2013. május 31., péntek

Légy önmagad

"Ne légy törpe. Próbáld elérni a képességeidben rejlö legvégsö magasságot. De csak a saját igazságod, a saját felfedezésed fog felszabadítani; semmi más nem tudja ezt megtenni."
Osho a szabadság három dimenzióján keresztül mutatja be az önmegvalósítás lehetöségeit. Az elsö, amikor szabaddá válsz "valamitöl", ez az állapot a külsö erök - szülök, társadalom, vallás - által rád kényszerített korlátok lerombolása. A következö fázis a szabadság "valamire", egy pozitív állapot, amelyben magadhoz ölelsz és megteremtesz valamit - például egy kiteljesítö kapcsolatot, egy müvészi vagy humanitárius látomást. És végül létezik a "puszta szabadság", a legmagasabb rendü és legértékesebb fázis. Ez utóbbi több mint csupán ellenezni vagy támogatni valamit; ez az a szabadság, amelyben egyszerüen önmagad vagy, és igaz módon válaszolsz minden egyes pillanatra.
Ez a kötet - ahogy a teljes sorozat is - arra törekszik, hogy rávilágítson azokra a tévhitekre és nézöpontokra, amelyek nem engedik, hogy önmagad lehess. Arra ösztönöz, hogy nézz szembe mindazzal, amit elkerülni próbálsz, hiszen ez adja majd meg a kulcsot a valódi felismerésekhez és az eröhöz. Segít beazonosítani a szabadságod útjában álló akadályokat, akár a környezeted, akár saját magad állítottad öket. Segít bölcsen megválasztani a megvívandó csatákat, és megtalálni a bátorságot ahhoz, hogy hü legyél önmagadhoz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése