2014. szeptember 7., vasárnap

Szeptember 08. hétfő – 09. kedd – E napokban a tisztításokhoz, a külső-belső munkáinkhoz, a dolgok helyretételéhez megkapjuk a kellő erőket. Ismét végére értünk egy holdciklusnak, így érdemes végiggondolni, összegezni az elmúlt időszakot és a tanultak alapján felkészülni az újra.

Szeptember 08. hétfő – 09. kedd – E napokban a tisztításokhoz, a külső-belső munkáinkhoz, a dolgok helyretételéhez megkapjuk a kellő erőket. Ismét végére értünk egy holdciklusnak, így érdemes végiggondolni, összegezni az elmúlt időszakot és a tanultak alapján felkészülni az újra.
Hétfőn a lélek szintjén a tisztítás, illetve a jövő érdekében történő tisztázások, felismerések ideje van. Délelőtt a Hold és a Neptunusz (a lélek felszíne és mélységei) állnak együtt, a tisztító angyal szárnyai alatt, a Vízöntő csillagkép közepén, így múltunk és jövőnk érdekében egyaránt fontos tisztázni, elrendezni dolgokat. Keddre virradóan eljön a következő telihold ideje: a kora hajnali órákban a Nap teljes egészében fényt ad a léleknek, megvilágítja a Hold kerek egészét, így láthatóvá, érzékelhetővé válnak (akár álomban, vagy lélekben, de a fizikai valóságban is) az eddig rejtett minőségek. Mindez annak érdekében történik, hogy a még rendezetlen dolgokat helyretegyük, hogy biztonságot, stabilitást teremthessünk. Az eddig rendezetlen pénzügyek is lendületet kaphatnak, teremtő erőinket érdemes mozgásba hozni. Lelki stabilitásunkat, belső biztonságérzetünket gyógyíthatják a keddi álmok.
Kedden a Hold már a Halak csillagkép visszaúszó halánál jár, így a múltból újra és újra előbukkanó minőségekkel találkozhatunk. Érdemes figyelmet szentelni ezeknek és ha jó érzéseket váltanak ki, többet foglalkozni velük, ha azonban kellemetlen a számunkra, akkor magabiztosabban elrendezni őket. Ez a nap erőt ad az átalakuláshoz, új kezdetet is jelenthet. Párkapcsolatokban, emberi viszonyokban mélyebb beszélgetések, mélyebb működések megértései aktuálisak, ami által új korszak kezdődhet. Meglehet, sokat gondolkodunk egy döntésen, de a külső helyzet alakulása egyértelműen segít eldönteni a végeredményt. Nem is az a fontos, hogy könnyen és kellemesen jöjjünk ki belőle – hanem az, hogy minőségi változást hozhasson, akkor is, ha ennek érdekében többtől kell megválnunk, mint szerettük volna.
Az érzékiséget és a művészeteket illetően, most nem érdemes sietni. Lassan, aprólékos munkával térképezni fel és kidolgozni azt, ami számunkra kedves, a maga idejében kinyitni és a maga idejében behunyni a szemeket, ráérezni és elfogadni azt, aminek éppen ideje van, többet ad, mintha mindig mást akarnánk, mint aminek éppen ideje van.
A Neptunusz jelenlegi fényszögeltsége okán érdemes tudni, hogy helyzete az égbolton a Vízöntő csillagkép közepén van. A Vízöntő a tisztítás, tisztulás általi felszabadulás fázisa, ez pedig a Neptun által a mélylélek rétegeiben zajlik most. Kifejezetten a titkos, eddig rejtett, eltemetett dolgok vannak terítéken - aktuális pl. a gyermekkorunk homályos, ködös emlékképeit vizsgálgatni, szembenézni mindazzal, amitől eddig féltünk, ami számunkra kellemetlen volt, amit magunkba akarnánk temetni, hiszen a munka éppen itt, ezekkel van, a szabadulás ezek által érkezik el.
A Neptunusz és a skorpió Szaturnusz is biztosít arról, hogy felesleges a titkolózás - minden kiderül, előbb vagy utóbb, az őszinteség pedig szabadulást hoz.
Zentai Anna

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése