2015. július 1., szerda

Mi kell ahhoz, hogy sikeres legyél?

Néha annak van ideje, hogy leülős hangvételű írások helyett, összefoglalva tudatosítsuk a lényeget.
Nézzük hát, hogy általánosan véve, mi kell ahhoz, hogy igazán sikeres és elégedett légy az általad végzett tevékenységben?
1. Tudd, hogy mi az igazi vágyad!
Ez az alapja mindennek. Az, hogy mire születtél, illetve mi az a tevékenység, amire eleve hívatott vagy, már beléd van kódolva. Úgy találsz rá, hogy eleve érzed. Szereted csinálni, örömmel, elégedettséggel tölt el. Mindig is ezt akartad.
Ha úgy érzed, hogy te azok közé tartozol, akinek fogalma sincs arról, mit akar igazán, akkor ez onnan eredhet, hogy túl régóta hagyod rá az életedet a külső hatásokra, mások elvárásaira. Ez esetben elég lehet annyit tenned, hogy elindulsz önmagad felé és először csak apró dolgokban, majd egyre nagyobbakban figyeled meg, mit akarsz igazán csinálni, dönteni, megélni – és mit csinálsz azért, mert azt hiszed, hogy valaki ezt várja el. Ha már tudsz különbséget tenni és engedsz a szíved hívásának, jó úton vagy!
2. Kezdd el és csináld!
Egyszerű az indok: amibe energiát teszünk, az burjánzik, él, gyarapodik. Ha csak vársz arra, hogy lesz majd egy jó alkalom, vagy lehetőség, vagy készen leszel valamire – addig várhatsz is. A lehetőségek ugyanis akkor kezdenek jönni, amikor rálépsz a kiválasztott útra, cselekszel benn és így teret nyitsz nekik.
3. Fogadd el a kihívásokat!
„Amerre az akadály, arra vezet az út” - tartja a bölcs mondás. Az életünk a fejlődésről is szól, ezért van az, hogy az igazi utunk tele van legyőzendő akadállyal, hiszen ez által fejlődünk.
Az anyagban való megvalósulás természetes folyamata az, hogy amit elképzeltél, az lassan, lépésről lépésre, sok akadályon keresztül jön le a fizikai szintre. Csakis így tud valami megvalósulni és így lesz hosszú távon is stabil. Ami hipp-hopp beüt, az ugyanúgy el is illanhat. Amit a szívünk igaz hívása szerint, szeretettel, lélekkel, kitartó munkával építünk fel, az maradandó.
4. Ne félj megtenni!
A legyőzendő akadály gyakran nem más, mint a kívülről, másoktól felénk irányuló elbizonytalanítás, a félelem. Az egész életünk egyik lényege, hogy meghaladjuk a félelmeinket és merjük a szívünket követni.
Nem baj, ha félsz! Ezzel együtt érdemes megtenni azt, amit igazán szeretnél!
5. SOHA NE ADD FEL!
Ha valaki akar valamit, akkor azt csinálja is. Semmi más nem számít. Ha igazán tudod, hogy mit akarsz, akkor tedd azt szívvel-lélekkel! Bármi történik, ha elbuksz is, ha padlóra küldenek – tudod, hogy ez egy minőségi váltás, ami egyenértékű a feltámadással! Ilyen helyzetekben mérettetik meg az, aki igazán méltó a céljai elérésére.
Vegyél példát a mesék és filmek hőseiről! Ők vajon tudták, hogy hősök? Tudták, hogy győzni fognak? Nem biztos. Egyszerűen csak kockáztattak, a hitük és a céljaik érdekében. Csak te tudtad, hogy ők a főszereplők. Hát most legyél a saját életed főhőse!
Zentai Anna

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése