2014. július 30., szerda

Tízmilliószoros nap 07.31-én Teremts Tanácsok hogyan csináld

Tízmilliószoros nap 07.31-én Teremts

„Én vagyok a felelős az érzelmeimért, nem ők felelősek értem.”Dr. Wayne W. Dyer

A tízmilliószoros napok a tibeti vallási ünnepnapok, amikor a gondolatok teremtő ereje a sokszorosára nő. Ma tízmilliószoros nap van, úgyhogy most azonnal kezdd el a pozitív gondolkodást! Elmondjuk, hogyan..

A tibeti buddhizmus ezeken a napokon vallásalapítóját, Buddhát ünnepli. A tibeti holdév négy nagy ünnepe Buddha életének egy-egy eseményéről emlékezik meg. Önmagát Buddha sem istennek, sem embernek nem tartotta, hanem a megvilágosodást elért tanítónak. A tízmilliószoros napokon életének eseményeit idézik meg a hívek, ám a sokszoros teremtőerő egy kis ferdítés: ezeket a napokat erőteljes hatású napoknak hívják, hiszen ilyenkor sokszoros erővel hatnak a gyakorlatok. Azaz ilyenkor elsősorban a megvilágosodás felé vezető gyakorlatokat érdemes végezni.Végezzétek ti is.

Hogyan használd a teremtő napok erejét?
Tartsd kordában a gondolataidat, és csak a pozitív gondolatoknak adj energiát. Ez nem jelenti azt, hogy letagadod a negatív eseményeket. Sőt! Buddha is arra kérte tanítványait, hogy nyugodtan vizsgálják meg a szenvedést, a negatív eseményeket, a rosszat. Arra biztatta őket, hogy fogadják el ezeket olyan negatívnak, amilyenek. De ha van bennük egy kis pozitív, azt is keressék meg, vegyék észre. Ugyanez a feladatod a tízmilliószoros napokon: koncentrálj a jóra, és minden helyzetben próbáld meglátni a pozitív végkifejlet, a happy end lehetőségét. Természetesen az a legegyszerűbb, ha tudatosan figyelsz arra, hogy minden negatív gondolatodat pozitívra cseréld – és nemcsak a teremtő erejű napokon.

A tízmilliószoros napokon érdemes pozitív megerősítéseket, mantrákat használnod, és érdemes számba venned, hogy mi minden jó az életedben. Ha ugyanis számba veszed ezeket a jókat, akkor még több jót vonzhatsz a hétköznapjaidba (tízmilliószor annyit, mint amennyi van). Ezeken a napokon a meditáció és a vizualizációs technikák is jobban hatnak (ne feledjük el, hogy az eredeti tibeti ajánlás is a gyakorlásra vonatkozik), épp ezért most érdemes meditálnod. Ha gyakorlatlan vagy, hallgass  meditációs CD-ket, vagy legalább szánj arra egy félórát, hogy a lehető legpontosabban elképzeld, megkaptad, elérted mindazt, amire a szíved mélyén vágysz. Ha pedig úgy érzed, hogy máris megjött a kedved a pozitív gondolkodáshoz, a teremtő gyakorlatok használatához, van egy jó hírünk a végére: a tibeti buddhizmus szerint minden telihold és újhold napján százszoros teremtőerővel hatnak a gondolataink!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése