2016. augusztus 9., kedd

Horoszkóp-2016. augusztus 08. hétfő – 14. vasárnap (32. hét) Most kifejezetten fontos tehát az önismeret – ha azt vesszük észre, hogy bármilyen ügyben nem önmagunkban keresgélünk, hanem valaki más magatartásával foglalkozunk, mást hibáztatunk, akkor helyben vagyunk: itt érdemes azonnal nézőpontot váltani és megkeresni azt, mit tettünk mi magunk, hogyan teremtettünk, hogyan vonzottunk, miért tükröz bennünket a másik.


2016. augusztus 08. hétfő – 14. vasárnap (32. hét)
A Nap ezen a héten vonul el az Oroszlán csillagkép feje alatt. Így az évnek ez a kiemelt ideje abban, hogy saját magunkra tisztán rálássunk és tanuljunk eddigi cselekvéseinkből, magatartásunkból. Az Oroszlán csillagzat a Napúton a múltba tekint, feje az út fölé hajlik, így az itt átvonuló Nap, a Cselekvő Én szimbóluma, a tekintete központjába helyeződik. Most kifejezetten fontos tehát az önismeret – ha azt vesszük észre, hogy bármilyen ügyben nem önmagunkban keresgélünk, hanem valaki más magatartásával foglalkozunk, mást hibáztatunk, akkor helyben vagyunk: itt érdemes azonnal nézőpontot váltani és megkeresni azt, mit tettünk mi magunk, hogyan teremtettünk, hogyan vonzottunk, miért tükröz bennünket a másik.
HÉTFŐN a Hold a Szűz csillagképben a belső munkák idejét üzeni. KEDDEN már az Angyal csillagai alatt jár, így ez a nap kitűnő arra, hogy felvegyük a kapcsolatot segítő angyalainkkal. A délutáni órák kellemes, bizalmas, meghitt légkörben telhetnek, az érzelmi kapcsolatok támogatását élvezhetjük.
SZERDÁN a nap nagy részében megvilágosodhatnak eddig nyitott kérdések, dűlőre juthatunk, megértés és felismerés ideje következik. A Hold a Mérleg csillagkép alá ér – ne feledjük, hogy egyetlen igazán nagy megmérettetés elé állíthatnak az égiek az életünk során: vajon a szívünk szerint élünk-e, szeretettel járjuk-e az utunkat? Estére az érdeklődésünk a mélyebb, misztikus, végletes dolgok felé irányul, beszélgetésekben fordulatok, szellemi-kommunikációs téren megújító erők jönnek. Ideje hatalmat gyakorolni saját gondolatunk, tudatunk felett! A Mars a Skorpió olló-csillagainál halad, az égi iránytű szerint így most zajlik bennünk azon minőségek levágása, ami már nem méltó egy magasabb létezéshez.
CSÜTÖRTÖKÖN kicsit pihenhetünk, a jövőt érintő kérdések tisztulhatnak le, megmutatkozhatnak a helyes utak. Tovább zajlik a méltatlan, idejétmúlt, szeretetlen minőségek, lezárult feladatok elengedése.
PÉNTEKEN megkezdődik a gyógyító energiák beáramlása. Álmaink idején a lelkiséget jelölő Hold az energikus Marssal áll együtt, majd kora délután az éretté válás és életképesség jelölőjével, a Szaturnusszal is. Ma megmutatkozhat, mi jelenti komfortzónánk határát és az erő is megvan, hogy meghaladjuk azt. Mindez most érzelmi-párkapcsolati gyógyulást, rendeződést és tisztulást segít elő. Legyünk éberek arra, milyen feladatok elé állunk most és engedjük zajlani a folyamatot! Erőink feletti uralmunknak és irányításunknak érdemes tudatában lenni.
SZOMBATON jön a hét legfőbb fordulata, amikor a Szaturnusz irányt vált és fénykaput nyit a Vénusszal. (Szaturnusz = megszentelés, isteni minőség az anyagban, éretté válás, életképesség, meghaladandó határok, önértékelés, felelősségvállalás; Vénusz = ősbizalom, vágyak, termékenység, szépség, női minőség, emberi kapcsolatok, párkapcsolatok.)
Sok nehéz feladat és élmény után, ma megerősödhetünk hitünkben, tudatosságunkban, önértékelésünkben, nézeteink életképessége ismét megmutatkozhat. Bátorságunk is megnőhet, a félelemből szőtt határokat könnyebben meghaladhatjuk. Ideje jön, hogy őszintén és tudatosan, teljes szívvel-lélekkel felvállaljunk olyan dolgokat, melyek jelen küldetésünk részét képezik, különös tekintettel az emberi kapcsolatainkra. Elvárásokat és feltételeket illendő letenni, a Vénusz az Oroszlán csillagai alatt a feltétlen szeretetben való létezés sugárzó, szívet melengető állapotát üzeni.
A Hold a Tejúton lehetőséget ad a felemelkedésre, a Nap közepén önirányításra, a vége felé pedig szabad, tiszta létezésre inspirál.
VASÁRNAP a Hold még a Tejúton halad és a Nyilas csillagképbe érkezik. A Vénusz és a Neptunusz szembenállása kora este lesz egzakt. Két minőség vágyik egyesülni, kiteljesedni bennünk. Egyik oldalon a rendezett érzelmi-női működés, biztonság-bizalom, művészet és szépérzék áll, ezzel együtt sorsunk uralása – a másikon mélységes érzelmek, tisztulás és oldás, a tudatalattiból felszabaduló minőségek, a félelmek oldásán át az egységbe érkezés. Ahogyan egyensúlyt teremtünk e kettő között, úgy tanuljuk meg kezelni és irányítani sorsunkat, az Én és Te viszonyát, rendezni külső és belső világunkat.
Mindent összevetve, a jelen idők elsősorban arról szólnak, hogy ne adjuk át senki másnak életünk irányítását és vezetését, ébredjünk tudatára annak, hogy nem külső erők játéka vagyunk, ha meg akarjuk teremteni boldogságunkat, akkor ez rajtunk múlik. Ideje van felelősségvállalásnak, anyagba öntésnek és főleg annak, hogy önmagunkkal, saját utunkkal - nem pedig másokkal - foglalkozzunk.
Zentai Anna

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése