2016. július 4., hétfő

A 7 Essene tükör – Ezért vonzunk be bizonyos embereket és helyzeteket az életünkbe!

Megnyilvánulásaink reakciókat váltanak ki embertársainkból, így a viselkedésünkkel meghatározzuk azt is, hogy milyen típusú ember figyelmét keltjük fel, milyen eseményeket vonzunk be az életünkbe.

Az esszénusok szerint minden ember a földön a Misztériumok Iskolájának tanulója, ami nem más, mint az Élet. Tudatosan, vagy sem, de élete során mindenki találkozni fog azokkal a tükrökkel, amelyek a viselkedésünk, gondolkodásunk alapján tükröt tart elénk, és ha elég bölcsek vagyunk, hogy felismerjük ezeket a tükröket, akkor felgyorsíthatjuk a lelki fejlődésünket, és megismerhetjük a valódi érzéseinket is.

Ezeket a tükröket Gregg Braden Essene tükröknek nevezi, amelyből 7 típus létezik. Most megtudhatjuk, hogy mit láthatunk magunkról ezekben.

ELSŐ TÜKÖR – A valódi énünket mutatja. Életünk azon részeire reflektál, amikor nem tudatos régi szenvedésben, sérelemben volt részünk.

MÁSODIK TÜKÖR – Azt tükrözi, ami felett ítélkezünk. Ezek rendszerint olyan dolgok, amelyek érzelmi viharokat keltenek bennünk, vagy valamilyen múltbeli sérelem miatt alakultak ki, amelyeket még nem tudtunk megbocsátani. Ha viszont folyamatosan ítélkezünk ezen dolgok fölött, ugyanazt vonzzuk be, tehát velünk kapcsolatban is ítélkezni fognak.

HARMADIK TÜKÖR – Arra reflektál, amit elveszítettünk, amit hagytunk elmenni, vagy amit elvettek tőlünk. Mikor valami olyasmit látunk, érzünk, amire nagyon vágyunk, ez azt jelenti, hogy valaki, vagy valami megfosztott ettől a lehetőségtől, például még gyerekkorunkban. Ilyen lehet a boldogság, ártatlanság, őszinteség, szerelem, bátorság, amit most vissza szeretnénk kapni.

NEGYEDIK TÜKÖR – A legmélyebb szerelmünket tükrözi. Ez nem biztos, hogy egy személy, ugyanis lehet egy be nem teljesült életstílus, vagy karrier is. Sok esetben az előző életünkkel van kapcsolatban, amikor is csalódás ért, és ez beleégett a lelkünkbe. Most a múlt felidézésével, bölcsen túl kell lépnünk ezen.

ÖTÖDIK TÜKÖR – Az édesanyánkat, édesapánkat mutatja. Sokszor mondják, hogy a fiú az anyjához, a lány pedig az apjához hasonló párt választ. És bizony többször is elkövetjük azokat a hibákat, amelyeket gyerekkorunkban a szüleinktől “tanultunk”, pont akkor, mikor a édesanyánkra, édesapánkra Istenként tekintettünk.

HATODIK TÜKÖR – Életünk legnagyobb kihívásairól árulkodik, és egyben a legnagyobb félelmeinkről, de eszközt is ad a kezünkbe, amivel megérthetjük az élet összefüggéseit.

HETEDIK TÜKÖR – Ez a felfogásunkat, gondolkodásunkat tükrözi. Azok az emberek, akikkel kapcsolatba kerülünk, úgy fognak viselkedni velünk, amilyen viszonyba vagyunk mi saját magunkkal. Ha tiszteljük, szeretjük, nagyra tartjuk, szépnek látjuk magunkat, akkor a többi ember is így fog viszonyulni hozzánk. És ennek segítségével sok mindent képesek leszünk a pozitív irányba előmozdítani.Filapaktikum

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése