2014. december 30., kedd

Horoszkóp--December 31. - Január 01. - A naptári év fordulója történik.--A napokban feléledt indulatok fontos megértéseket, rálátásokat hozhattak el, ami estére beérhet, letisztulhat

December 31. - Január 01. - A naptári év fordulója történik. Kozmikus értelemben az új esztendő már megkezdődött a téli napfordulóval, ezért ha az elkövetkezendő időszakról többet szeretnénk tudni, akkor érdemesebb az e körüli égi jelöléseket figyelembe venni. (Legközelebb pedig a március 21-i tavasz napfordulóét.)
Szerdán a Hold a Bikában jár, ez a nap örömteli, langyosan lelkesítő lehet, az anyagi-testi megéléseket előtérbe tolva. A lélek tüze, a belső szenvedély fellángol. A Bika a termékenységből születő bőség. Ideje van komolyabb átalakításokat tudatosítani, betervezni, lelkünkben meghozott áldozatok által is.
Csütörtökön a Hold este lép az Ikrek jegyébe, napközben még a pihenést, a harmónia ízét hozza el. Az esti órákban érdemes elgondolkodni azon, hogyan is tudunk különböző, egymással látszólag ellentétes (valójában egymást éppen hogy kiegészítő) energiát, elvet, minőséget egyensúlyba hozni és együttműködtetni. Vicces dolog rálátni arra, amikor a különbözőség már annyira különböző, hogy szinte egy és ugyanaz.
A napokban feléledt indulatok fontos megértéseket, rálátásokat hozhattak el, ami estére beérhet, letisztulhat. A tisztulás lehet testi (érdemes böjttel segíteni), lehet lelki vagy szellemi, de adódhat egyik a másikból is. A lényeg most az, hogy a történések által rálássunk saját magunkra és felvállaljuk végre azt az egyéni sorsutat, amely már régóta várt ránk. Az önállóbbá válás, a múlttól való szabadulás és a sors uralása hoz megkönnyebbülést.
Más értelmezésben, az egó nélküli, feltétlen adást gyakoroljuk. A szeretet mindig feltételek nélküli. Az adásról szól és nem a kapásról. Lehet adni úgy is, hogy közben elvárjuk a dícséretet, büszkén mutogatjuk nagyvonalúságunkat. Ez az oroszláni adás. A Vízöntő azonban egó nélküli. Az adás, az örömszerzés lételeme és nem vár semmit cserébe. Ez a két minőség pedig mindannyiunkban ott él...
Az igazságok intenzív tisztázása tehát nem kívül történik – az csak elindítója a belső folyamatnak.
Ha bármi nem úgy alakul, ahogyan szerettük volna - ideje már nem kívül, hanem magunkban keresni a megoldást, mert régóta ott van, csak élni kell vele.
Zentai Anna
Fotó: Hessz-Váradi Veronika

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése