2014. március 10., hétfő

Március 11. kedd – Átfordulás és Lélektűz – A mai nap lehetővé teszi, hogy egyik minőségből a másikba forduljunk – racionálisból érzelmesbe, félelemből bátorságba, a kötelezőből a kellemesbe

Március 11. kedd – Átfordulás és Lélektűz – A mai nap lehetővé teszi, hogy egyik minőségből a másikba forduljunk – racionálisból érzelmesbe, félelemből bátorságba, a kötelezőből a kellemesbe. A Nap elhagyta a Vízöntő csillagképet és már a Halak alatt jár. Egyszerre van jelen a Halak jegyében és a Halak csillagkép visszaúszó hala alatt, így már érezhetjük ugyan a tavasz csalógató napsugarait, de még mindig ideje van az elvonulásnak, az utolsó mélymerülésnek a lelkünk vizein, hogy belül, bennünk is megtörténjen a változás. Még erőt gyűjthetünk, összegezhetünk, pihenhetünk egy kicsit, hogy a belső világunkra és a Természetre hangolódva felfedezéseket tegyünk – ezek alapján tudjuk majd a későbbiekben, a hétköznapi életünkben elindítani az új korszakot. Nem baj, ha olykor úgy érezzük, nagy a csend, hiszen ilyenkor válnak tisztán hallhatóvá azok a dolgok, amelyeket az addigi hangzavarban észre sem vettünk. Csütörtök óta a Nap az Eridanus folyó hullámaira lépett, a Főnix csillagkép felett. A világosságot adó Nap misztikus útja még inkább segít, hogy ráhangolódjunk a Természet ritmusára, segítve ezzel testi-lelki egészségünket. A próbatételek belső útján most a cselekvéseink, tetteink mérettethetnek meg – vajon szeretetből cselekszünk?
Már egy ideje készülődött egy fénykapu, amely a ma reggeli órákban tárul ki teljes egészében. Elsősorban szellemi területen, önkifejezésben és beszélgetéseink során érzékelhetjük ezt. Ráérezhetünk a rendelt időre, miközben társainkkal kapcsolódunk (mikor mit van ideje elmondani?), meghaladhatjuk belső korlátainkat, bátran és lényegre törően mondhatjuk ki, ami fontos. Ha úgy érezzük, valamit el kellene mondanunk, jó lenne megosztanunk a másikkal, bátran álljunk elé, a legteljesebb őszinteséggel! Igen tiszta információk áramlanak most, és azzal, hogy vállaljuk a múlt tisztázását, az igazi érzéseink és gondolataink átadását, most komoly falakat bonthatunk le. Bármi történik a felszínen, mögötte ott állhat az értékmentés ereje. A beszélgetések, hírek, üzenetek, mind segítik azokat az átalakító folyamatokat, melyek által új, stabilabb, értékesebb alapokra helyezhetjük életünket, kapcsolatainkat. Most eldől, mi életképes és mi tart egyensúlyban.
A Hold a Rák jegyében jár, az Ikrek csillagkép alatt, így ma is a finom érzelmek, a megérzések, az óvatos, gondoskodó hajlam dominálnak. Megtapasztalhatjuk az érem két oldalát kívül is, belül is, másokban is – de bármelyiket át tudjuk érezni, ha akarjuk. A Hold a reggeli órákban (8 óra felé) áll együtt a Castor csillaggal, 14 óra előtt a Polluxot éri el, így egyre inkább a belső tartalomra, a hosszan tartó értékekre helyeződik a hangsúly – de csak mert megtapasztaltuk ennek ellenkezőjét is, így már tudunk különbséget tenni. A nap végére a Hold a Rák megnyíló szeretetet jelképező ágához ér – most könnyen fogadunk magunkba bármit, érdemes ezért szortírozni is egy kicsit.
A Hold, a Nap és a Szaturnusz ma egy nagy, átfutó trigont (háromszöget) képez az égbolton, ezt főként napközben érezhetjük, megadja az inspirációt, a belső lélek-tüzet a jelen és a jövő helyes lépéseihez, akár már az esti órákban. Az érzéseinkre, intuícióinkra most különösen érdemes figyelni, hiszen őket érintik meg tüzes élmények által az égiek! Emelkedett lelkiséget, érzelmeket hozhat ez a nap, a lélek egyre inkább követeli a Fény felé való emelkedést – figyeljünk rá, vajon mi adja meg számára ezt a tápláló tüzet?
A korszakváltó cselekvések, a lélek mélyén gyúló világosság, a belső, lelki-érzelmi hazatalálás élménye, az átalakuló értékrendszer üzenete mind megjelenhet e nap folyamán.Zentai Anna

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése