2016. február 16., kedd

2016 A majom éve--Február 8-án beköszönt a kínai újév, ezzel együtt pedig jön a Majom éve---

 2016 – A Tűz Majom éve 

Amikor a béke nem a politikusokon múlik…

 Forrás: www.kinaihoroszkop.com
Az idei előrejelzésem első részének végén, kivételesen meg szeretnélek kérni majd egy dologra. A február 4.-én induló Majom évében  kihívásokkal és felismerésekkel is találkozni fogsz, és a harmónia megteremtésében most egyénként nagyobb szereped lesz, mint eddig bármikor. De még mielőtt rátérnék erre a kérésre, engedd meg, hogy a cikket egy saját történettel kezdjem.  Mindez pár évvel ezelőtt történt meg, és tanulsága erősen kapcsolódik az előttünk álló Tűz-Majom év legfőbb üzenetéhez.
Az életem úgy hozta, hogy immáron sokadszorra sodort az élet családommal együtt idegen földre. Sohasem vágytam arra, hogy máshol éljek mint Magyarország, de úgy látszik az Égi vezetésnek egészen más tervei voltak…Évekkel ezelőtt gyermekemen keresztül egy kisebb ausztriai városkába vezetettek az Égiek, ahol eleinte minden gyönyörűnek ígérkezett. Hamar találtunk kellemes otthont, kedves és mosolygós emberekkel találkoztam, és még a fű is sokkal zöldebbnek tűnt…Ennek ellenére néha-néha azért eszembe jutott, mi van, ha idegennek fogom érezni magam, vagy nem fogadnak be teljesen, mert magyarok vagyunk? Persze, mint tudjuk, ha valamitől tartunk, előbb-utóbb be is fogjuk vonzani azt, így nem történt ez másként a mi esetünkben sem…
Közvetlenül mellettünk egy nénike élt az utcában. Szomszédoktól hallottam szomorú történetét a szerelméről. A nénike férjét még a második világháború idején magyarok segítségével elhurcolták, megkínozták és végül meg is ölték, sosem tért haza. A nénike eleinte nagyon szimpatikus volt, kedvesen mosolygott és intett mindig ha találkoztunk, azonban hamarosan, amikor megtudta, hogy én is magyar vagyok hirtelen megváltozott a viselkedése. Onnantól kezdve, amikor meglátott az utcán, már nem köszönt. Volt, hogy elfordult, mintha nem látna, csak, hogy ne kelljen üdvözölnie, de olyan is megesett, hogy egyszerűen levegőnek nézett. Ez először nagyon rosszul esett, majd ahogy telt az idő, egyre inkább dühíteni kezdett. Mit tehetek én mindezekről a borzalmakról? – gondoltam. Mi közöm van 70 évvel ezelőtti gyilkosságokhoz, hiszen nem is éltem akkor… Amiatt amit mások tettek régen, most nekem nem köszönnek vissza az utcán??!
És innentől kezdve, ha összetalálkoztunk, már én is látványosan elfordultam, még véletlenül se kelljen szemkontaktusba kerülni a “gonosz öregnénivel”. Naponta bosszankodtam: “Hogyan lehet valaki ilyen neveletlen?! Én semmi rosszat nem tettem ellene, csak azért utálni engem, mert magyar vagyok?! A bennem lévő düh szította a tüzet, és az agresszióra agresszióval reagáltam. Hogyan is várhattam volna, hogy megoldódjon a helyzet, amikor én pontosan úgy kezdtem viselkedni, ahogyan ő? Aztán egyszerre eszembe jutott egy ezerszer hallott, és szinte unásig osztogatott “Facebook bölcsesség”.
“HA VÁLTOZÁST SZERETNÉL LÁTNI A KÖRNYEZETEDBEN, ELŐSZÖR NEKED MAGADNAK KELL MEGVÁLTOZNI!
Milyen jó kis közhely… – gondoltam, de valamiért mégis beakadt ez a gondolat. Egész este ezen gondolkoztam, majd reggelre arra jutottam, meg kell, hogy valósítsam mindezt a hétköznapokban. Így hát másnap, amikor megláttam a nénit az utcán, mosolyogva ráköszöntem és megkérdeztem hogy érzi magát? De nemám csak úgy kutyafuttában… A titok az volt, hogy valóban érdeklődő energia állt a kérdés mögött.
A néni nagyon meghökkent és most először kizökkentettem ellenséges világából. Morgott valamit a bajsza alatt, majd zavartan bemasírozott a házába. Nem vártam, hogy 1 nap alatt megváltsam a világot, de már ezzel is előrébb voltam.  Mégpedig azért, mert egész napra fütyörészős jókedvem lett. Gondolatban megveregettem saját vállam, mert úgy éreztem sikerült végre kilépni egy ördögi körből és megakasztani kicsit a karma kerekét. És ez volt az első nap, amikor már nem bosszankodtam a “bunkó” nénikén a szomszédból.
A valódi áttörés azonban csak hetek múlva történt…
Január végét írtuk, amikor leesett Ausztriában az első nagy hó. Kamasz fiammal éppen egyedül voltunk otthon, így hólapátot ragadva vidáman nekiláttunk, hogy szabaddá tegyük saját portánk bejáratát a hatalmas hóesésben. Jókedvűen dolgoztunk kint, amikor egyszercsak feltűnt a szomszéd nénike is a háza előtt. Idétlen kis seprűjével, reménytelenül próbálta eltakarítani a bejárati ajtaja előtt tornyosuló hóbuckákat, miközben időnként vészesen meginogva egyensúlyozott a csúszós lépcsőkön. Fiammal egymásra néztünk, és összekacsintottunk. Szó nélkül odamentünk, és ellapátoltuk a háza előtt az összes havat. Még a garázsa bejáróját is szabaddá tettük, hogy másnap, amikor látogatóba jön lánya, ne a lapátolással kelljen kezdeniük. Miután elkészültünk intettünk egyet mosolyogva és bementünk a házba. Az idős nénike  egész idő alatt csak zavartan ácsorgott, azt sem tudta mitévő legyen. Ránk nézni sem igazán akart, de már nem azért, mert magyarok voltunk… Még aznap este kopogtak az ajtónkon. Nénike állt ott egy üveg házi lekvárral és egy tál frissen sütött sütivel a kezében. “Ezt a kisfiúnak hoztam – mondta – És nagyon-nagyon köszönöm a segítséget” – tette hozzá.
És életében először a szemembe nézett…
Hogy miért is meséltem el mindezt bevezetőként pont most, a 2016-os év asztrológiai előrejelzésében? Azért, mert az előttünk álló Majom évének legfontosabb üzenete éppen e történet legfőbb tanulsága.
Ha békét akarsz majd látni a világban, beleértve személyes kapcsolataidat, gyermeked, kollégád, vagy akár csak a szomszédot is, először Neked kell lépned, Neked kell megbocsájtanod és békét kötnöd belső harcaidban.

Technikai magyarázat a Tűz-Majom évéhez


2016-ban az Univerzumot alkotó 5 őselem közül, erős tűz és fém elemű energiákkal fogunk megint találkozni. Az elemek körforgásában a tűz megolvasztja a fémet, de az esetlegesen megjelenő kihívások a fejlődést, és a spirituális fogalmak értelmének befogadását fogják kikényszeríteni.
A Tűz elem legmagasabb szinten Istent, a teremtő erőt, a tudatosságot és persze a vallást is szimbolizálja. A Majom jegy pedig a Fém elem fennhatósága alatt áll, ami magas szinten a legfelsőbb igazság, az emellett való elköteleződés, azaz az igaz eszmék védelmezésének jele.Elég egyértelmű az üzenet, hogy 2016-ban a vallások, és Isten keresése előtérbe fog kerülni. Az már persze más kérdés, hogy mi emberek ezeket a tiszta energiákat a személyes szűrőnkön keresztül eltorzítjuk-e, lealacsonyítjuk-e vallási vitákká, vagy felemelve, magas szinten élve katalizátorként használjuk Istennel való személyes kapcsolatunk megtalálására? Mert az év Tűz-Fém oppozíciójának egyik lehetősége, hogy a személyes kapcsolataink rendezésével megtaláljuk a békét otthonunkban, családunkban, vagy a világban, legyen  szó életünk párjáról, a “bunkó” főnökről, féltékeny kolléganőről, vagy rosszindulatú szomszédasszonyról.
Ehhez azonban tudatosságra lesz szükség, nagyon nagy tudatosságra. Ahhoz, hogy 2016-ban harmóniát találj, Neked magadnak kell tenni érte. Mert a környezeted nagy része nem lesz tudatos. Az emberek legtöbbször zsigerből fognak reagálni sérelmeikre, agresszíven, indulatosan, harcra készen védelmezve álláspontjukat – épp úgy, ahogy én is tettem a történetben a nénivel. Most a feladat, – de lehetőségünk is (!) – az lesz, hogy felismerd e szokásokat és kilépj a mókuskerékből. Új viselkedésmintára van szükség 2016-ban, mert az ellentétek élesen kiéleződnek a magánéletben, szakmai értelemben és a nagyvilág eseményeiben egyaránt.
A mindennapi beszédtémákban már érezhetően megjelentek vallási kérdések. De nem mint egy lehetséges út Isten, vagy az Önvaló megtalálására. Sokkal inkább, hogy “ki milyen vallású?” A muszlimokra, zsidókra, arabokra ráhúztuk, hogy veszélyesek egytől egyig éppúgy, mint rám a szomszéd néni:  “Ha magyar vagyok, ki tudja mit akarok?”
A Tűz Majom éve alacsony szinten indulatokat, feszültséget, és vallási ellentéteket szíthat, de magas szinten lehetőséget nyújt a vallások, próféták és mesterek szavainak meghallására, akik mind-mind évezredek óta ugyan arról az EGY-ről beszélnek. Az energiák felerősítve segítik e felismeréseket, melynek egyik jó példája, hogy míg a 2001-es amerikai terrortámadás után több muszlimot megkéseltek a nyílt utcán, addig a novemberi párizsi merényleteknél, az emberek már észreveszik a különbséget Isten, és Isten nevében elkövetett gyilkosságok között.
2016-ban minden látszat ellenére NEM a politikusokon fog múlni, hogy merre megy a világ. Nem a nagyhatalmakon, vagy döntéshozókon! Rajtad és Rajtam fog múlni, ez egyértelműen látszik az év indulásának asztrológiai pillanatán.
Van egy vágyam. Ismét szeretném látni azt a belülről sugárzó békét, amit Mesterem Swámi Véda arcán láttam. Ez a sugárzás minden embert a legmélyebb megnyugvással, és bizalommal töltött el, aki csak a közelében volt. Ehhez kapcsolódna az a kérésem is, melyet a cikk elején említettem. Kérlek kezd el megteremteni Te magad a békét a saját világodban. Ne várjunk arra, hogy hátha megoldódnak a dolgok. Állj neki most, ebben a pillanatban. Miután elolvastad a cikket, beszélj azzal a személlyel, akivel úgy érzed konfliktusod van. Ásd el Te a csatabárdot. Nem azt modnom, hogy adj igazat neki. Csak nyújts békejobbot. És ne add fel elsőre, ha nem sikerül, hiszen Rómát sem egy nap alatt építették fel.
Amennyiben a személyes képletedben megtalálható bárhol a Jang Tűz, Jang Fém, Majom, Tigris, Kígyó, vagy Disznó szimbólum, a fenti sorokat különösen fogadd meg, mert a 2016-os év energiái a Te energiamintázatoddal kapcsolódnak össze legerőteljesebben, így a világ sorsának alakulására is nagyobb befolyásod van mint gondolnád.

Ha van Tűz elem a horoszkópodban szuper éved lesz, boldog idők jönnek 2016-ban

Az előttünk álló év legfontosabb energiája egyéni szinten a Tűz elem lesz, ezért első lépésben azt nézd meg, Neked személy szerint bárhol a képletedben megtalálható-e a tűz elem?
Ezt a Jang Tűz, Jin Tűz, Kígyó, vagy Ló szimbólumok mutathatják.
Amennyiben ezek közül bármelyik jelen van, az azt jelenti, hogy 2016 minden tekintetben a boldogság és lehetőségek éve lesz Számodra. Rengeteg új irány, vagy ötlet kerülhet megvalósításra, és mivel a kínai asztrológiában a tűz elemhez tartozik az energia, vidámság, jókedv és boldogság is, valószínűleg egy érzelmekkel teli, vidám évnek nézel elébe. Bár hivatalosan csak február 4.-én kezdődik el asztrológiai értelemben a szoláris újév, a legtöbb Tűz elemű embert már most erősen foglalkoztatja, mi mindent fog megvalósítani, vagy változtatni 2016-ban. Ha vannak új terveid, csak biztatni tudlak, hogy vágj bele, ne halogasd a megvalósítást. Most van itt az idő, a Tűz Majom évében Te olyan hátszelet kapsz, amit még Onedin család is megirigyelne.

Ha nincs Tűz elem a horoszkópodban – Semmi gond, olvass tovább ! 

Ha nincs egyetlen Tűz elemed sem, akkor sem kell átaludnod 2016-ot, mert ez annyit jelent, hogy kicsit nagyobb tudatosságra lesz szükséged a mindennapok sikeréhez. Az elemzés további részében 3 jó-tanácsot fogok adni, amit beépítve a  mindennapokba, a lehető legtöbbet fogod kihozni Te is a Majom évéből.

Első jótanács : A  Tűz-Majom évében nem sajnálhatod magad !

Ugye ismered nyuszika és a létra esetét ?
Nyuszika megy a medvéhez létráért… Negyed úton megtorpan :
- Áhh… Úgysem adja oda a létrát!
Megy tovább, de félúton ismét megáll :
- Áhh… biztos, hogy nem adja oda a létráját…
Majd megy tovább, de háromnegyed úton ugyanez a jelenet megint lejátszódik. Mire megérkezik, már annyira belelovalta magát, hogy mikor medve ajtót nyit, csak ennyit mond:
- Tudod mit te medve? B…. meg a létrád!
2016 egyik legnagyobb kihívása az év indulásának pillanatában záródó úgynevezett “Tűz tükör” konstelláció lesz. Ezen állás fő üzenete, saját pesszimista hozzáállásunk felismerése.  Jó ha tudod, lesz egy tendenciád, hogy belső dialógusokat gyárts a fejedben arról, mennyien vannak ellened, és mi mindenért nem sikerülhetnek a dolgok. Ha nem leszel éber, nagyon könnyű lesz befolyásolni a józan ítélőképességet lehúzó gondolatokkal, vagy egyszerű előfeltevésekkel. Amennyiben  viszont sikerül a belső dialógusok közepette kissé hátra lépned, észre fogod venni, valójában nincs sok valós alapja pesszimista hozzáállásodnak. Rá fogsz jönni, a sztori nagy része csak a fejedben játszódik…
Ha sikerül fülön-csípni magad amikor elindul egy-egy ilyen romboló gondolatmenet, azonnal jussanak eszedbe e sorok. Mivel az előttünk álló év energiái túlérzékennyé  tesznek mindenkit, hajlamos leszel a sérelmek felnagyítására, vagy eltúlzott érzelmi reakciókra.
A jó hír viszont, hogy ennek a technikai állásnak van egy másik üzenete is. A tapasztalatok szerint a fentihez hasonló gondolatoknál a helyzet sosem annyira végletes, mint amennyire érzed. Egyszerűen csak érzékenyebben érint most minden, mint korábban. Jegyezd meg jól, Tűz tükrös években sosincs akkora valóságalapja a Téged ért sérelmeknek, mint amennyit tulajdonítasz nekik!

Második jótanács: Meditálj rendszeresen !

Amennyiben a személyes horoszkópodban megtalálható a Jang Víz, Kígyó, Tigris, vagy Majom szimbólum, számodra életmentő lehet az egyensúly megtartásához, ha beiktatsz naponta rendszeresen 1-2 perc meditációt, vagy rövid elcsendesedést, légzés figyelést, esetleg mantrázást.
Végezd ezt legalább kétszer naponta, reggel ébredés után és este elalvás előtt. A légzés figyelése fizikai szinten harmónizálja a prána csatornákat. A prána csatornákhoz pedig érzelmek kapcsolódnak. Ha egyensúlyban lesznek az energiák, egyensúlyba kerülnek az érzelmek is, ezáltal boldogabb és kiegyensúlyozottabb leszel. Fontos, hogy nem kell órákig ücsörögnöd meditációs pozícióban. Tényleg csak napi 1-2 percről beszélek ha nem vagy rendszeres meditáló, de az alatt az 1-2 perc alatt valóban figyeld a légzésed, és ne máson gondolkozz. Eleinte ha rajtakapod magad, hogy elkalandozol teljesen normális, ilyenkor finoman vezesd vissza a figyelmed a légzésedre, és kis gyakorlás után már egyre könnyebben fog menni. A hatás pedig a mindennapi akadályok könnyebb kezelésében lesz mérhető.

Harmadik jótanács: Jó tett helyébe, jót várj ! Illetve majdnem…

Ez az év leginkább az adásról fog szólni, mégpedig úgy, hogy közben nem várunk viszont cserébe semmit. Légy majd résen ezért, mert anélkül, hogy tudatában lennél, könnyen belesodródhatsz az “ennyit adok – mennyit kapok? ” típusú érzelmi üzletelésbe. Ha olyan helyzettel találkozol, amikor csalódsz a világban, mert Te mindent megtettél valakiért, és közben nem kaptál érte semmit, annak kizárólag az az oka, hogy bár látszólag önzetlennek tűnsz, de valójában mélyen belül el vagy foglalva saját magaddal és a jó-cselekedeteiddel…
A Tűz Majom éve – mint bármelyik Tűz tükörrel induló év – nem lesz könnyű,  ugyanis olyan dolgokat kell most megvalósítani egyéni szinten, mint: kollégák támogatása a munkahelyen, odaadás a gyermekeink, szüleink felé és önzetlen szeretet, megbocsájtás a párkapcsolatot tekintve. Ez pedig nem könnyű… Viszont ha mindezt konzekvensen beépíted február 4-től a mindennapokba, nem marad el a hatás. Az Univerzum pedig mindeközben végzi a dolgát Veled kapcsolatban, és az önzetlenül végrehajtott tettek gyümölcsei bőségesen visszatérnek Hozzád. Csak most nem onnan, ahonnan várnád, egészen más helyekről fog érkezni, akár elképesztő módokon.
A fenti sorok 2016 február 4-től mindenkire vonatkoznak, de különösen hangsúlyosan megszívlelendők azok számára, akik személyes képletében megtalálható bárhol megint csak a Jang Víz, Kígyó, Tigris, vagy Majom szimbólum.

Pénzügyek, Karrier és Munka : Tűz-Majom év 

- 2016-ban gyarapodni fogsz ha munkád utazással, mozgással egybekötött.
- Kiválóak az esélyeid, ha külföldön terveztél munkát vállalni. Ne várj vele tovább
- Pénzügyi sikerek várnak rád, ha van Fém elem a horoszkópodban.
És most jöjjön a részletes útmutató, hogyan növeld bevételeid 2016-ban?

Mozdulj ki a terepre! 

A tradicionális kínai asztrológia számításai szerint az idei év utazások szempontjából mozgalmas lesz, amikor végigkísér majd minket a “mozgás miliője.” 2016. február 4-én, a szolár év indulásának pillanatában, ugyanis rendkívüli módon 4 utazást jelölő csillag konstellációja kapcsolódik össze egymással. Ez az állás erősen jelzi, hogy a Majom évében egyértelműen jobb anyagi lehetőségekkel találkozhatnak azok, akiknek munkájában megjelenik a mozgás. Persze ne keseredj el akkor sem, ha nem te vagy a Neckermann iroda ide-oda repkedő szálloda tesztelője, mert a fenti információk birtokában, – és persze egy kis leleményességgel – a “mozgás” energiáját szinte minden tevékenységbe, vagy iparágba be lehet építeni. Már most érdemes elgondolkodnod, a Te szakterületedhez vajon milyen módon tudod bekapcsolni a jövés-menést?
-Élelmiszerboltod, éttermed van ? Gondolkodtál már házhosszállításon?
-Multinál dolgozol? Állj fel az íróasztaltól, és email váltás helyett sétálj fel az emeleti osztályra, beszéld meg a projekteket személyesen.
-Gyártasz valamit ? Látogass meg pár igazi ügyfelet, hogy megtudd az igényeiket.
-Szolgáltatási szektor: Utazz el egy-két tréningre, idén megtérül.
-Oktatás: Tarts előadásokat országszerte, így építsd az ügyfélbázisod.
-Dinamikával, mozgással, utazással, energiaszektorral, autógyártással kapcsolatos értékpapírokba, részvényekbe fektess.

Költözésen töröd a fejed ? Külföldön vállalnál munkát? 

Ha ingatlan eladáson, építkezésen, vagy költözésen töröd a fejed, ez is a “mozgás” egy bizonyos formája. Amennyiben eddig eljutottál az olvasásban Kedves Olvasó, már biztosan magad is kitaláltad, hogy mindezt legjobb még az idén, vagy legkésőbb 2017. februárig 3-ig bezáróan levezényelni. Ugyanis a Tűz Majom év energiája egészen jövő év februárig elkísér majd minket, így ezalatt az idő alatt a fenti dolgok extra hátszelet kapnak. Ha esetleg külföldi munkavállalás is foglalkoztatott mostanában, idén ez is esélyesen megvalósulhat, hiszen az előttünk álló hónapokban erősen támogatott lesz minden olyan új kezdet, ahol az utazás vagy költözés szerepet kap. 2016. február 4-től tedd meg hát a konkrét lépéseket, és meglátod, jóval könnyebben kapsz zöld utat az induláshoz.

Amit tarts szem előtt…

Az év tendenciája magával hozza, hogy az új, és felvillanyozó terveink következtében kicsit szeleburdibbak, és meggondolatlanabbak is leszünk a szokásosnál. Különösen érdemes odafigyelni, hogy terveid megfelelően kommunikáld és egyeztesd mindenkivel akiket érint, mert a 2016-os konstellációkban megjelenik a lehetősége az elkapkodott, hirtelen döntéseknek, kellő utánajárás hiányából adódó kellemetlenségeknek is. (Pl. új életed nyitányaként nem vár senki a reptéren, vagy hasonlók…) Figyelmetlenségből, kapkodásból eredő kisebb-nagyobb balesetek, koccanások is esélyesebben fordulhatnak elő az “utazó években” ezért az utakon  légy óvatosabb, felesleges rizikót ne vállalj, és a közlekedésben is légy körültekintő.
Különösen hangsúlyosan vonatkozik ez az előrejelzés azokra, akiknek személyes képletében megtalálható a Majom, Tigris, Kígyó, Disznó, Ló vagy Kutya szimbólum.

Fém elem a horoszkópodban = pénzügyi sikerek 2016-ban

A 2016-os előrejelzés második részében külön foglalkoztunk a Tűz elemű olvasók pozitív kilátásaival. Ebben a mostani, pénzügyeinket érintő előrejelzésben a Fém elemesek számára van jó hírem. Az előttünk álló Tűz Majom évben ugyanis az anyagi bevételt az elemek tana szerint a Fém fogja jelképezni. Ez azt jelenti, hogy amennyiben a személyes képletben bárhol megtalálható a Fém elem, akkor pénzügyi szempontból 2016 várhatóan számodra egy pozitív és rengeteg lehetőséggel teli év lesz, ami esélyesen anyagi fellendülést is előre vetít. A Fém elem jelenléte a horoszkópban ilyenkor azt a képességet mutatja, amivel 2016-ban pontosan rá tudsz majd érezni mely dolgokkal érdemes foglalkoznod, ill. mi az, ami csak időpocsékolásként viszi el energiád, és anyagi megtérülése erősen kétséges. Ha van Fém elemed, készülj a terveid megvalósítására is, mert pénzügyi lehetőségek tekintetében idén a Te ötleteid és megérzéseid lesznek a befutók.
A Fém elem jelenlétét a képletedben a Jang Fém, Jin Fém, Majom, vagy Kakas szimbólum jelzi.

Ha nincs fém elem a képletedben, idézd meg azt; válj Vasemberré… 

Azért szeretem a kínai asztrológiát, mert nem merül ki egy helyzet elemzésében, megoldást is ad a kezünkbe. A keleti metafizika szerint ugyanis van módszer arra, hogy egy bizonyos energiát (elemet) létrehozz, vagy integrálj akkor is ha nincs benne a képletedben. Ha pl. idén pénzügyi bevételeid fokozásához Fém elemre volna szükséged, egyszerűen építsd be a mindennapokba a Fém elemhez tartozó tevékenységeket, azaz “válj Vasemberré”.
Na azért ne ijedj meg, nem arra kérlek, hogy ölts magadra high-tech fémpáncélt, de meglepő módon mégsem állunk messze az igazságtól… A kínai asztrológia szerint egy elem energiája legerőteljesebben az energiát szimbolizáló tevékenység gyakorlásával idézhető meg. A pénzügyi bevételt segítő Fém energiájú cselekedetek, és magatartásminták idén a következők: 
-Igazsághoz való hűség, – minden olyan helyzetben, amikor pénzről van szó
-Elveid melletti kitartás, otthon és a munkahelyeden egyaránt. (Gondolj a Vasemberre vagy az Excalibur szimbólumára)
-Mindenkori Univerzális törvények betartása – akkor is ha esetleg ez személyes érdekeidet sérti
Ezen elvek tudatos átültetése a mindennapokba automatikusan “megidézi” a Fém minőségét körülötted, és ezzel akár hiszed, akár nem, beindítod az anyagi lehetőségek érkezését.
A Tűz Majom év Fém és Tűz energiái erőteljesek és ellentmondásosak. (Az első részben beszéltünk a vallási elvek ütközéséről, a második részben pedig saját érzelmi túlfűtöttségünkről.)  A hétköznapokban most jóval több tudatosságra lesz szükség a boldogság fenntartásához, de, mint tudjuk, a legjobb kardot is csak tűzben lehet megedzeni. 

Az önfejlődés szempontjából utólag visszanézve hatalmas mérföldkő lesz 2016, de sikere nagyban függ attól, mennyire ismered fel saját felelősséged a események alakulásában. Mostantól kezdve Kedves Olvasó, minden szükséges információd megvan már ahhoz,  hogy az idei éved harmonikus, boldog és kiegyensúlyozott lehessen, bármilyen kihívás, vagy nehézség elé is állít az élet.
Kívánom, hogy a Tűz Majom éve hozza el mindazt a bőséget és boldogságot, melyre szívünk mélyén mindannyian vágyunk.
Boldog új évet kívánok mindenkinek
Szeretettel
Nagy Melinda
www.kinaihoroszkop.com


Cselekedjünk, szeressünk, és kövessük álmainkat! 2016 a Tűz Majom éve, ami dinamizmust, energiát hoz az életünkbe!


Kínában 2016. február 8-án kezdődik a Majom éve, mégpedig ez az esztendő a Tűz Majomé lesz. Ez azt jelenti, hogy hihetetlen energiák szabadulnak fel, ami remek alkalom arra, hogy változtassunk eddigi, megszokott életünkön, a szerelmi élet terén is “mozgolódások” fognak történni, ezért használjunk ki minden egyes percet a Tűz Majom éve által biztosított energiákból.


Februárban, Újholdkor kezdődik a Majom éve. Erre az esztendőre úgy kell tekintenünk, hogy bármit elérhetünk, bármi megtörténhet, a lehetőségek tárháza kimeríthetetlen, ezért éljünk, használjuk ki ezeket.

2016 egy szerencsés év lesz azok számára, akik a Majom évében születnek, vagy már születtek, de ugyanez érvényes a Patkány, a Sárkány és a Kígyó évében születettekre is, nekik is szerencsés lesz az idei esztendő. A következő periódus alkalmas lesz a jólét megteremtésére és a személyes megvalósítások, sikerek elérésére.

Akik a Majom évében születettek, kíváncsi, eredeti, kreatív, találékony emberek.Ugyanakkor szeretik a társaságot, okosak, magabiztosak, energikusak, rugalmasak, bájosak, és még humorérzékük is van, az életszeretetükről nem is beszélve.

Ami a gyenge pontjaikat illeti, sokszor féktelenek, álnokok, arrogánsok, irigyek, és gyanakvók.

Mivel idén a Tűz Majom éve lesz, ezért a tűz, mint ősi elem hatására, ez az év a dinamizmusról, a energiákról, a szenvedélyről, a forróságról, a vágyakról, a csillogásról fog szólni. Jó időszak a döntéshozatalra, a kapcsolataink újraélesztésére, javítására, ez egyaránt vonatkozik a baráti és az üzleti kapcsolatokra is.

Ebben az évben a hangsúly az alkalmazkodó- és az állóképességre kerül. Legyünk szemfülesek, járjunk nyitott szemmel, mert előfordulhat, hogy valaki be akar csapni, vagy egyszerűen kihasználna, ha engedjük. Mivel a tűz az érzelmeinkre, a szívünkre is hatással van, ezért a döntéseinket az őszinteség segítségével hozzuk meg.

A Majom éve arra sarkall bennünket, hogy lépjünk ki a komforzónánkból, kicsit kockáztassunk, legyünk kezdeményezőek, bátrak, és tegyük meg végre azokat a lépéseket, amikre mindig is vágytunk, valósítsuk meg az álmainkat, mert az idei év erre tökéletes.

Ha a tavalyi év a szemlélődés esztendeje volt, akkor 2016 a cselekvésé lesz, hogy végre saját kezünkbe vehessük életünk irányítását. A Majom éve segít abban, hogy elérjük a céljainkat, és minden lehetőséget biztosít, hogy ez megvalósulhasson.

2016-ban bármi lehetséges, de az álmok megvalósulásáért tenni is kell. Ki-ki a saját céljaiért kell dolgozzon, a közösségi megmozdulások idén nem lesznek annyira hatékonyak, mint tavaly.

Készítsünk rövidtávú terveket, és azok alapján dolgozzunk nap mint nap.

A Tűz Majom évében számítani kell a káoszra, szétszórtságra, valamint a hirtelen lecsapó, pusztító természeti katasztrófákra. Elsősorban viharokkal, hurrikánokkal, tornádókkal, vulkánkitörésekkel, pusztító erdőtüzekkel kell szembenézni. Viszont jó hír, hogy a föld elem idén nem annyira aktív, így kicsi a valószínűsége az erős földrengések kipattanásának.

A kínai asztrológia világszintű gazdasági növekedést prognosztizál 2016-ra. A tanulásra, szakmai képzésekre is hangsúly fektetődik.

Az utazásokra is sor kerülhet, mert 2016 jó időszak az egzotikus célpontok meglátogatására. Az egészségre viszont vigyázni kell, mivel hajlamosak lehetünk a hiperaktivitásra, a túlpörgésre, mert a tűz elem hatása ezt váltja ki belőlünk.Együnk olyan ételeket, amelyek kímélik az idegrendszerünket, nyugtatnak és a pihentető alvásban is segítenek.

Ebben az évben különleges vonzalmat érezhetünk a mágia, a spiritualitás iránt. A toleranciaszintűk idén próbára lesz téve, elsősorban a rokonsággal szemben tapasztalhatunk némi ellenszenvet. Viszont megtanuljuk elfogadni a másságot, a különbségeket, és nyitottabbak leszünk

Forrás: http://filantropikum.com/A Majom jó és rossz tulajdonságai egyesülnek a 2016-os esztendőben, amikor is bármi megtörténhet! Nincs sok értelme javakat felhalmozni, vagy precíz tervekkel előállni. A Majom befolyás mindent mozgásban fog tartani. A dolgok beteljesülése csakis az egyes emberek igyekezetén fog múlni. Politikai forrongások vagy csoportos megmozdulások nem valószínű, hogy felütnék a fejüket a jövő évben.


Ez a szemtelen állatka bőséget, és motivációt hoz magával, méghozzá a fénynél is sebesebben. Megnöveli a bennünk rejlő humort, szellemességet és javítja a kommunikáció áramlását, és segít méltósággal és könnyedén elviselni a feszültebb perceket. Az üzleti vállalkozások felvirágoznak és a kockázatoktól nem kell tartani. A Majom megajándékoz minket újszerű és eredeti módszerekkel a régi gondjaink megoldására. Aki rá mer lépni a még ki nem taposott ösvényre, annak kedvezni fog ez az év.

Légy felkészülve az üres fecsegésre és a megtévesztő beszédre. Rengeteg szellemi energia fogja ellepni az életünket, így érdemes újratervezni az edzés és étrend szokásainkat egészségünk érdekében. Senki nem hanyagolhatja el ennek fontosságát, hiszen ismerjük a mondást: ép testben ép lélek! A feszültségek levezetésére kiváló módszer a futás, úszás vagy a jóga. Ha még nem próbáltad, itt az ideje elkezdeni!
2016 a majom éve egy igazán optimista év lesz, ahol a politikai fejlődés, az ingatlanpiac megerősödése és a személyes anyagi sikerek sem maradnak el, azonban számolnunk kell rejtett veszélyekkel is. Mindenki igyekszik ravaszan a legjobb üzleteket megkötni és megütni a főnyereményt, de közben nem szabad megfeledkezni arról, hogy az ésszerű döntésekkel többre mehetünk, mint az érzelmi alapon elkövetett baklövésekkel. Kilátásban van némi viszálykodás is, így semmit sem szabad készpénznek venni, legyen az akár otthoni vagy munkahelyi ügy

2016 a majom éve igen kedvező lesz az új vállalkozásokhoz, a kockázatvállaláshoz és a lázadó ötletekhez. Itt a bátorság, a tettek és a hű elköteleződés ideje, mert a legtöbb vállalkozás sikeres lehet a Majom évében. A hiszékenyeknek érdemes felvértezni magukat a szélhámosok ellen, mert csak az éles elméjűek és a szemfülesek járhatnak sikerrel.

A magánéletben is haladjunk gőzerővel előre. Tegyünk merész lépéseket a vágyaink felé. Csak az nyerhet nagyot, aki mer kockáztatni. Hagyd, hogy elárasszanak az ötletek, légy újító a munkádban és ne nézz vissza.
A Majom évében mindenki a saját szakállára fog dolgozni. Nézzünk szembe a ténnyel, hogy csak magunkra számíthatunk. Azok, akik egy csoport szárnyain akarnak felemelkedni, csalódni fognak.

http://ezo-vilag.hu/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése