2013. december 16., hétfő

Az aura

A természet mindent megadott számunkra, ami szükséges ahhoz, hogy képesek legyünk érzékelni az aurát. Pusztán arra van szükség, hogy érzékszerveinket tudatosan összehangoljuk. Ha eljutsz oda, hogy képes vagy önnön erődtől vezérelve látóvá válni, nem kell senki másra támaszkodnod, egyszerűen tudni fogod, és a tudásodat önmagad lelki és szellemi fejlődésére fordíthatod.
Bárki képes látni az aurát bizonyos mértékig. Ahelyett hogy újabb rejtélyt kreálnánk a megszerzett képességből, a törekvés az, hogy mindenkinek megmutassam mire is képes a saját szemével.
Ha egyszer nagyon sokan látják ugyanazt a dolgot, akkor úgy gondolom, hogy ez a képesség része az emberi természetnek és kitüntetett figyelmet érdemel.

Mi is tulajdonképpen az aura?

Ez az erőtér gyakorlatilag a fizikai test, szabad szemmel nem látható, több dimenziós, nagyobb kiterjedésű kivetülése. Növényeknél, állatoknál éppúgy megfigyelhető, mint embereknél. Tulajdonképpen ez az energiaburok egy rendkívül összetett és sokatmondó jelenség az élőlények körül.
Az aura elsősorban nagyon komoly védelmi szerepet tölt be a test körül. Elhárítja a fizikai síkról érkező negatív hatásokat, ezzel akadályozza, hogy biológiai lényünket közvetlen érjék a sejtek számára veszélyes sugárzások. Gyakorlatilag az aura egy hatalmas energiapajzsként szolgál bennünket, amelyben, koncentráltabb formában van jelen az Energia, mint rajta kívüle. Ebből a közvetlen Energiából tápláljuk fizikai lényünket a csakrákon keresztül, melyek jó esetben, folyamatosan mozgásban tartják az áramlást.
Az aura következő fontos szerepe, hogy jelzi a biológiai, a lelki, és a szellemi állapotunk minőségét. Az ember körüli energiamezőt tulajdonképpen egy színes felhőként láthatjuk, s e színek árnyalatából, milyenségéből következtetünk az egyén lelki állapotára, esetleg fizikai problémáira.

Alapvetően, az aurának e tulajdonságára kell kitüntetett figyelmet fordítanunk. A jó auralátó, némi gyakorlással és tapasztalattal a háta mögött elég pontos diagnózist képes felállítani, pusztán az aura színeinek minőségéből. Elsősorban indiai és Buddhista tanítások szerint, alapvetően hét színrétegre osztható az aura:

1. Fizikai - kék
2. Éteri - rózsaszín
3. Asztrális - sárga
4. Mentális - zöld
5. Lelki - lila
6. Mennyei - fehér
7. Isteni éntudat - vakító fény

Az aura színei rendkívül meghatározók, úgy is értelmezhetőek, mint egyféle kódrendszer, mely a gyógyítónak, látónak óriási segítséget nyújt különféle lelki és biológiai problémák feloldásában. A látható aura, a gyakorlatban egészen másképpen néz ki, mint az imént leírtak. Keleti tanításokban terjedt el az aura szivárványszerű ábrázolása, de valószínű, hogy ez a képi ábrázolás, pusztán a könnyebb emberi megértés kedvéért vált közismerté. Voltaképpen a valóságba nem lehet rétegeket észlelni, inkább foltszerű színátmenetek láthatók. Talán az aurafotó valamelyest visszaadhatja azt a képet, amit valójában az aurában érzékelni lehet, de ez a képi megjelenítés sem teljesen tökéletes.
Az aurában egy-egy szín határozottan kiemelkedik. Előfordul, hogy a sötétebb színek dominálnak, erősebb piros, vagy a zöld, de találkozhatunk tiszta rózsaszínben illetve fehérben pompázó aurával is.
Azonban, hirtelen hangulatváltozás, vagy bármilyen egyéb külső fizikai és belső lelki hatás, képes néhány másodperc alatt megváltoztatni az aura színét.
Átlagosan, normál körülmények között 1,5 - 2 m körüli a látható energiamező kiterjedése. Súlyosan beteg egyéneknél, krónikus betegségekben szenvedők esetében, néhány cm-es is lehet. Spirituálisan fejlett egyének azonban több méteres aurával is rendelkezhetnek.

Mindannyian egy hatalmas energiatérben foglalunk helyet, egy hatalmas aurában, ami maga az Univerzum. Bár érzékeink szerint az aurát bizonyos terjedelem után végesnek gondoljuk, a valóságban egyáltalán nem így van. Ugyanis a látható aura valóban csak bizonyos mértékig észlelhető, de azon a ponton, ahol a szélét véljük meghatározni, tökéletesen egybeolvad az Univerzum éterével, s a végtelenségig folytatódik. Így kaphatunk magyarázatot, arra az olykor már nevetségesnek tűnő kezelési eljárásra, amikor a gyógyító távúton, azaz telefonon, televízión keresztül vagy fényképről kezeli a betegeket.

Az aura kiterjedése végtelen, tehát egy megfelelő hangolódás után, abszolút lényegtelen milyen távolságra tartózkodik a kezelendő személy. Mivel az auráink összeérnek az éterben, gond nélkül tud hatást gyakorolni rá a gyógyító. Ezért semmiképp nem lebecsülendő ezeknek az embereknek a tevékenysége, mert nagyon is jól tudják, hogy mit tesznek.

Az aurafotózás sem ad teljesen átfedő képet az aura valódi megjelenéséről. Az aurafotókon ugyanis nem láthatóak azok a sötét foltocskák, amelyek a szervi probléma helyén a valóságban bizony ott vannak, valamint, sem a földsugárzások, sem egyéb negatív hatás nyomait nem lehet kimutatni a fényképeken.

Milyen tényezők határozhatják meg az aura megjelenési formáját?
Egyfajta energiapajzsként működik az aura, mely mindennemű külső, vagy belső negatív hatást igyekszik elhárítani. Gyakorlatilag bármilyen negatív vagy pozitív befolyás ér bennünket, az aura színkód-rendszerében azonnal, tartósan vagy kevésbé tartósan megmutatkozik.

Negatív befolyás:

- káros földsugárzás: (vízérsugárzás, Hartmann-zóna, érctelér, kőzetfeszülés)
- elektroszmog, radioaktív sugárzás, mikrohullám
- rosszindulatú vagy ellenszenves emberek társasága
- súlyos vagy halálos beteg ember közelsége
- stressz, fáradtság, kimerültség, betegség
- gyűlölködés, harag, rosszindulat, irigység, félelem

Pozitív hatások:

- jóindulat
- szeretet
- pozitív földsugárzás
- szerelem

Ha egy adott személyt, az itt felsorolt valamely pozitív, vagy negatív hatás éri, bizonyos helyeken megváltozik az aura színe, esetleg az egész felhő árnyalata átalakul. Az igazán egészséges aurában a világosabb színek emelkednek ki élesebben, míg a sötét színek mindig valamilyen lelki vagy testi hibára utalnak.
Energiamezőnk azonban nem képes a végtelenségig tökéletesen ellátni védelmi feladatát, ha folyton negatív tényezők befolyásolják. Az aura bizonyos idő után legyengülhet, s a védelmi rendszer ernyedtsége következtében a biológiai szervezetünket fokozottabban érik a káros hatások. Előfordul, hogy egyes pontokon kis sötét foltok jelennek meg, melyek minden esetben az adott helyen valamilyen szervi elváltozásra utalnak. Nagyon fontos tehát, hogy az aurában megjelenő színeket jól értelmezve, biztonsággal kutassuk fel a különféle testi és lelki problémákat, az egészségmegőrzés és a sikeres gyógyítás érdekében.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése