2016. április 10., vasárnap

Allergia megbetegedésre- Teakeverék

Az allergia az immunrendszer betegsége, és a levegő szennyezettsége, az ózonréteg ritkulása okozza. A patogén IgE antitestek, melyeket immuglobulinnak nevezünk, és kb. 40 évvel ezelőtt fedeztünk fel, allergiás jellegű gyulladást idéznek elő a szervezetben. Sokszor genetikusan öröklődik a hajlam, és leginkább a légzőszerveket támadja meg (szénanátha, asztma). A hörgőket ingerlő, gyulladást okozó apró nitrogén oxid részecskék sokkal veszélyesebbek, mint a pollen.Ma tízszer több allergiás ember van, mint 50 évvel ezelőtt.Nyáron a pollenallergia van divatban. De lehetünk allergiásak bizonyos ételekre, atkákra és állatszőrre, penészgombára és rovarcsípésre, gyógyszerekre és légszennyezettségre. Az allergia megnyilvánulhat bőrkiütésben (ekcéma, csalánkiütés), súlyosabb esetben fulladásos rohamokban.
 Az ételallergia kellemetlen, de viszonylag könnyen kezelhető: ne együnk olyan ételeket, melyeket nem tud a szervezetünk befogadni. Ha macska-kutyaszőrre vagyunk allergiások, persze nem tartunk kutyát-macskát a lakásban. Az atka  fogósabb kérdés, de itt is van segítség: antiallergén porszívók, párologtatók kaphatók ma már.A pollenallergia szénanátha formájában jelentkezik leggyakrabban és szinte elkerülhetetlen, hisz a pollent (hímvirágport) viszi a szél, hordozzák a rovarok.
 Három fajtája van:
allergia virágzó fákra (pl. nyírfa, tölgy, mogyoró, egészen februártól májusig)
gabonafélékre (pl. árpa, zab, május-július)
fűfélékre (pl. parlagfű, üröm, augusztus-szeptember).utifu1 (1)Gyuri bácsi Lándzsás útifű teakeveréke (Allergia tea), mely segít a pollenallergiákban szenvedőknek tünetmentesen átvészelni a nehéz időszakot. Olyan növények vannak benne, mint például az útifű (az útifűfélék családjába tartozó kétszikű növény, nem keverendő össze a pázsitfűfélék családjával, mely egyszikű!) melyek szabályozzák az immunrendszer működését, segítik a szervezet védekező munkáját.Mivel sokan idegenkednek a folyamatos gyógyszerszedéstől, javasoljuk, hogy próbálják ki ezt a szelíd módszert. Előnye, hogy nincsenek mellékhatásai. Hátránya, hogy sokáig kell inni, míg eredmény mutatkozik. Javasoljuk, hogy minél hamarabb lássanak hozzá (napi egy csészével kell inni belőle a reggeli órákban). Érdemes már a tél végén elkezdeni a használatát, hogy az allergiás szezon felkészülve érje az immunrendszert.Gyuri bácsi

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése