2014. február 8., szombat

2014 Holdnaptár


 HOLDNAPTÁR, Az Örök Idő Óramutatója
Ha volt is korábban holdnaptárunk, most nem halogathatjuk a múló idő sürgető feladatát! Szebb, csinosabb és boldogabb lehetsz, hamar láss munkához.
2013. a megérzések, az intuíció és a változások éve, a HOLD esztendeje. Alaposan meg kell ismerkednünk a kódokkal, amit a Hold, e barátságos segítőnk mutat az életünk harmonizálásáért. Ismerjük meg önmagunkat és tervezzük programozható feladatainkat a Holdnaptár segítségével. 
 

 
EGY RÉGI RENDSZER, AMELYET BÖLCS DOLOG KÖVETNI
Holdnaptár régen és ma
A világ legrégebbi naptárja egy Holdnaptár volt: ezzel mérték az emberek az időt és tervezték a feladataikat. A zodiákus a világ mitikus kalendáriuma –  az állatövi jegyek, az asztrológiai jelek figyelembe vételénél mindig hivatkozni kell a kalendáriumra, vagyis a napi, havi és éves időbeosztásra. A Hold folyamatosan járja kísérő útját a Föld körül, leírt pályáján áthalad a tizenkét állatövi jegyen. Átlag 28 nap, azaz egy hónap kell ahhoz, hogy megtegyen egy zodiákus kört, hogy újra és újra visszatérjen és mérje az idő ritmusát az ember által legláthatóbb módon.

Mivel a Hold két-három napot tartózkodik az egyes jegyekben, megfigyelheted, hogy ilyen rendszerességgel változik hangulatod, kedved, egészségi állapotod, napi szokásaid is! Figyeljük még a Hold fázisait is, növekedik vagy csökken? Ettől függhet, hogy érdemes-e belekezdeni egy új terv megvalósításába, sikerül-e egy kapcsolat, működik-e a fogyókúra, beépül-e a szépítő kúra a bőrbe, tiszta lesz-e a mosott ruha, szépen nőnek-e a gondosan locsolt virágok, szépen sikerül-e a sütemény. Láthatod, hogy nem babra megy a játék! Érdemes figyelni, és tanulni, mit mutat a bölcs öreg Hold.

Nagyon régi hagyományokból töltekezhetünk, hihetsz a tapasztalatoknak. Az egyik legrégebben ismert naptárt bejegyzések és rovátkák alkotják, amelyet egy csontra jegyeztek fel. A leletet Franciaországban találtak, egészen pontosan a Placard barlangban, amely Vilbonneur en Charente közelében található. Néhányan azt gondolják, hogy a magdaléni korból ered – korunk előtt körülbelül 14000 évvel, mások úgy tekintik, hogy 20000-nél is régebbi ez az időpont. A csontba bevésett feljegyzések jelentősége abban a tényben rejlik, hogy az idő jelölése megfelel a Hold fázisainak, amelyeket ma is ismerünk. Tehát 15000, 20000, 30000 vagy talán még több évvel ezelőtt egy ember megfigyelte, hogy a Hold ritmusa állandó, és hogy meg lehet bízni benne, le lehet jegyezni, és kétségkívül lehet rá hivatkozni, vagy hasznosítani, mint egy kiindulási pontot.
A Hold ciklusai
A Hold jelképes alakja és nagysága arra ad útmutatást, hogy általános szimbolikája szerint milyen tevékenység típusokat üdvös elvégezni. Fényes vagy sötét? Telik vagy elfogy? Szabad szemmel is látható az égen a Hold ciklusainak változása, hogyan növekszik vagy csökken a jin energia. Ha az égen D-betűhöz hasonlít az íve, akkor dagad azaz növekedik, ha C-betűre emlékeztet akkor c(s)ökken azaz elfogy.

TARTSD BE AZ ÁLTALÁNOS SZABÁLYOKAT!
PRAKTIKUS TANÁCSOK - Kozmetika, Háztartás, Egészség

A növő Holdnál, Újholdtól Teliholdig:
A gyarapító energiát adjuk hozzá mindenhez, befektethetünk, tervezünk, befogadunk, felépítünk, erőt tárolunk, gyűjtünk, növekedünk, fejlődünk.
A fogyó Holdnál, Teliholdtól Újholdig:
Az energiák csökkennek, elfogynak és elmúlnak a dolgok, kimosunk, kiizzadunk, fogyunk, elhasználjuk az energiákat, elcsendesedünk és megpihenünk.

Az új élet kezdés napjai:
A rossz szokásról való lemondásra legalkalmasabb napok az Újhold napjai. Újholdkor kimondhatjuk nagy fogadalmainkat, és kezdhetünk új életet.
A legjobb fogyókúrás napok:
Az elfogyasztott táplálék hasznosulása függ a holdállástól is, növő Holdnál sokkal nagyobb mértékben épül be a szervezetbe, jobban hízunk. A mértékletes méregtelenítés illetve fogyókúra hatékonyabb, ha fogyó Holdnál végezzük, több súlyt veszíthetünk, jobban tisztulunk. Az Újhold napjaira teljes böjtöt, vízkúrát időzíthetünk.
Műtétek:
Minél közelebb van a beavatkozás a Teliholdhoz, annál veszélyesebb. Ha lehet programozni az operációt, inkább fogyó Holdas periódust kell választani. Tervezhető beavatkozásoknál az ütemezéshez kérjük hivatásos asztrológus segítségét, aki az orvos javaslatait tiszteletben tartva javaslatot tehet a természet törvényeinek tekintetbe vételére, az időpontok kiválasztására és a kísérő szelíd terápiákra.
Háztartás:  
A mosásra, takarításra, lomtalanításra, a kitisztítással, eltávolítással vagy kiöblítéssel kapcsolatos háztartási munkákra legjobbak a fogyó Hold napjai. Még jobban sikerül a tisztítás, ha ezeket sikerül víznapokra ütemezni (Halak, Rák, Skorpió). Bonyolult recepteket is sikeresen próbálhatunk ki a konyhában Bika és Szűz Holdnál.
Kertészkedés:
Az irtással, gyomlálással kapcsolatos kerti munkákra a fogyó holdnapok alkalmasak. Ha víznapokon (Halak, Rák, Skorpió) locsolunk, jól hasznosul a víz a növény számára.
Kozmetika, bőrápolás:
Problémás bőr tisztítását, speciális pakolásokat legjobb fogyó Holdnál alkalmazni, így szinte soha nem keletkeznek sebek. Tápláló maszkok, krémek, hidratálók hatásfokán javít, ha növő Holdnál használjuk. Minden bőrápolási programra (szőrtelenítés, bőrtisztítás, manikűr, pedikűr) különösen alkalmasak a Bak Hold napjai.
Fodrászat:
A Rák és a Halak napjain tartózkodni kell a hajvágástól és a kémiai kezelésektől (festés, tartóshullám), de nagyon alkalmasak erre az Oroszlán-napok, mert dús lesz a haj, Szűz Holdnál pedig sikeres a festés és a dauer.
Pénzügyek:
Reális tárgyilagossággal, gyakorlatiasan intézhetjük anyagi ügyeinket a föld napokon (Bika, Szűz, Bak). Pénzügyeket, befektetéseket gyarapító céllal növő Holdnál jó kezdeni. A nemszeretem-kötelességeket is sikeresen elvégezzük Szűz és főleg Bak Holdnál.
Párkapcsolat, erotika, szerelem:
Az ismerkedést, és a párkapcsolat megbeszélnivalóit, programokat időzíthetjük a levegő napokra (Ikrek, Mérleg, Vízöntő). Romantikus hajlamot, de érzékenységet is tapasztalhatunk a víz napokon (Halak, Rák, Skorpió). A föld napokon (Bika, Szűz, Bak) a tárgyilagos tervezés jól működik, és magától értetődik a testi szerelem. A tűz napokon (Kos, Oroszlán, Nyilas) heves lendületet adhatunk vágyainknak, de óvakodnunk kell a konfliktusoktól, nehogy veszekedjünk. Minden Telihold napnál nő az erotikus vágy és szexuális vonzódásaink töltése.

ISMERD MEG A LOGIKÁT!
A Hold jelképeinek hangulatai és a tennivaló feladatok

Még a lelki témákban is kiismerhető, ésszerű rendszer van. Amikor a Hold a csillagos égen meghatározott útvonalát járja, akkor az egymáshoz képest állandó csillagképeken, mint egy koordinátarendszeren halad át. Tizenkét zodiákust, vagyis a csillagjegyeket használjuk arra, hogy megadjuk jelképnyelven (mintha egy térképet néznénk), hol is tartózkodik éppen a Hold. A Hold átlagosan két nap alatt megy végig egy jegyen, eképpen egy holdhónap, 28 nap alatt mind a tizenkét csillagjegyen körbejár – majd újra ismétli sétáját örökös örökön örökké.
Képzeld el magad, ha valaki telefonon felhív és megkérdezi, éppen mit csinálsz, hol tartózkodsz, hogyan érzed magad. Ha otthon vagy és biztonságban érzed magad, leheveredsz a díványra, nyugodtan ihatsz egy teát. Ha egy forgalmas piacon tolongsz, sietsz túllenni a nehéz bevásárláson, törekedsz pénzed hatékony beosztására, vigyázol nehogy meglopjanak, feszes a tartásod és sietsz. Ennek mintájára élheted bele magad abba, hogy a Hold mint megszemélyesített lélek-jelölő hogyan változtatja meg időről időre alakját, hangulatát, és személyes lehetőségeinek tükrében a reakcióinak hangulatát. Bizonyos környezetek (csillagjegyek) meghatározott, adott lehetőséget hoznak és meghatározzák a feladatot, a hozzáállást és az alapvető hangulatot.
Tizenkét nagy környezeti típust ismerünk arra, hogy jellemezhessük a lelki alap feladatokat, környezetben elvégezhető feladatokat és természetesen akkor cselekszünk a legokosabban, ha elfogadjuk az adott energiák lehetőségeit, eszerint tervezzük az ütemezhető feladatokat.
Bizonyos ügyeinkben nem áll hatalmunkban, hogy megváltoztassuk az élet folyását vagy az emberek reakcióit, mégis a megértésen keresztül könnyebb elviselni még a negatív energiákat és eseményeket is. Nyilvánvaló, hogy nagyobb nyugalommal tekintünk a feszültségek elébe is egy forgalmas közlekedési dugóban, ha tudjuk az okok rendszerét és belátjuk a szerepünk lehetőségeit.

A főbb feladatok rendszerét ezzel a táblázattal átláthatod:


SZEBB, CSINOSABB ÉS BOLDOGABB LESZEL.

Folyamatosan figyeljük a jeleket.

Egy kis gyakorlással (a legjobb erre naptárt nézni és egy füzetben naplót is vezetni) hamar megérzed, mit mutat a naptár és magadban mit érzel. Egy idő után olyan sikerélményeid lesznek, hogy kiegyensúlyozottabb lesz a hangulatod, alkatodhoz képest rendeződik a testsúlyod, szebb lesz a bőröd, boldogabbak lesznek az emberi kapcsolataid. Az egészséges élet mint életmód kialakításához a legszelídebb módszer a Hold útmutatásainak a követése – napi feladatokban, táplálkozásban, gyógyításban, kapcsolatokban.
Van Holdnaptárad?
Az aktuális Holdnaptárt, az asztrológiai részletes táblázatokat, növényápolás, táplálkozás, kapcsolati és ezoterikus tevékenységek tervezésének elemtani táblázatait awww.holdasztrologia.hu honlap Kincsesbányájából búvárkodhatod elő, vagy keresd a nagyobb papírüzletekben kapható nyomtatott naptáraimat.
Íme, most adok egy ügyes táblázat is, ahol pontosan követheted majd a Hold zodiákus jegy pozícióit:

2014- es HOLNAPTÁR
www.holdnaptar.hu/2014/januar/januar.php
A Hold egy hűséges lelki kísérő egy társ is lehet.
Művészek, nők, alkotó emberek barátja a Hold. Az irodalom, a zene, a képzőművészet mesterei jelképrendszerek segítségével találnk utat a kimondhatatlanhoz, a tudatalatti birodalmához, az érzelmekhez.
Ha nincs is szerencsére kínzó testi vagy lelki problémánk, test-lélek-szellem harmóniánk gondozásához és a napi stressz oldásához rendszeresen olvassunk szépirodalmat, hallgassunk klasszikus zenét, akusztikus hangszereket, saját örömünkre énekelhetünk. Félórányi művészet-élvezet is csodát tesz, a rendszeresség pedig biztosítja boldogságunk jó állapotát.
Fényes nappalokat és áldott éjjeleket kívánok - a Hold fénye és békéje kísérjen!
Ha segítségre van szükséged, szeretettel látlak:
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése