2013. december 11., szerda

Angyalok Útján részlet: Berente Ági: Angyalok útján c. könyvéből



A sárkányok szótlanok, de közel sem némák. Hatalmas szemeik kozmikus üzenetet pulzálnak.
- "Létünk nem valós. A félelmek, melyeket keltettünk benned, csak földi éned számára voltak érzékelhetők. Tekints vissza utadra, és mondd el, mit látsz? - a sárkányok nyugodtan pihennek, testük halkan szuszog. - Látod-e, milyen bátor elszánással vágtál neki az ismeretlennek? Látod-e, hogy az első elrettentő nehézségen a melléd szegődő kitartás nem hagyta lankadni figyelmed? Látod-e ahogy sikeres győzedelmed után önbizalmad is belső erőd támogatására sietett? Látod-e milyen kíváncsisággal folytattad vándorlásod?Látod-e, hogy eredendő, igazi szabadságtudatod volt az, aki minden veszélyen át csak az Utat figyelte, ledobálva maradék béklyóid? S látod-e, hogy mindvégig melletted taposta az ösvényt önbizalmad, a jó öreg reménység, ki folyvást azt súgta füledbe, a kaland bárhogy végződik is, tanulságos lesz, javadat szolgálja majd?"
Ez a hely itt lelked barlangja. Láthatod, életed démonai erőtlenül pihennek a bugyor fenekén.
Az út végig vezetett nehézségeiden, egyben le is győzted azokat. Harc, vér és áldozat nélkül. Szembenéztél a félelmeiddel, kishitűségeddel, gyávaságoddal, bizonytalanságoddal, hitetlenségeddel, reménytelenségeddel. Vállaltad magad.
Ha nem indulsz el, sosem tudod meg, mi ellen nem kellett volna csatába indulnod. Ez az élet igazi iróniája.
- "Korlátaidat lebontva elérkeztél erre a biztonságos, békés helyre, ahol szemünkbe nevethetsz, látva, ilyen közelségből mily erőtlenek, gyámoltalanok, védtelenek vagyunk. A lélekbarlang hatalmas, mély, olyan démon-sárkányok lakják, amilyet csak össze tudsz gyúrni félelmeid szövőszékén." - A gondolatok kimondatlan, mégis érthetőn áradnak a békésen szuszogó sárkányok lélekközpontjától, elméden át szívedbe.

Forrás:http://delilahazael.blogspot.hu/


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése