2016. július 18., hétfő

A nap gyógynövénye az Aranyvessző-A máj, a vese és a hólyag működésének szabályozására ,Gyulladáscsökkentő, ezért vastagbélgyulladásra, nyálkahártya gyulladásra, fehérjevizelésre, candida gombára és hüvelygombára egyaránt jó. Összehúzó hatása miatt hasfogó. Immunrendszerünket erősíti, antiallergén hatású.

Aranyvessző(Solidago gigantea)(Solidago canadensis)


GyógyhatásaiVízhajtó hatása miatt vese- és hólyagbántalmakra, ödémára, hólyaghurutra, vesegyulladásra is ajánljuk. Kisebb vesekövek elhajtására is alkalmas.Epeserkentő, májtisztító tulajdonsága van.Gyulladáscsökkentő, ezért vastagbélgyulladásra, nyálkahártya gyulladásra, fehérjevizelésre, candida gombára és hüvelygombára egyaránt jó.Összehúzó hatása miatt hasfogó. Immunrendszerünket erősíti, antiallergén hatású.
Felhasználása belsőlegForrázással készítünk belőle teát. Epebántalmak megelőzésére egy hétig minden nap igyanak meg egy csésze aranyvesszőfű teát, a második héten három csészével, a harmadik héten kettővel. Epekő és epehomok elhajtása is lehetséges teájával: ebben az esetben napi két litert kell meginni, egyet délelőtt, egyet délután egy-két óra leforgása alatt. Csak a 3 mm-nél kisebb követ szabad így elhajtani! Akinek a kelleténél alacsonyabb a vérnyomása, óvatosan igya az aranyvesszőt, mert kis mértékében ugyan, de csökkenti a vérnyomást.A máj, a vese és a hólyag működésének szabályozására napi egy csészével kell inni 2-3 hétig.
Epe vagy máj tisztítására reggel étkezés előtt, étkezés utáni puffadásos tünetekre étkezés után kell fogyasztani egy csészével. Menstruációs görcsökre a ciklus előtt 2-3 nappal szükséges napi egy csésze tea. Reumára és ízületi fájdalmakra, vízhajtóként, izzasztóként szintén napi egy csészével kell fogyasztani a reggeli órákban.Felhasználása külsőlegKülsőleg sebgyógyító, fekélytisztító (például lábon). Toroköblögetésre, fogínyvérzésre is használjuk. Összezúzott levele rovarcsípést enyhít.EllenjavallatSzív- és veseelégtelenségből eredő ödémák esetén nem lehet használni.
Az aranyvessző fajok többek között flavonoidokat, cserzőanyagot, szaponinokat, illóolajat, szerves savakat, inulint, kumarint és nyálkaanyagokat tartalmaznak.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése