2014. március 15., szombat

Eckhart Tolle A belső béke megteremtésének Mestere


 A most hatalma rövid idő alatt bebizonyította, hogy az egyik legnagyobb spirituális könyv, amelyet manapság írtak. Ez a könyv egyfajta szavakon túli hatalomról szól, és képes elvezetni minket egy – a gondolataink mögött lévő – jóval csöndesebb helyre, ahol megoldódnak gondolat teremtette problémáink, s felfedezzük, mit is jelent létrehozni egy szabadabb életet. Eckhart Tolle szavaival élve: „Én az emberi tudatosság mélyreható átváltozásáról beszélek. Nem úgy mint egy messzi jövőbeni lehetőségről, hanem valamiről, ami most elérhető – nem számít, ki vagy és hol élsz. Láthatóvá válik, miként szabadíthatod fel magad az elme fogságából, és hogyan léphetsz be a tudatosság eme megvilágosodott állapotába, s milyen módon tarthatod ezt fenn a mindennapi életedben.” E kötet minden részében speciális gyakorlatok és egyértelmű kulcsok vannak, amelyek megmutatják, hogyan fedezzük fel magunknak a „megbocsátást, könnyűséget és fényességet”. Ezek akkor érkeznek meg, amikor lecsendesítjük gondolatainkat, és látjuk a világot elterülni magunk előtt a jelen pillanatban. Olvassuk a könyvet lassan, vagy éppen csak nyissuk ki hirtelen, töprengjünk a szavakon, s a közöttük lévő űrön, hogy – talán egy idő után, talán azonnal – felfedezhessünk valami „életmegváltoztató” összefüggést. Találjuk meg a hatalmat: a képességet, hogy átalakítsuk, és emelkedetté tegyük életünket s világunkat is. A lehetőség itt van, most, ebben a pillanatban: a szent jelenlét a Létezésünkben. Egy hely bennünk, ami mindig jelen volt, és mindig is jelen lesz a zavaros életen túl, a nyugalom világa a szavak mögött
a Most Hatalma című könyvével, amely több mint 5 millió példányban kelt el, hozta el sokak számára a belső béke megteremtésének lehetőségét. Az elme és a gondolatok zaja mögött rámutat arra a csendre, ami mindannyiunk igazi Én-je.
"Aki Te vagy, és a Csend, az egy és ugyanaz"
Eckhart Németországban született, tinédzser éveit Spanyolországban töltötte, majd Angliába ment tanulni és szakmai gyakorlatot szerezni.
Eckhart egész életében szorongott, depressziós volt, többször próbált öngyilkosságot elkövetni. Viszont 29 éves korában az élete hirtelen drámai fordulatot vett. Egyik napról a másikra végtelen örömöt és lelki békét élt meg.
Évekig tartott, míg megtudta mi is történt azon a napon. És még több időbe telt, mire másokat is képes volt megtanítani erre.
Eckhart tanításainak lényege a következő:
Te nem az elméd vagy, sőt az elméd a legádázabb ellenséged, mert eltakarja a valódi lényedet, és folyamatosan olyan gondolatokat bocsát ki, amely felborítja az életedet. Ha meg szeretnéd tapasztalni a valódi lelki békét, akkor le kell választanod önmagad az elmédről. Hogyan? Úgy, hogy a Mostban élsz, hiszen a múltban való vájkálással csak bűntudatot és önsajnálatot teremtesz, ha pedig állandóan a jövőre gondolsz, az folytonos szorongást és aggodalmakat szül".
A kiadást követő 3-4 hónap múlva az emberek kézről-kézre adták a könyveket, és a barátaiknak, rokonaiknak is vásárolnak belőlük."
A folyamat egyfajta" lavinává" nőtte ki magát, és egyre csak növekedett az olvasók száma. Sokak számára sorsfordító volt a könyv elolvasása.
Video megtekintése:

http://www.youtube.com/watch?v=hbYYS_DQNWQ 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése