2013. október 6., vasárnap

A meditációnak az a célja....


A meditációnak az a célja, hogy behatolhassunk a pszichés élet olyan tartományaiba is, amelyek ma még közvetlenül nem megragadhatók a racionális megértés számára. Ezért lényege a gondolkodási aktivitás időleges felfüggesztése, szüneteltetése. A meditáció az önmegismerés egyik legmélyebbre hatoló eszköze.

Az önmegvalósulás után ez a természetes állapot, akár egy fa, növekedni kezd bennünk és a legkülönbözőbb áldásait tapasztalhatjuk meg.
Új dimenziót nyit bennünk, amit önmegvalósulásnak nevezünk.
Csökkenti a stresszt és a szorongást.
Erősíti az egészséget.
Általa nagyobb önfegyelemre teszünk szert és energikusabbá válunk.
Fejleszti az önbecsülésünket.
Fejleszti kapcsolatainkat.
Segít megismerni saját magunkat.
Elősegíti mentális, érzelmi és spirituális fejlődésünket.
Dinamikusabbá válunk személyes céljaink megvalósításában.
Tudatosabbá válunk lehetőségeink és értékeink tekintetében.
Segíti a tanulást a memória javulásának köszönhetően.
Látens művészi képességek könnyen kifejlődnek.
Kedvező hatással van családi életünkre és a társadalommal való
harmonikus kapcsolatunkra.

A buddhizmusban a meditáció jelentése: erőfeszítés nélkül időzni abban, ami van. Ez az állapot a tudat lenyugtatásán és összpontosításán, vagy a belső energiákkal és fényformákkal való munkán keresztül valósul meg. A leghatásosabb mód: saját buddhatermészetünkkel való állandó azonosulás, s nemcsak a formális meditációk alatt, hanem - a Gyémánt Út tanításai szerint - azokon kívül is.

A meditációnak az a célja, hogy behatolhassunk a pszichés élet olyan tartományaiba is, amelyek ma még közvetlenül nem megragadhatók a racionális megértés számára. Ezért lényege a gondolkodási aktivitás időleges felfüggesztése, szüneteltetése.

Fókuszáljunk teljesen a légzésünkre. Lélegezzünk teljesen be és ki, mindig az orrunkon keresztül, a hangsúlyt a kilégzésre helyezve. Hagyjuk, hogy a belégzés megtörténjen magától.

A tudatos légzés tisztítja az érzelmeinket. Ha az előző fázisokban teljesen kiürítettük a testünket, és lecsendesítettük a tudatunkat, akkor képesek leszünk nyugalomban ülni ez alatt a néhány perc alatt

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése