2016. május 17., kedd

Kígyótartó, a 13. az Orion, magyar nevén Nimród, a 14. eltitkolt csillagjegy..???

A 14 csillagjegy:
Kos: április 23.–május 11.
Bika: május 11.–június 16.
Nimród (Orion): június 2.–június 24.
Ikrek: június 24.–július 16.
Rák: július 26.–augusztus 6. - 12 nap
Oroszlán: augusztus 8.–szeptember 15.
Szűz: szeptember 16.–október 31.
Mérleg: november 1.–november 21.
Skorpió: november 21.–december 20.
Kígyótartó: november 11.–december 26.
Nyilas: december 21.–január 15.
Bak: január 21.–február 12.
Vízöntő: január 31.–március 8.
Halak: március 11.–április 21.

Milyen jegyű vagy?
Ez a leghétköznapibb kérdés, ha az asztrológia szóba kerül. Az alapján, hogy a Nap éppen hol járt a születésünk pillanatában, a korábban ismert 12 csillagjegy valamelyikébe tartozunk. A Nap látszólagos Föld körüli útját, az ekliptikát i. e. 500-ban osztották fel tizenkét egyenlő szeletre. Ezek a zodiákus jelei, a Kostól a Halakig. A szeleteket többé-kevésbé a háttérben akkor látható csillagképekről nevezték el. Ősi és egyetemes tu­­dás ez, a nagyobb kultúrákban máig azonos nevei vannak a csillagképeknek. Azon­ban ezen a ponton vált el az asztrológia és az asztrozófia is egymástól, ekkortól kerültek ki a csillagok, a csillagképek az asztrológiából, és ma már csak az asztro­zó­fiában jelennek meg, bár az ősi asztrológia is ismerte és alkalmazta ezeket – olvashatjuk az asztrozofia.hu honlapon. Az asztrológia (logosz – értelem, beszéd) a csillagok ismeretének segítségével történő alkotás, teremtés tudománya, míg az asztrozófia (szófia – bölcsesség) maga a csillagbölcselet.
Az asztrológia szerint minden augusztus 15-én született személy oroszlán csillagjegyű (július 23.–augusztus 22.). Kissé árnyalja a képet, ha tudjuk, mi az aszcendensünk – az a csillagkép, amely születésünk pillanatában a keleti horizonton felkel –, ám ezt már bonyolultabb kiszámítani, a születés pontos ideje és helye is szükséges hozzá.

Tizennégy van?

De vajon hogyan lehet az emberiséget 12 típusba osztani? Ráadásul az évezredek során változott a Föld pályája, emiatt a zodiákus jegyei eltolódtak. Sokan már emiatt komolytalannak tartják az asztrológiát, mely sokszor valóban csak a magazinok horoszkóp rovatában közölt, előre gyártott, általánosító, felszínes megállapításokat takar. Ám amint behatóbban kezdünk foglalkozni a témával, rögtön kiderül, hogy amikor a Nap az oroszlán jegyében járt, nem is biztos, hogy találkozott az Oroszlán csillagképpel. Márpedig az igazi, magas szintű tudást a csillagképek hordozzák – s itt kezdődik a csillagbölcselet tudománya. Az asztrozófia nem is a legfrissebb hírekben megjelent 13, hanem mindjárt 14 csillagképet tart számon, hiszen mind az alsó, mind a felső égbolton 7-7 csillagkép van. Eszerint a születési dátumunk alapján a következő csillagképek vannak hatással életünkre.
De el van tolódva..
Igen, mivel a csillagképek nem egységes "sablonméretűek", de a beosztás akkor is 30°-os. Ezért a csillagképek kilógnak ezekből a 30°-os részekből. Ezért mondják például, hogy a Kos a Vízöntő házában van. Mert ott van.Csillagmag

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése