2015. május 22., péntek

Osho ZEN Napi Tarot kártya---TŰZ 8 UTAZÁS -- 2015.05.22.

E gyönyörű táj ösvényén ballagó parányi alakot egyáltalán nem érdekli a végcél. Tudja, hogy maga az utazás a cél, maga a zarándoklat a szent hely. Az út minden egyes lépése fontos.
Ha kihúzzuk, ez a kártya mozgás és a változás időszakának elérkeztét jelzi számunkra. Ez a mozgás történhet fizikai térben, egyik helyről a másikra, vagy pedig belül, egyik létformából a másikba. De bármelyik legyen is az, ez a kártya azt ígéri, hogy ez a kalandot és fejlődést is magában rejtő utazás könnyű lesz - semmi szükség arra, hogy erőlködjünk vagy túl sokat tervezgessünk. Az Utazás kártya arra is figyelmeztet bennünket, hogy fogadjuk el az újat és tárjuk ki feléje szívünket, épp úgy, mint amikor megszokott világunkból egy új, ismeretlen kultúrájú országba utazunk. Ha nyitott vagy és elfogadó, akkor ez új barátokat és tapasztalatokat jelent majd az életedben.

"Az élet egy örökös folytonosság. Semmilyen végcélhoz nem akar eljutni. Maga a zarándoklat, maga az utazás jelenti az életet; nincs hová elérni, nincs végállomás - csak táncolni és az úton lenni, vidáman haladni, nem törődve semmilyen úticéllal.
Mihez kezdenél, ha elérkeznél a végállomáshoz? Senki nem teszi fel ezt a kérdést, mert mindenki próbál valamilyen célt kitűzni az életében. De mit rejt ez magában? Mi lesz, ha valóban eléred az élet célját? Egyszerre nagyon kínosan érzed majd magad. Nincs hová menned... elértél a végállomásra - és az út során mindent elveszítettél. Mindent el kellett, hogy veszíts. És most ott állsz meztelenül a célban, és úgy nézel körül, mint egy idióta: mi volt az értelme ennek az egésznek? Annyira siettél, annyit aggodalmaskodtál, és ez az eredmény."

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése