvasni nem tudnál szavakat képezni. 
7. Dimenziós tudat
Dualitásteremtő, ítéletalkotó tudat
8.Dimenziós tudat 
Tároló, tárház: Az összes elmúlt életbeli tapasztalatokkal együtt az egész alábbit egyben tartja. Ezért tudod, hogy a fa az fa, az égbolt- égbolt és hogy az ég kék és stb.
A Tudat: osztatlan, tagolatlan, mely rálát az egészre. Csak Innen vagy képes átlátni a karmádat és akár másokét is. A többi szintről nem tudod teljesen átlátni, mindig csak nagyobb részt látsz, több ismeretet szerzel, de az Egészet sose fogod látni és tapasztalni, amíg nem haladod meg.
1 dimenziós tudatól a kilences dimenzíós tudatig  összefogva a lélek. A 
lélek nem más, mint a karma, ami meghatározzza a személyiségjegyeket, testi jegyeket, félelmeket, blokkokat, minden elmúlt és leendő tapasztalatot, megosztottságot, hiedelmeket, körülményeket és sok mást is. Te nem a lélek vagy, ha ezzel azonosítod magad, akkor az még tudatlanság. Nem az égbolt vagy, sem a felhők, hanem mindaz, amiben ezek megjelennek, ami rálát az egészre.Minden egy egység,Kvantum rezgésből áll.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése