2015. május 17., vasárnap

Május 18. hétfő – A termékenység ünnepe

Május 18. hétfő – A termékenység ünnepe
Kora reggel, 06:14-kor teljesedik ki az újhold, vagyis a világosságot adó Nap és a lelkiségünket jelölő Hold együttállása, a Bika testénél. Nem sokkal ezután a Hold elvonul a Pleiadok (Fiastyúk) csillaghalmaz alatt, ami az égbolt legtermékenyebb pontja. A Bika erejétől átitatott órákban a létrehozó, termékenyítő erők áramlása zajlik. Az újhold segít, hogy leválasszuk magunkról a terméketlen érzéseket, hogy ösztönösen cselekedjünk és olyan dolgokat teremtsünk életünkben, amik valóban működőképesek. Minden területen, az érzelmekben, az anyagiakban egyaránt. Mindez már megjelenik álmaink üzeneteiben is és végigkíséri a következő holdciklust (kb. egy hónap), hogy lelkünk hívásának engedve, az anyagban is azt hozzuk létre, amit igazán érdemes.
A Hold napközben az Ikrek jegyébe lép, így tisztábban tudunk ráérezni a különbségekre, ami sokat jelent a kapcsolatainkban. Mostanában fontos, hogy még jobban megismerjünk és átérezzünk, megértsünk másfajta nézeteket, mint a sajátunk. Így helyes irányba terelhetjük kapcsolatainkat, ahelyett, hogy szembefordulnánk társainkkal, teljesebben tudunk együttműködni velük. Mindehhez társul a belső, lelki működések megismerése, megértése is és az a folyamat, amely már javában zajlik: nézeteink megmérettetése, eddig hitt dolgok életképességének kiderülése.
Estére a Hold és a Mars együttállása intenzívebb, erősebb, átütő érzéseket üzen, a szóváltások, a kommunikáció és a megértés által magasabb szintek felé törhetünk. Előfordulhat, hogy a külvilág, vagy a társunk olyan élményeket ad, amelyek segítenek meglátni, milyen határok közé szorítottuk be magunkat és meg tudjuk haladni azokat. Önmagunkkal következetesek és meggondoltak lehetünk, másokra viszont gyorsabban reagálunk, akár lelkesíthetünk, vagy erőt is adhatunk társainknak.
Kedden hajnalban a Merkúr (intellektus, információáramlás és gyermeki minőség bolygója) látszólag hátráló mozgásba kezd. Nimród íjától és a Bika szarvától fordul vissza és egészen a Bika nyakáig-testéig halad majd. Kapunk tehát egy visszatérő lehetőséget, de akár többet is, ebben az időszakban, amelyek elsősorban szellemi-kommunikációs téren, kapcsolatainkban, kifejezésmódunkban jelentkeznek. A Bika szarvai magasba emelő erőként működnek, de antennaként is a felsőbb világokból érkező üzenetekre. Nimród fegyvere pedig szellemi fegyver, a fénymunkák eszköze. Ahhoz tehát, hogy igazán készen álljunk ezen üzenetek fogadására, egy magasabb szintre lépésre, idejétmúlt, vagy rossz szokásaink elhagyására, kell még egy kis idő, hogy először megtanuljuk szavakba-anyagba önteni gondolatainkat, még termékenyebben kihasználjuk szellemi erőinket, meglássuk és értsük, mi is jelenti a magasabb minőségben való működést.
Zentai Anna

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése