2016. április 20., szerda

2016. április 22.: Telihold a Skorpióban – Érzelmi kavalkád

A hónap első fele tele volt tüzes energiákkal, gondoljunk csak a Kos Újholdra, ami felfrissített, tevékennyé tett bennünket. A Tűz energia legerősebb képviselője, a Mars azonban április 17-én hátráló mozgásba kezdett, ami a külső produktivitás helyett inkább belső, önelemző munkára ösztönöz minket. A Skorpió Telihold pedig segít ebben elmélyülni és megújulni az elkövetkezendő időszakra.

2016. április 22.: Telihold a Skorpióban- Érzelmi kavalkád
A mostani Telihold egy rendkívül befelé forduló, szemlélődő időszakot fog felerősíteni. Ugyanis 10 bolygóból 5 retrográd* mozgásban lesz az égbolton. Ez lelkünk szempontjából nagyon eredményes lehet, ugyanis az ezen 5 bolygó képviselte energiákat (Mars = aktivitás, Merkúr = gondolkodás, Juptier = érzékelés, Szaturnusz = fizikai test, Plútó = transzformáció) az eddigi tapasztalataink összegzésére, vagy a még tisztázatlan, esetleg mélyen eltemetett problémáink megoldására használhatjuk.
Amikor a Hold – a Víz elemű – Skorpióban tartózkodik, rendkívül szenvedélyesen és intenzíven éljük meg érzéseinket. A Skorpió tudni akarja a titkokat, az elrejtett igazságot, ezért képes megjárni minden mélységet és onnan újra felkapaszkodni, újrakezdeni az “életet”. Hihetetlen akaraterejével rendelkezésünkre bocsátja a képességet, hogy szembenézzünk félelmeinkkel, megjárjuk lelkünk legmélyét, s a krízis után megerősödve haladhassunk tovább.
Tehát ez a Telihold arra fordítja most figyelmünket, amit saját viselkedésünkben fel kellene végre ismernünk: a motivációnkra. „Miért is csinálom én ezt?”, „Mi sarkall erre engem?” és ezúttal nincs menekvés az őszinte válaszok elől.
Szerencsére azért egy enyhítő tényező lesz ebben az érzelmileg meglehetősen zaklatott időszakban. A Föld jegyekben (Bika, Szűz, Bak) álló bolygók olyan stabilitást hoznak, mellyel „földelhetjük” magunkat, hogy ne csússzon ki a szilárd talaj a lábunk alól.
Ehhez hoztam Nektek egy érzelmi meditációs gyakorlatot is.
2016. április 22.: Telihold a Skorpióban- Érzelmi kavalkád
2016. április 22.: Telihold a Skorpióban – Érzelmi kavalkád
Vagyis nagyon mély gondolatok és alapos átgondolás fogja áthatni mindannapjainkat április utolsó előtti hetében, melyek a közeljövőben nem csak bennünk, de a való világban is változásokat fognak előidézni. A feladat (a Nyilas Mars révén) a belső béke megtalálása lenne. A Nyilassal azonban nem a cél maga a lényeg, hanem az út, amin elérjük azt.
Ugyanezen a Telihold napon van Veszák napja is, azaz a buddhisták ekkor ünneplik Buddha születésnapját, megvilágosodását és halálát. Úgy hiszik, Veszák napján Buddha tanításainak, mint a “szeretet, béke és harmónia” gyakorlása segít, hogy megsokszorozva szálljanak ránk vissza tetteink.
Diadalmaskodjanak most is pozitív gondolataitok & cselekedeteitek!
Sebestyén Ági
*Retrográd mozgásnak nevezzük az adott rendszerben lévő legtöbb égitest mozgásával ellentétes irányú mozgást.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése