2013. november 10., vasárnap

Akarással csak taszítasz ,ha elengeded megkapod

A személyes életünk talán legnehezebb kihívásait általában akkor értjük meg, ha a Szaturnusz bolygó helyzetét megvizsgáljuk, és kibontjuk ennek a szimbólumát. A Szaturnusz jelenlegi égi helyzete mindig egy általános képet fest arról, hogy összességében milyen tapasztalatokkal birkózunk meg éppen.
Két évvel ezelőtt, 2011-ben lépett be a Szaturnusz a Szűz csillagkép angyali részébe, s erről akkor rengeteget írtam és beszéltem előadásokon. Most újabb váltás közepén vagyunk egy bizonyos tekintetben, mert a Szaturnusz elhagyja a Szűz csillagképet, és belép a Mérlegbe. (nem jegyekről beszélek természetesen). De mi is ennek az üzenete?
A csillagképekhez mindig tartozik egy nagyon ősi tanítás, ami messze túlmutat azon, hogy most a hétköznapokban ilyen vagy amolyan módon nyilvánulunk meg. Túlmutat azon, hogy milyen jelmezeket öltünk éppen a személyes színházunk színpadán. Mert a szerep mögött mindig ott lapul a valódi Én, amely éppen valamilyen tapasztalást él meg a saját színházán keresztül. S hogy a darab éppen dráma vagy komédia, rajtunk áll, de a történetet játszani kell. S hogy mit is kell játszani? Ezt általában igen jól leolvashatjuk a csillagképek vizsgálatával.
A Szűz csillagképben járt a Szaturnusz két éven át, üzenve nekünk: mennyire tudjuk a láthatatlan világba helyezni alapjainkat? Mennyire bízunk abban a tapasztalásban, hogy a továbblépésünkhöz az szükséges, hogy kilépjünk a háromdimenziós valóságértelmezés kereteiből? Mikor vesszük észre, hogy az okok és okozatok nem a láthatóban találhatóak meg? Mennyire bízunk a vezettetésben?
a legtöbb probléma abból adódik, hogy nem merjük elengedni a megszokottba vetett kapaszkodóinkat. Minden nyomás, minden kihívás a világban arról tanít: mikor engeded már el azt, hogy a régi módon működnek a dolgok? S ahhoz, hogy az ember, az emberiség meg merje lépni ezt a váltást, bizony nagy nyomásra – vagyis inkább húzásra – van szükség.
De sose feledd: mindezt TE VÁLASZTOTTAD MAGADNAK! Ez a legszebb ajándéka az emberiségnek, amit saját magának adhat. Olyan nagy a nyomás bizonyos területeken, hogy azt mondja az ember: „ezt már tényleg nem csinálhatom így tovább”. Te mikor vagy hajlandó kilépni a régi mintáidból, amelyek már régen nem szolgálnak Téged?
A „régi energiában” megszokott volt a tudatosságban, hogy minden ugyanúgy marad évtizedről évtizedre, valódi változás nem érhető el. Ám ebben az évezredben minden beindult. Egyre több sötétséget lát maga körül az ember, pontosan azért, mert már MEG AKARJA LÁTNI!
Tudod, csak akkor látod magad körül a dolgokat, ha RÁ TUDSZ NÉZNI. Vagy becsukhatod a szemed, és ujjal mutogathatsz mindenkire, és akkor a valóság egy megváltoztathatatlan állapot lesz magad körül, hiszen Te nem teszel semmit, másokra vársz.
Ám most a világ tesz valamit, apróságokat, látszólag láthatatlan dolgokat, amelyekről nem számol be a nagy média. És bár a világban sok helyen forrongnak a dolgok, mégis ennek ellenére képes vagy-e a hétköznapi életedbe bevinni a változást?
Hogy bízol abban, hogy minden a legnagyobb rendben van? És ha nem hiszed, próbáld ki, mert bizony működik. Ezt tanította és még tanítja nekünk most a Szaturnusz, ahogy lassan elhagyja a Szűz csillagkép angyali részét.
S a Mérleg csillagképbe már-már belekóstoltunk, s ez az emberiség egyik legcsodálatosabb tanítása lesz az elkövetkező másfél évben. Mi is ez?
A Mérleg csillagkép megértéséhez vissza kell nyúlnunk az ősi mitológiák kibontásához, például a Mérleghez tartozó ősi istenség, Héphaisztosz történetéhez. Maga Héphaisztosz úgynevezett sánta isten volt, de ez a sántaság természetesen nem jelent semmiféle deformáltságot vagy problémát, ám fontos üzenetet hordoz magában.
Héphaisztosznak hátrafelé néző lábfeje volt, azaz ha el akart indulni előre, akkor valójában hátra indult el, mert ez az ő „iránya”. S ha hátra akart elindulni, akkor valójában előre haladt. Ez arra hívja fel a figyelmet, hogy a Mérleg csillagkép stációjában a lényeg nem Kint található, hanem Bent!
Ez a titka a Mérlegnek: csak bent tudsz a dolgokon változtatni!
Ha a világban változást szeretnél, akkor neked kell azt magadon végbevinni. Ez talán a racionális elme – a háromdimenziós lét legnehezebb kihívása (Szaturnusz :) ) – , hiszen azt tanulta, hogy mindig ügyködni, serénykedni, átalakítani kell a világot ahhoz, hogy valami változzon.
Ez egy nehéz tapasztalás, hogy megtanuld azt, hogy minél nagyobb az elengedés benned, annál több mindent fogsz tudni megélni kintről. Minél kevésbé akarod megváltoztatni magad körül az embereket, annál több változást érsz el.
Erről természetesen már nagyon sok bölcs tanító írt és tanított, de most ez egyre jobban hétköznapibbá válik. Pont ma reggel történt egy kis apró csoda: egy lerobbant trolibuszt az utasok és a járókelők közösen eltoltak az útból, elkerülve egy hatalmas forgalmi dugót. Hogy ilyenről olvashatunk a hírekben, ez pontosan arról tanít, hogy az emberek tényleg élik ezt, hogy a megoldásokat nem kintről várják. Mert régen, 100%-ig biztos vagyok benne, hogy indulatok tömkelege szabadult volna el a várakozó és sopánkodó tömegben, akik várták volna a BKV vontatóját. Ehelyett egy ÖRÖM lett belőle, a közös összefogás öröme, ahogy megoldották SPONTÁN a dolgot.
Pont ez az a csoda, amiről a Szaturnusz tanít: a változás bent történik.
Persze, ezt lehet, hogy tudtad, csak az a kérdés, hogy bevitted-e a leghétköznapibb kihívásaid közé? A párkapcsolatba, a munkába, a rokonaiddal való kapcsolatba, a pénzügyeidbe? Mert ha vannak kihívásaid ezeken a területeken, akkor bizony MÉG MINDIG NEM VAGY HAJLANDÓ BELÜL valamit megtenni magadban. S kintről várod.
Kintről várod a jobb párkapcsolatot, a jobb fizetést, a jobb embereket.
Vagy nem foglalkozol a többi emberrel, és elindulsz befelé, és belül keresed meg a többi emberrel való problémád okait?
Erről könnyű beszélni – de csinálni látszólag nehéz. Ám, most jön el az ideje az elkövetkező másfél évben, hogy ezt a gyakorlatok talaján is biztonsággal meg tudd élni. Lesznek kihívások ebben a tekintetben? Persze, hogy lesznek, sőt mit több, egyenesen követeled a kihívásokat, hogy begyakorolhasd azt, 
hogy elég beül elengedned,és kívűl megtörténik.


Mert MINDEN BENNED VAN.


Köszönet az írónak akinek nagyon értékes gondolatai vannak:Írta: Kiss Balázs Kunó

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése