2014. december 29., hétfő

Hogyan tudod használni a tudattalan elmédet?Kvantumfizika

Gyakran hallunk a tudatos és tudattalan elméről. Mit is jelentenek ezek valójában? Hogyan vannak szétválasztva és hogyan kapcsolódnak össze? Néhány átlagos kérdés megválaszolása által most felfedezzük a tudatalattit, miközben megvizsgáljuk, hogy a tudattalan elméd hogyan lehet a segítségedre.
Mi a tudattalan?
A tudattalan elménk kicsit olyan, mint egy szuper számítógép. Elraktározza és feldolgozza az összes bejövő információt. Billió bitnyi információ regisztrálódik a tudattalanunk által. Ha tudatos figyelmet fordítanánk ezeknek a dolgoknak, akkor soha semmivel nem végeznénk. A tudattalanunk szűri a fontos információkat, miközben a nem túl fontos információkat elraktározza.
Ha hiszed, ha nem, a tudattalan mindenre emlékszik – szó szerint. A tudattalan elméd pontosan elő tudná hívni, hogy mit ettél reggelire az első napodon az óvodában. Viszont, mivel ez nem egy fontos információ, olyan mélyen van elraktározva, hogy azt feltételezzük, már elfelejtettük. A tudatalatti a rendszerezés mestere.
Az elménk robotpilóta üzemmódban
A tudattalan elménkre gondolhatunk úgy is, mint a saját, személyes robotpilóta beállításunkra. Emlékezz arra, amikor megtanultál vezetni. Alig tudtál odafigyelni egy társalgásra, olyan elszántan próbáltad az autót az úton tartani. Ma már képes vagy vezetés közben telefonálni (headset használatával, természetesen), zenét hallgatni és sok egyéb dologra figyelni, mialatt biztonságosan betartod a közlekedési szabályokat. Miért? Mert időközben a tudattalanod is megtanult vezetni az ismétlések és gyakorlások által. Ha történik valami, ami szükségessé teszi a tudatos elme működését – például egy kutya az útra szalad – a tudatos elme azonnal átveszi az irányítást, hogy megakadályozzon és kikerüljön egy balesetet. Ez a váltás mindenféle megszerzett tudás nélkül létrejön – nem gondolkozunk azon, hogy tudatos gondolkodásra váltsunk, egyszerűen megtörténik.
Amikor a tudatos és tudattalan kapcsolódik
A légzésgyakorlatok nagyon népszerűek az agykontroll technikákban, részben azért, mert ezek azok a ritka folyamatok, amelyek egyszerre tudatosak és tudattalanok. Mielőtt nem gondoltál rá, nem fókuszáltál a légzésedre. A tudattalanod végezte ezt a munkát helyetted. Viszont, ha úgy döntesz, irányíthatod tudatosan is a légzésedet, így ez egy kitűnő módja annak, hogy kapcsolatba lépj a belső éneddel.
Hogyan tanul a tudattalan
Mindannyian programozzuk a tudattalan elménket. Sokszor nem vagyunk tudatában annak, hogy ezt tesszük. A tudatalatti gyakorlás és ismétlés által tanul. Pontosan ez az, amiért a megerősítéseket ismételni kell annak érdekében, hogy „megragadjanak” az elménkben. Ez az amiért a negatív párbeszédek önmagunkkal (mindig kések, soha nem emlékszem pontosan a dolgokra) annyira károsak. A tudattalanunk ezt hallja és elkezdi valóságként érzékelni.
Nagyon fontos észrevenni, hogy a tudattalan nem ismeri fel a negatív kijelentéseket. Minden megerősítés, szuggesztió és más tudattalan-irányító állításoknak pozitív úton kell történniük. Hasonló kijelentésekkel, mint a „meg tudom”, „megteszem”, „képes vagyok rá”, „megengedem magamnak”... Ez a vonzás törvényének az alapja.
Vegyük rá a tudattalant a munkára
Mivel a tudattalan hallja amit mondunk, programozható, így van értelme kihasználni a tudattalan erejét, ami szó szerint átalakítja az életedet.
Rengeteg könyv és útmutató ajánlja a különböző variációkat arra vonatkozóan, hogy hogyan használjuk a tudattalanunk erejét. Nem könnyű kiválasztani azt az egyet, amelyik számunkra hiteles. Könnyen feltételezhető az is, hogy használhatatlanok – az emberek akik azt állítják, sikeresen használják a tudattalanunk erejét, valótlan dolgokat állítanak, okosabbak, mint mi magunk, vagy csak simán őrültek.
Nem igaz! Mindenki használhatja a tudattalanját, és ehhez nincs szükség drága könyvekre. Csak néhány „kellék” szükséges hozzá, az elkötelezettség és gyakorlás.
A megerősítések segíthetnek a legfőképpen
Légy konkrét és képzeld el tisztán a célodat. Tedd ezt olyan gyakran, amennyire csak tudod. A lefekvés előtti idő a legmegfelelőbb, mert mielőtt elaludnánk a tudatalattink közelebb van a felszínhez. Mindamellett, hogy a tudattalanunk állandóan hallgatózik, csendesen ismételgesd a céljaidat, akárhányszor eszedbe jutnak.
Amikor csak lehetséges, állítsd a szuggesztiódat jelen időben. Ahelyett, hogy „szeretnék egészséges lenni”, mondd, hogy „egészségesnek érzem magam, élénknek és erősnek”. Tényleg tegyél így, és használd pozitívan, erőteljes nyelvezettel – végtére is senki nem hallja, csak te.
Hit és vizualizáció a tudattalan újraprogramozására
Minden technika alapja a vizualizációja annak, amit szeretnél, hogy megtörténjen az életedben. Ez lehet egy általános jó egészség, egy boldog házasság vagy előléptetés a munkában. Bármi legyen is az, csak fókuszálj rá, higgy benne, hogy ez már létezik a jelenben. Majd kövesd az ösztönös, tudattalan megérzéseidet a céljaid felé.
A tudattalan nagyon összetett, de ugyanakkor nagyon egyszerű is. Ha egyszer megértette az elgondolást, addig fog ebben a módban dolgozni, amíg meg nem győződik másról. Ez minden – győzd meg a tudattalanodat valamiről és mindent meg fog tenni, hogy téged oda helyezzen. operationmeditation.com.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése