2013. október 5., szombat

Vadim Zeland: Válaszd ki magad a sorsodat! 1 – 2.A transz – szörf elmélet és a variációmodellek. Első rész

Mint minden ember, bizonyára Ön is boldogságra vágyik és jólétben akar élni, lehetőleg stressz, betegség és sorscsapások nélkül. De sajnos, úgy tűnik, mintha az életnek más tervei lennének velünk, hiszen úgy sodor bennünket, mint a megáradt folyó egy papírhajót. A boldogság keresése közben bizonyára Ön is elindult már több jól ismert ösvényen, de vajon mit tudott elérni a hagyományos világnézet keretei között?

Ez a két könyv sajátságos és szokatlan dolgokról szól. A tartalma annyira megdöbbentő, hogy szinte el sem tudjuk hinni. Öntől sem várja el senki, hogy vakon higgyen benne. Meg fog most ismerni olyan módszereket, amelyek segítségével saját maga is ellenőrizhet mindent. Tegye meg – és alapjaiban fog megrendülni eddigi világnézete.

A transz – szörf rendkívül hatékony módszer a valóság irányítására. Segítségével Ön is a saját kezébe veheti sorsa irányítását, és akár a lehetetlent is elérheti. De nem csodákról, vagy varázslatról van szó: győződjön meg Ön is arról, mennyivel csodálatosabb az ismeretlen valóság, mint bármelyik más misztikus út.

Számtalan könyvben olvashatunk a siker, a gazdagság, vagy a boldogság elérésének módjáról. Ezek a könyvek első pillantásra talán sokat ígérőnek tűnnek, de amint kinyitjuk őket, azonnal különféle gyakorlatokkal, meditációkkal, vagy egyéb önfejlesztő feladatokkal szembesülünk. Tehát ismét csak stresszt jelentenek nekünk, pedig az élet önmagában is éppen elég nehéz. Az lenne most a megoldás, hogy felgyűröm az ingem ujját, és újabb elvárásokat támasztok önmagammal szemben?

Azt mondják: Ön nem tökéletes, és semmit sem érhet el, ha nem változik meg. Lehetséges, hogy Ön valóban nem elégedett saját magával teljes mértékben, ám a lelke mélyén valójában nem akar megváltozni, és ez nem is lenne helyes. Ne higgyen senkinek, aki el akarja hitetni Önnel, hogy nem tökéletes. Ugyan, ki tudhatná, hogy Önnek milyennek kellene lennie? Senkinek sem kell megváltoznia. Ezen az úton nem juthatunk el a megoldáshoz.

Ebben a két könyvben nem lesz szó gyakorlatokról, meditációról, vagy személyiségfejlesztésről.
A transz – szörf nem az önfejlesztés egy új módszere, hanem alapvetően más szemlélettel akarja elérni a kitűzött célt. Ez nem a törekvés és igyekezet útja – ezen az ösvényen egyszerűen megkapunk dolgokat. Nem az a lényeg, hogy megváltozzunk, hanem az, hogy visszatérjünk önmagunkhoz. Megismerkedünk egy sajátságos világgal, amelyben a mindennapi valóság teljesen más színben tűnik fel. Sok kérdésre egészen váratlan megközelítésből keressük a választ. Leginkább azonban nem is elsősorban ennek az új valóságnak a különlegessége fogja meglepni az olvasót, hanem az a tény, hogy ezt a valóságot irányítani lehet.

A transz – szörffel átlépünk a megszokott, hétköznapi világnézeten, áttörjük a hagyományos gondolati sémák falát, és félretolunk az útból minden hamis akadályt és korlátot. A valóságot alávetni az akaratunknak tényleg nem egyszerű vállalkozás. Nehéz valóra váltani titkos, többnyire bizonytalan, olykor merész álmainkat, amíg a hagyományos szabályokat és elvárásokat követjük. Mindenki saját maga megtapasztalta már, mennyire sikertelenek és eredménytelenek az önmagunk, vagy a világ megváltoztatására irányuló próbálkozások.

A transz – szörf alapgondolata azon a feltételezésen alapul, hogy létezik egy variációtér, amely tartalmazza a VILÁG TELJESSÉGÉT, azaz minden lehetséges esemény jeleneteit és „forgatókönyvét”. A variációk száma végtelen, akárcsak a pontok száma egy koordináta – rendszerben. Ebben a variációtérben megtalálható minden, ami megtörtént, ami épp megtörténik, és ami meg fog történni. Az ember szellemi energiája bizonyos körülmények között képes valóra váltani ennek a variációtérnek egyik, vagy másik szektorát.

A transz – szörf a gondolkodás és cselekvés teljesen új módszerét nyújtja, amelynek révén csakugyan lehetségessé válik elérni mindazt, mire már oly régóta vágyunk. Jól értette:nem arról van szó, hogy igyekezettel és küzdelemmel elérjük, hanem egyszerűen megkapjuk. Hogyan lehetséges? Ezt egyszerűen a tükörben visszatükröződő kép hasonlatával érthetjük meg. Az ember képes megformálni a saját valóságát. Ehhez azonban figyelembe kell venni bizonyos szabályokat… Ez nem valamiféle ködös misztika, hanem az irányított valóság.
Tibor

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése