2013. június 1., szombat

Tűzhangya


Néztem egy filmet  tűzhangyákról volt szó. A vörös tűzhangya a föld alatt él kitéve az ár- apály viszontagságainak. Ha túl akarták élni az áradást, ki kellet valamit találniuk Az áradás idején a tűzhangyák összekapaszkodnak. A tűzhangyák át tudnak kelni a vízen is úgy, hogy összekapaszkodnak, és ez által a vízfelületi feszültsége a felszínen tartja őket. Még külső behatásra sem süllyednek el: Rettentő nagy felületen összekapcsolódva egy nagy táblát képeznek,és lebegnek amíg arra szükség van , amíg a víz vissza nem húzódik. Ha kell akár hónapokon át. Mi juttathatta ezt  a kolóniát eszébe.
Túlélés,ösztön,megérzés,problémamegoldó képesség?Abban a filmben pontosan így fogalmaztak ,talán  úgy kezdődött, hogy elsodort a víz egy tűzhangyát, aki belekapaszkodva a társába rájött, hogy együtt képesek a víz felszínén maradni. Néha kell egy aki tudja mit kell tenni.
Egy óriási hangyabolyt kiöntöttek betonnal Lenyűgöző építmény. 40 tonna földet kellett elhordaniuk a hangyáknak a felépítéséhez. Szenzációs építmény: http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=tyBf3GcGX64
Van úgy hogy az ember élete megreked,nem sikerülnek a dolgok. Kell egy aki tudja mi a teendő.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése