2015. május 4., hétfő

2015. május 4.- A hipnotikus májusi Telihold Skorpió jegyében.

A Telihold a Hold legérettebb formája, mely azt jelzi, hogy elérkezett a bőség, a termékenység, az elengedés és a megvilágosodás ideje. A holdimpulzusok ekkor jelentősen erősebbek, mint Újhold idején, mivel áramlásuk akadálytalan a Nap és a Föld között. A Telihold ereje viszont nem csak a bolygónkra, hanem ránk emberekre is sokszorosan hat most néhány napig.



Anyag és szellem

A mostani Telihold alkalmával a Bika és a Skorpió minőségek válnak hangsúlyossá. A Bika a materiális értékeket és ezek birtoklását szimbolizálja, míg a Skorpió a szenvedélyt és a mély érzelmi kötődéseket. Intenzíven felszínre kerül majd, hogy legbelül az anyagi vagy lelki értékeket helyezzük-e előtérbe, illetve hogy mit és miért nem tudunk elengedni.
Megjelenik a belső vívódás, hogy „vajon tényleg szeretve vagyok vagy csak testileg-lelkileg kihasználnak engem?” Mintha a jó és a rossz küzdenek bennünk. Ha győzedelmeskedni akarunk ebben a csatában, akkor fontos, hogy ne engedjük a sötét oldal csábításának és ne a negatív hangokra hallgassunk. Kerüljük el a meggondolatlan lépéseket a fülünkbe duruzsoló kisördög hívására: ne ellenőrizgessük párunk telefonját, ne figyeljük megszállottan a közösségi oldalak történéseit, ne legyünk bizalmatlanok a körülöttünk lévő emberekkel sem. A gyanakvás és félelmeink hívják majd életre a csalódásokat. Talán hitrendszerünk is megkérdőjeleződhet a napokban, vallási és jogi kérdések is nagyobb eséllyel merülhetnek fel a Telihold hatása idején. A többi bolygó között fennálló energiahatások még fokozhatják a külső-belső feszültséget, vagy épp ellenkezőleg: rendkívüli transzformációs erőforrást szolgáltatnak negatív mintáink átalakításához.  

A Skorpió hatása

A bennünk lévő kételkedést használjuk arra, hogy önmagunkat vizsgáljuk meg. Milyen lelki játszmákban veszünk részt nap mint nap? Párkapcsolatunkban az áldozat vagy inkább a domináns szerepét viseljük? Nem lehet, hogy a szerepek valójában csak azért vannak, hogy tükröt tartsanak nekünk, amiben észrevehetjük saját hibáinkat? Vagy talán túl magányosnak érezzük magunkat? Biztos, hogy a társ hiánya az, ami az űrt okozza bennünk? Legyünk őszinték önmagunkhoz: érzünk dühöt, haragot, féltékenységet, irigységet, bosszúvágyat, önsajnálatot vagy bűntudatot? De vajon miért érezzük őket? Ezek valójában eltitkolt gyengeségeink, egy pótcselekvés, kivetítés, hogy ne kelljen szembesülnünk önmagunkkal... A Skorpió Telihold viszont szigorúan felteszi a kérdést, hogy felkészültünk-e a változtatásra, ha felismertük a csapdát, melyben megrekedtünk? Vajon készen is állunk már az érzelmi újjászületésre?



A Bika hatása

A Bika a táplálásra hívja fel a figyelmet: csak ha jól tápláljuk testünket-lelkünket, akkor leszünk egészségesek fizikailag és mentálisan is. Ha gondolati szinten minden nap ugyanazt a lerágott csontot (pesszimizmust, fájdalmat, önostorozást) adjuk lelkünknek, akkor nem várhatjuk, hogy javuljanak a dolgaink. A negatív gondolatok helyett tápláljuk önmagunkban és másokban is azt, ami valóban értékes: a hű barátságot, a kitartó szerelmet és az önzetlen szeretetet! A többi sallangot hagyjuk meghalni azáltal, hogy nem szentelünk nekik figyelmet, csupán tudomásul vesszük, hogy léteznek a nagy világban.

Elengedés itt és most

Új és tiszta kötődéseket csak úgy hozatunk létre életünkben, ha először a régiektől megszabadulunk. A gyerekkori sérüléseket fel kell dolgoznunk, a szerelmi csalódások fájdalmának, a kudarcélményeknek és a helytelen megszokásoknak is búcsút kell mondanunk. Ugyanis a múlt mindig visszatart: begyógyulatlan lelki sebeink megbénítanak minket és ellehetetlenítik, hogy higgyünk abban, képesek vagyunk másképp is alakítani sorsunkat, mint korábban. A Telihold minden erejével maximálisan támogat minket az elengedésben. Kezdjük hát el: itt és most!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése