2013. október 21., hétfő

Az Igazi Valóságteremtés - 1. rész - A New Age veszélyei

„Te teremted a Saját Valóságodat” (innentől TTSV) a New Age-esek uralkodó hitrendszere. E szerint a valóság teljes mértékben az elménk szüleménye, így hitünk szabályozásával befolyásolhatjuk életünk történéseit: amire összpontosítunk, azt vonzzuk, amire nem, az nem történik meg. Vágyaink megteremtését nevezzük manifesztációnak, és a jólét állapota az, amikor mindenünk megvan az életben, amire szükségünk van. Akik ezt a hitrendszert használják, általában a jólét elérése érdekében teszik.


Valóban mi teremtjük a saját valóságunk? Igen, de nem olyan szabadon, ahogy azt a hitrendszer követői állítják. Ebben a formában ugyanis ez egy hibás paradigma, mely szándékosan hiányos. Ez a hitrendszer a negatív erők által a potenciális áldozataik lefegyverzésére használt veszélyes spirituális fegyver. Azok az emberek, akik a New Age-re a az ateizmus vagy a kereszténység alternatívájaként tekintenek, nem javítanak a helyzetükön. Ugyanúgy félrevezetik őket (akaratlanul vagy szándékosan) – a trükk ugyanaz, csak más csomagolásban.

A TTSV több okból is veszélyes.

Az első ok, hogy elhiteti a követőivel, hogy szellemileg sokkal fejlettebbek, mint valójában. Ezáltal a New Age-esek hamis biztonságérzetbe ringatják magukat, túlértékelik képességeiket és sebezhetetlenségüket, így nincsenek felkészülve véletlen balesetekre vagy negatív erők támadásaira.

A második, hogy a manifesztáció, ha felelőtlenül használják, gyakran fekete mágiává válik. A fekete mágia magasabb* erők alacsonyabbak általi manipulálása a saját spiritualitásuk kárára. Például manifesztációt használva korrupt vizualizációval, rituáléval, kántálással vagy meditációval az ember kikerülheti élete küldetését, kényszerítheti a magasabb énjét és megsértheti más, független személyek szabad akaratát.

A manifesztáció helyes használata nem sérti a szabad akaratot. A manifesztálásnak vagy a kérésnek különböző következményei lehetnek attól függően, hogy magasabb pozitív/negatív vagy alacsonyabb pozitív/negatív lények felé irányul-e. A magasabb és az alacsonyabb kifejezések a lények hozzád viszonyított fejlettségére utalnak. Ennek letisztázásához szükséges a pozitív és negatív erőkkel bővebben foglalkozni.

Minden lény fejlettségét a metafizikai genezise óta, egyedi lényként megtanult leckék mennyisége határozza meg. A magasabb pozitív és negatív lények közös tulajdonsága, hogy mindegyik közel van a neki megfelelő evolúciós végcélhoz. A különbség a bölcsességükben, szabad akaratukban és szabadságukban nyilvánul meg, és hogy mi felé fejlődnek.

negatív lények a Teremtő alvó része, az anyagi dolgok felé fejlődnek. Felelőtlenek, hiányzik a bölcsesség belőlük, kevés szabad akarattal rendelkeznek és kevésbé függetlenek.

pozitív lények a Teremtő aktív része, a tudatosság felé fejlődnek. Felelősségteljesek, jobb az ítélőképességük, bölcsebbek, szabad akaratuk és felelősségteljességük miatt szabadabban élnek.


Az előbbi magyarázat fontossága abban rejlik, hogy a magasabb negatív lények, bár tudatosabbak, mint te, kevesebb szabad akarattal rendelkeznek. A fizikai anyag a fejlődési útjuk vége, és egyértelmű, hogy az anyagnak elég kevés szabad akarata van. Kedved szerint alakíthatod, nem áll ellent. Tökéletesen meg lehet jósolni a viselkedését, ami azt jelenti, hogy az egyetlen egységesített egyenlet által előre meghatározott, ami nem hagy helyet újszerűségnek vagy szabad akaratnak. Egy lény már csupán azáltal, hogy negatív polaritású dolgokat cselekszik, megkap néhányat ezekből a tulajdonságokból.

A negatív erők a tiédet felülmúló tudatosságukat egyre fejlettebb technológiák és trükkök kifejlesztésére használják, amivel aztán megkerülhetik a szabad akaratod, melyet közvetlenül nem sérthetnek meg, csak mindenféle alattomos csellel és az esetleges általad adott engedélyekkel való visszaéléssel. Ilyen beleegyezés például az a megegyezés, amit az anyagi világgal kötsz, míg a fizikai testedben létezel. Az ezzel való visszaélés látható a manipulálásodra használt technológiába fektetett túlzott bizalomban.

Ha manifesztációt kísérelsz meg magasabb negatív erők segítségével, két tényezőt figyelembe kell venned. Először is, nem fognak segíteni, ha a vágyad nem negatív beállítottságú, mint például a hatalomvágy, pénzügyi elitizmus, szexuális kicsapongások. Másodszor, ezeket csak akkor kapod meg, ha a lehető legnagyobb árat fizeted érte, ami az életutadról való letérés, lelked rezgésszámának csökkentése, spirituális fejlődésed akadályozása és a lélekenergiád egy része a fizetség ezeknek a magasabb negatív erőknek. Elveszíted a szabadságod, a szabad akaratod, felelősségtudatod és kreativitásod a hatalom illúziójáért, pénzért, szexért cserébe. Ez a fausti alku nem egy jó üzlet, hanem metafizikai csalás.

Ha magasabb pozitív erők segítségével kísérled meg valami manifesztálását (ideértve a Magasabb Éned), segítségüket csak kérni tudod. A kérés tiszteletben tartja szabad akaratukat, és a saját bölcs belátásukra hagyja, hogy segítenek-e vagy nem. Ők is tiszteletben tartják a szabad akaratodat, és nem fognak közbeavatkozni, míg azt meg nem engeded nekik. A magasabb pozitív erők bölcsebbek nálad, így rá fogsz jönni, hogy lehetetlen vagy káros a vágyad teljesítésére kényszeríteni őket trükkös, korrupt vizualizációval vagy meditálással. Ha ez mégis sikerülne, ez leggyakrabban rossz döntés volt részedről, ami csupán a spirituális rövidlátásod miatt tűnhet jónak.

Teljesen világos, hogy ha manipulálni próbálsz spirituális hierarchiában feletted álló lényeket, legyenek azok akár pozitívak akár negatívak, az hatalmas problémákat okozhat. A leghelyesebb, ha magasabb pozitív erők segítségét KÉRED, és megengeded nekik, hogy a segítségedre legyenek, akármilyen formában is.


A pozitív hierarchia egy hálózat. Ez azt jelenti, hogy a fejtettebbek segítik a kevésbé fejletteket a tanulásban és a fejlődésben, és eközben a fejlettebbek is tanulnak. Itt a Földön azok, akik azt hiszik, átharcolhatják az életet egyedül, nem használják ezt a hálózatot - a büszkeségük miatt negatív befolyásoknak engednek. Nekik meg kell tanulniuk, hogy mivel ők egy hálózat részei, a magasabb pozitív erőktől való segítségkérés teljesen elfogadott dolog. Ha a kérés szándéka tiszta, ezen erők segíteni fognak, főleg akkor, ha ez a helyes útra tereli vagy felgyorsítja az egyén spirituális fejlődését.

A kérést meg kell különböztetnünk a manifesztációtól – vele a magasabb pozitív erők segítségét kéred, miközben tiszteletben tartod a szabad akaratukat, és ezzel a bölcsességükre bízod, hogy eldöntsék, segítenek-e neked vagy sem. Ezzel ellentétben a manifesztáció a valóság közvetlen befolyásolása. Magasabb pozitív erők segítségére számítva a megfelelő eszköz a kérés, viszont kevésbé fejlett lényekkel szemben a manifesztáció a kézenfekvő.


A manifesztálás akkor működik a legjobban, ha nem sért szabad akaratot. Tény, hogy a szabad akarat nem sérthető meg, ha nem létezik vagy nem használják. Kevésbé fejlett lények vagy nem rendelkeznek a szabad akarat egy bizonyos aspektusával vagy nem használják azt, emiatt a több szabad akarattal rendelkező magasabban fejlett lények befolyásának célpontjai. Ez alattomos dolognak hangozhat, de figyelembe kell venni, hogy nagyobb szabad akarattal több megtanult lecke, magasabb fejlettség, és így nagyobb felelősségtudat és bölcsesség párosul. A Magasabb Éned számtalanszor befolyásolta már a cselekedeteidet, hogy bizonyos előre eltervezett események mindenképpen megtörténjenek veled. Ez nem a szabad akaratod megsértése, csak a viselkedésed befolyásolása a fejlődésed minél nagyobb fokú elősegítése érdekében.

Ezért, amikor a magasabban fejlett, pozitív lények befolyásolják az alacsonyabban fejletteket, az óvatosan, figyelmesen történik, mindenki hasznára. Ez csak akkor válik alattomossá, ha a befolyásolt lény tudatosságát szándékosan csökkentik technológiával, félrevezetéssel vagy trükkökkel, amiket a negatív erők csinálnak, hogy a célpont ténylegesen használt szabad akaratának szintjét a sajátjuk alá csökkentsék, ezzel könnyen manipulálhatóvá téve az egyént.

Ahogy láthatjuk, a TTSV elhiteti az emberekkel, hogy a valósnál sokkal nagyobb mértékben tudják befolyásolni a valóságot (sebezhetővé téve őket a tudatlanságukat kihasználó negatív erők számára) vagy amikor ténylegesen befolyásolják a valóságukat, az fekete mágiává válik, ami aztán akadályozza a spirituális fejlődést.

Ez nyilvánvalóan félrevezetés, spirituális csapda. A célpontjait becsapja, azok lefegyverzik és megrontják önmagukat, eltéríti őket a tudás megszerzésétől és hasznosításától, szabotálja az életüket, és később az ebből eredő szenvedésért önmagukat hibáztatják majd, amiért nem tartották be eléggé a TTSV szabályait.


A TTSV sikerének az oka, hogy számos metafizikai igazságon alapszik. A tudatlanabb hitrendszerekből ébredező embereket vonzza a TTSV igazságtartalma. De mint minden félrevezetés esetében, ennek a megalkotói sem azzal foglalkoznak, hogy a célpontjai mit tudnak, hanem hogy mit tesznek. A magas igazságtartalom ellenére, ami meghatározza, hogy a követői mit tudnak, néhány hazugság és logikátlanság épp elég ahhoz, hogy ne ezeknek megfelelően cselekedjenek. A negatív erők azt szeretnék, hogy azt tegyék, ami a tervükbe illik. Az ilyen célpontok eredményesen „meg vannak puhítva” elfogyasztásra (energetikai értelemben) vagy le vannak fegyverezve „eltávolítás” céljából (fizikaibb értelemben).

A torz logika miatt téves következtetések születnek azon igaz állítás alapján, hogy mi teremtjük a saját valóságunkat.montalk.net

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése