2013. december 16., hétfő

Éld a saját életedet!

Mit jelent számunkra a létünk, életünk? 
Mindent! Mégis másokra bizzuk egészségünket, közérzetünket, lelki egyensúlyunkat!Õk pedig érdekeiknek megfelelõen tartanak bennünket bizonytalanságban, a saját feltétel rendszerükben.Mi pedig megyünk az általuk diktált úton, feltételezzük, hogy ajánlásaik, munkájuk értünk, értem van!
Valójában mi is a feltételezés?
A feltételezések olyasfajta dolgok, amelyeket a nélkül teszel, hogy felismernéd, voltaképpen mit csinálsz, s ezért félrevezetõ az, amikor Ausztráliában egy fürdõkádból kilépve észreveszed, hogy a víz a megszokottal ellenkezõ irányba csavarodva folyik le. A fizika törvényszerûségei ezzel hozzák tudtodra, hogy milyen messze is kerültél otthonodtól. Új-Zélandon például még a tárcsás telefonon a számok is az óramutató járásával ellenkezõ irányba növekszenek. Ennek viszont semmi köze sincs a fizika törvényeihez, ez csak helyi szokás. A sokkot a felismerés váltja ki belõled: lehet másképp is. Igazából ezt soha még csak fel sem merted tételezni, és egyszer csak lám! Egy másik módot fedezel fel. Még a föld is kicsúszik alólad. Ahhoz, hogy Új-Zélandon tárcsázni tudj, erõteljesen kell koncentrálnod, mivel minden számjegyet ott találhatsz meg, ahol a legkevésbé keresed. Próbálj csak meg gyorsan tárcsázni! Szükségszerûen félre fogod ütni a számokat, mert az automatizmusod mûködésbe lép, még mielõtt bármit is tehetnél ellene. A tárcsázás szokása oly mélyen gyökerezõ, hogy már feltételezhetõleg arról sincs tudomásod, ha éppen azt teszed. 
Ezek az automatizmusok benne vannak életünkben, s ettõl eltérni egy módon lehet, ha alapjaiban rendezed át az életed!
Kezd ott, hogy tanuld meg szeretni önmagad. Ja, hogy erre hamar kapod a minõsítést a környezetedtõl, hogy önzõ vagy! Hát igen, megint egy beidegzõdés, hiszen ha magamat szeretem, akkor a másik embert már nem tudom! Legyél önzetlen és szeresd testvéreid, szüleid és mindenkit, csak magadat nem! Kis híján erre tanítottak bennünket a hamis ideológiák. Most viszont itt van az ideje, hogy helyes útra térjünk, mert ezek a téves felfogások valóban megkevernek bennünket, mint a fent említett telefonkészülék. 
Elsõ lépésként tisztázni kell magunkban a szeretni szó értelmezését. Én úgy gondolom, szeretni annyi jelent, lelki békénkben megnyugodva, figyelünk önmagunkra, hogy szeretetet, békét, nyugalmat és biztonságot tudjunk közvetíteni környezetünk számára! Legyen elég igazolásul, ha nem vagyunk önmagunkkal szeretetben, akkor még a macska is rossz helyen ül a küszöbön, s vibrál körülöttünk a levegõ, kiszámíthatatlanokká válunk, amit érzékel környezetünk, s félelem, bizonytalanság telepedik közénk. Ha nincs meg a belsõ békénk, akkor miként adhatnánk, sugározhatnánk azt a másik ember felé? Legfeljebb problémáink kommunikálásával másokat is elbizonytalanítunk, félelmeket ébresztünk bennük! 
Kijelenthetjük, hogy önmagunk szeretete nélkül esélyünk sincs arra, hogy másokat szeretni tudjunk. Ez a szeretet semmiképpen nem keverendõ össze a beidegzõdött önzéssel, ahol a saját érvényesülésért át kellett gázolni a másik emberen, annak kárára!Hol kezdjek hozzá mindennek a megtanulásához, végre hajtásához? Itt. Ennek az oldalnak az egyik célja is ez, hogy elfogadjuk magunkat olyannak, amilyenek vagyunk, ne a külsõség domináljon, ne a pénz határozza meg mindenképpen a napjainkat, mert akkor nincs kiút ebbõl a darálóból, amibe félelmeink, bizonytalanságaink, útkeresésünk zavart. 
Elsõ lépésként szükséges megállnunk, befele fordulnunk és átértékelni eddigi életünket, egy számadás formájában. Majd ezt követõen ki kell dobni életünkbõl azokat az igényeket, beidegzõdéseket, pótcselekvéseket, amelyek pokollá és nyughatatlanná tették eddigi életünket.Választani kell egy pihentetõ zenét, kényelmes pózt, ahol számunkra legkedvesebb illatok kíséretében ellazulhatok, és kiengedhetem magamból azokat a negatív energiákat, amik szétfeszítettek és nem adtak teret nyugalmamnak. Ez nem megy azonnal, sokszor és hittel kell önmagunkhoz állni. Mert ki hinne jobban a sikerünkben saját magunknál? 
Átállás alatt kezdjünk el esténként nagyokat sétálni a természetben, keveset gondoljunk a problémáinkra, mert akkor még a megoldási képleteink is szabadabban jönnek elõ! Ne görcsölj, mert annál kevésbé sikerülnek a dolgaid. Lazulj el és kezdj bízni önmagadban a saját sikeredben. 
Egy idõ után aztán jelentkeznek az elsõ tünetek. Türelmesebb vagy környezetedhez, kisebbek az igényeid, mert rájössz, hogy nem a külsõségek a legfontosabbak, hanem az az émelyítõ nyugalom, amibe belekóstoltál! Észre sem veszed, a családod, a munkatársaid tágra nyitott szemmel kérdezik egyszer csak, hogy mi történt veled? A másik ember felé mutatott szereteted elsõ jele, ha elmondod nekik a nagy titkot!A holnap elkezdõdött, magad alakítod sorsod, a jövõd!


forrás: www.lelkiegyensúly.hu 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése