2016. április 21., csütörtök

2016. április 22.: Telihold-Mindaz, amivel eddig nem akartunk foglalkozni, az most napvilágra kerül

Mindaz, amivel eddig nem akartunk foglalkozni, az most napvilágra kerül – az árnyékra fény derül. Eljött az ideje, hogy a halott ideáknak, nézőpontoknak végleg búcsút mondjunk. Ne lepődjünk meg, ha régi érzések, sérelmek intenzíven felszínre törnek – olyanok is, amelyeken már túlléptünk, vagy nagyon mélyre temettünk el magunkban. Egy nehéz időszak elengedéséhez és lezárásához érkeztünk. A Vénusz- Uránusz együttállása felrázó és egyben lázadó is lehet, segíthet kiszakadni a megszokásokból, az örömtelen vagy függő helyzetekből, és a még nem próbált, új lehetőségek, utak felé terelhet.
A Nap a Bika jegyében a biztonsághoz ragaszkodik, a Hold a Skorpió jegyében az események és érzések feletti ellenőrzéshez. Érdekes, hogy a Skorpió jegyét uraló mindkét bolygó (Mars, Plútó) a napokban váltott retrográd mozgásba, ami rávilagíthat ellentmondásainkra, tagadásainkra, amiknek nem vagyunk kellően tudatában.  A telihold segíthet ráeszmélni arra, hányadán is állunk az érzelmeinkkel, az intimitással, a szexualitással és a bizalommal. Mennyire ragaszkodunk a megszokásainkhoz, vagy az életformánkhoz, az anyagi biztonságunkhoz, a munkánkhoz, vagy a kapcsolatainkhoz? Felismerve ezeket a gátakat, higgyük el, semmi nincs veszve! A makacs ragaszkodásainkat – ha máshogy nem is, de legalább ideiglenesen -, merjük elengedni, félretenni kis időre, és esélyt adni magunknak az átalakulásra, a megújulásra.
Az elmúlással, az élettel és a halállal összefüggő témák is a Skorpió jegy sajátjai. Különösen felerősödhetnek ezek az érzések, ha a telihold a IV. ház vagy a 8. ház felett jön létre, de sarokházak felett, illetve a felszálló holdcsomókkal együttállva is. Foglalkoznunk kell a belső folyamatainkkal, hagyjuk, hogy egy hosszú lelki átalakulás végére érjünk és engedjük át magunkon a múlt összes fájdalmát, haragját, csalódását, bánatát, félelmét. A Skorpió transzformatív ereje a mély változások fele húz, illetve felszólít a továbblépésre, ha valahol túlságosan leragadtunk volna. Szembe kell nézni a változással, az elmúlással/horoszkopelemzes.hu
Skorpió telihold – 2016. április 22. reggel 7:25 – Skorpió, 2°31

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése