2016. január 9., szombat

2016. január 3., vasárnap

Életeken át gyűjtött blokkok és szívcsakra blokkjainak oldása hogy boldog ember legyél

Életeken át gyűjtött blokkok és szívcsakra blokkjainak oldása hogy boldog ember legyél

Kezdődik: 2016. jan. 04. hétfő 10:00
, tanácsadás,Gabriella
TEREMTSD MEG A SZERELMET AZ ÉLETEDBE.
VONZD BE AZT AKIT ELKÉPZELTÉL MAGADNAK ÁLMAIDBAN.
Szív csakra
Magányosnak érzem magam. Nehezemre esik másokkal kapcsolatot teremteni
Talán 1 vagy 2 ember van, akit tiszta szívből szeretek
Párkapcsolati problémáim vannak. Éppen egy szakítás után vagyok
Alkalmazkodom, mert félek a visszautasítástól és a magánytól
Szeretnék magamnak és másoknak is több szeretetet átadni
A barátaimmal való találkozások után kimerültnek érzem magam
Szívproblémáim vannak. Vérkeringési zavarokkal küzdök
Légzési panaszaim, asztma rohamaim vannak. Gyakran kapok légúti megfázást
Ennek a csakrának az alulműködése esetén képtelenek vagyunk viszonozni a szeretetet, félünk feltárni legbensőbb gondolatainkat, érzéseinket.
A csakra túlműködése során szeretetünkkel rátelepszünk másokra, valójában azonban zsarnokokká válunk, és birtokolni akarjuk szeretteinket. Szükségszerűen csalódunk az emberekben, mert túl sokat adunk magunkból, az energiánkból, szeretetünkből azoknak, akik nem ezen a túláradó szinten képesek érzéseinket viszonozni. Az is előfordulhat, hogy mi nem vagyunk fogadóképesek e másfajta szeretetre.
A Szív csakra irányítja a szeretetet, együttérzést, önbizalmat, önmagunk elfogadását, inspirációt, reményt, nagylelkűséget valamint árnyoldalai a kétségbeesés, gyűlölet, irigység, félelem, féltékenység és harag.
A csakra kiegyensúlyozatlanságát mutatják pl. önfegyelem hiánya, kapcsolati nehézségek, saját boldogságunkat másoktól függővé tenni, mások életét átélni, kizárólag másokért élni, miközben nincsenek saját céljaink.
AMIKOR NEM HALLOD MEG A SZÍVED HANGJÁT,NEM IS LÉTEZEL.
EGY KÖZTES LÉTBEN VAGY. ENERGETIKAI BLOKKOKAT HOZOL LÉTRE,ÉS LEZÁROD AZ ENERGIAÁRAMLÁST A SZÍVCSAKRÁDNÁL,AMI ELTARTHAT EGY ÉLETEN ÁT.
ÉS CSAK AZ AZ ÉRZÉS VAN BENNED EGYFOLYTÁBAN HOGY EZ SEM JÖN ÖSSZE ,ENGEM AZ ÁG IS HÚZ,NEKEM SEMMI NEM SIKERÜL STB....ITT AZ ÍDŐ HOGY KÉZBE VEDD A SORSOD ÉS A SZERELMI ÉLETED RENDBERAKÁSÁT.ÉS MEGTANULD MAGAD SZERETNI ,ÉS ELHINNI AZT HOGY MINDEN FÖLDI JÓT MEGKAPHATSZ
MERT BOLDOGSÁGRA VAGYUNK TEREMTVE.
A gátlás érkezhet előző ÉLETEINKBŐL is, vagy családi karmából örökül hagyva ránk,amikor valamelyik előző életünkben megtagadtuk a szív hangját szíve vágyát, s ezt a blokkot aztán örökül hagyta inkarnációkon át.
A fel nem dolgozott érzések, sérelmek, fájdalmak a szívcsakra körül blokkokat alkotnak. Azonosítjuk és tudatosítjuk ezeket a blokkokat annak érdekében, hogy Szívcsakrád újra kiegyensúlyozottan tudjon működni, s képes legyél felvállalni újra önmagad!
Az aktuális oldások:http://emelkedjfel1.blogspot.hu/2013/09/aktualis-blokkoldas-idopontjai-mely.html
Az oldás értelméről:http://emelkedjfel1.blogspot.hu/2013/07/elozo-eletek-megtapasztalasa-es-oldasa.html
Az meghirdetett oldásokra minden nap lehet jelentkezni. Nem csak a megadott időpontban
A PROGRAMJAINKRA MÁS IDŐPONTBAN IS KÉRHETTEK HELYET
Ez egyéni tanácsadás ,ami kb 2-3 órát vesz igénybe,
9-18 óráig lehet bejelentkezni
és a honlapon megtalálható oldások mindeggyikére lehet jelentkezni minden nap.
Időpontok, témák és bejelentkezés emailban: forditsdmegasorsod@gmail.com
Előadó: Gabriella


Kezdődik:
2016. jan. 04. hétfő 10:00

Vége:
2016. jan. 04. hétfő 18:00

2016. január 2., szombat

2016-ban, a numerológia szerint a 9-es szám fog dominálni! Nézd meg mire számíthatsz!----A 2016-os esztendőt a 9-es szám vibrációja fogja meghatározni.

A 2016-os esztendőt a 9-es szám vibrációja fogja meghatározni. A 2+1+6=9 eredmény alapján a 9-esnek kifejezetten maszkulin, mély, összetett vibrációja van. A 3×3-as szorzás szerint a három szentség érvényesül. Ami pedig a 9-es energiáit illeti, 2016-ban a hangsúly az önzetlenségre, az univerzális szerelemre, az intuícióra, a spirituális képességekre, és a kozmikus természettel való kapcsolat fontosságára kerül.
9-numerologia
A 9-es szám direkt módon kapcsolódik a világegyetemhez és az emberi lélekhez, olyan dolgok tanulmányozásra sarkal, ami a természetfeletti erőkkel, a szellemvilággal kapcsolatos, ugyanakkor felütheti fejét az arrogancia, az ingerlékenység, a nyugtalanság. A kimondott szavaknak nagy erejük lesz ebben az új évben, és konfliktusokra is számíthatunk. Felébred az igazságérzetünk, amely minden rosszindulatot, rossz bánásmódot, viselkedést a felszínre hoz, így kénytelenek leszünk felemelni szavunkat az igazságtalansággal szemben.
A 9-es energiája 2016-ban új megvalósítások elkezdését, a régiek befejezését segíti. Egyszerűen nem tudunk elbújni ezen erős vibráció elől, ami nagytakarítást fog végezni az életünkben, ha akarjuk, ha nem.
Ez a vibráció minden ember életére másként hat, de egy biztos: azok a dolgok az életünkben, amelyek fölöslegesek teljes mértékben meg fognak szűnni, el fognak tűnni.
2016-ban érzékenyebbek, de ugyanakkor intuitívabbak leszünk, és ami lényeges, hogy a pozitív gondolatoknak nagy erejük, hatásuk lesz a következő évben. 2016-ban bátraknak kell lennünk, be kell fejeznünk az elkezdett munkálatainkat, de azt is figyelembe kell vennünk, hogy egyes elvárásainknak nem felelhetünk meg, így azokkal fel kell hagynunk. A szükséges újításokat, változtatásokat 2016-ban meg kell tennünk, hogy nyugodtan továbbélhessük az életünket. Ez érvényes úgy a családi, mint a szakmai életünkre is. 2016 az újraértékelés éve lesz, amit minden 9 év elteltével érdemes elvégezni.
2016-ban lehetnek anyagi nehézségeink, vigyáznunk kell az egészségünkre, de az emberi kapcsolatainkra is oda kell figyelnünk. Fékezzük az indulatainkat, és igyekezzünk kiiktatni azokat a tényezőket az életünkből, amelyek gondot, kellemetlenséget okozhatnak. Ha megérdemeljük, 2016-ban gondviselésben, törődésben is részünk lehet.
A 9-es szám arra ösztökél, hogy bízzunk, higgyünk teljes mértékben magunkban. Meg kell értenünk, hogy semmi sem történik ok nélkül, minden előre meg van írva.
2016-ban ne az újdonságokra fektessünk a hangsúlyt, hanem a megtisztulásra, hogy a lelkünk békére leljen, és az életünk a jó irány fele haladjon. Legyünk türelmesek, szeretettel telik, megértőek, megbocsátók, toleránsok, önmagunkkal, családtagjainkkal, és mindenkivel szemben.
Bocsássunk meg, és menjünk tovább az utunkon, ez könnyíteni fog az életünkön, a karmánkon is. Akinek a születési számában szerepel a 9-es, részesülni fog ezekből a pozitív energiákból.
Legyünk jószívűek, egész évben!

2016 - A Mars éve ---A 2016-os naptári év egy rendkívüli időszak a Földbolygón, és a januári tréningünk kezdete ebben az egyedi energiamezőben. A 9-e ÉV JELENTŐSÉGE,ENERGIÁJA

2016 = 2 + 0 + 1 + 6 = 9

9-es szám :

- egyetemes szeretet, az örökkévalóság, a hit, az egyetemes szellemi törvények, a koncepció, a karma,lelki megvilágosodás, spirituális ébredés,az emberiség szolgálatában, a végső cél az emberiség szolgálata,  humanizmus és a humanitárius, fénymunkások, a jótékonyság és emberbarát , szeretet, az önfeláldozás, önzetlenség, a sors, az élet célját megtaláló és lélek küldetését, nagylelkűség, magasabb nézőpontból rálátásának a képessége , romantika, belső erő,  a felelősség, az intuíció, erős karakter, a szabadság, a népszerűség, nagy eszmék, a tolerancia, az alázat, az önzetlenség és a jóindulat, az empátia, a nem konvencionális művészeti zseni, , különcség, a kommunikáció, a befolyás, a tökéletesség, a mágnesesség, a megértés, a megbocsátás, együttérzés....

Negatív tulajdonságok:
- lekapcsolás, levertség, képtelen koncentrálni, szétszórt, álmodozó, introvertált , t
olerancia, és az együttérzés hiánya.




Mars energetikailag: 
Mars asztrológiai szimbólum: Planetary Sigil: Szabályok - férfi szexualitás, Erő, vágy, a harag, harc, háború, agresszió, Victory, ambíciót, Bátorság, Harc, Power, Túlzott jön az akadályokat, Breaking akadályok, azonnali lépésekről, kitartás, vezetés, Dominion .  A hatása a Mars felett van jó és rossz.  Ez stives csak meghódítani, és elérni a győzelmet felette & blogodba s ellenfelek.  Ez & blogodba s energia harcias és kedvezmények hatalom, uralom, és úgy tűnik, hogy lássa el a meghajtót, és kényszeríteni Szükséges áttörni akadályokat és a túlzott jönnek az akadályokat.  Gyakran nevezik a & ldquo; Angry One & rdquo;  vagy & ldquo; sötét & rdquo ;, hogy & blogodba s dühös olvadt vöröses megjelenése csak erősíti a hitet úgy & blogodba s vad, szilaj természetű, és hogy & blogodba s az energia hatékony és nehezen ellenőrizhető.  Miután hivatkozott, a Mars hajthatatlan, és nem nyugszik addig, míg legyőzi minden akadályt benne & blogodba útja.  Amikor dolgozik rituálék, hogy bizonyos ön tudja, mit akar, mert nincs & ldquo; megy vissza & rdquo;  ha egyszer & blogodba ve hivatkoztak az energia a Mars.  Mars befolyása van egy védő és egy harcos mindenek felett.  Az óra a Mars a legjobb petíciók védelem az ellenségtől (biztos úgy gondolja, ezek így, mert a Mars teszi nincs ilyen megkülönböztetés), lelki támadás, & ldquo; A Evil Eye & rdquo ;, démoni támadás és / vagy birtoklása.  Istenek - Mars, Ares, Kriosz, Hercules, Negral, Hórusz, Tyr, istennők - Morrigan, Freyja, Anath, Brigid, SekhmetDetriment - Erőszak, Anger, HatredElement - FireDay A hét - TuesdayNumber - 2, 3, 5, 16Zodiac - Kos & amp;  ScorpioColor - RedMetal - Iron & amp;  SteelCrystals - Ruby, gránát, Bloodstone, JasperHerbs & amp;  Olaj - Pine, Üröm, borsmenta, Cayenne, fokhagyma, bors, gyömbér, TobaccoPlants - Hemlock, Farkasölőfű, martilapu, Betony, HoneysuckleTrees - Holly, tölgy, KermTarot kártya - A torony
A Mars bolygó
Mars az archetípusa a harcos, aki ébren van és éber, mindig harcra kész, a szenvedély,  túlélés, hatalom, szélsőség, agresszió/passzív agresszió (a duzzogás), szoláris tudatosságot, bátorság, harag, manipuláció, erő, egó, kritika, diplomata, reformer, győzelem, ambició, 


Numerológiai előrejelzés 2016 januárra
Nam Hari Kaur Forrás: https://www.3ho.org/numerology-forecast-january-2016-quantum-leap
http://www.teljessegviraga.hu/


A 2016-os naptári év egy rendkívüli időszak a Földbolygón, és a januári tréningünk kezdete ebben az egyedi energiamezőben. Ez az intenzitás és az extrémitás éve, a lehetőség mellett, hogy egy kvantumugrást hajtsunk végre a spirituális fejlődésünkben.

Én személy szerint ámélkodom azon a szinkronicitáson, ahogyan a kollektív psziché megnyilatkozik a szórakoztatóiparon keresztül. Például a legutolsó Star Wars moziban ( Star Wars VII) a jónak és a gonosznak rendkívül széles spektruma jelenik meg, valamint a szükségessége mindannak, amit a főszereplőknek meg kell tanulniuk útközben.Gyorsaknak, és rugalmasaknak kell lennünk 2016-ban, és a tréningünk éppen most kezdődik el.

Hadd mutassak egy még valóságosabb példát. Nézd meg ezt a videót, és vedd észre annak a pontnak az abszolút tökéletességét, amit épp próbálunk megteremteni. Itt van egy 12 éves fiú, aki sikeresen navigál egy olyan megfélemlítő helyzetben, amiben a legtöbb felnőtt kisiklana, ő pedig kegyelemmel és méltósággal cselekszik. Nézd meg, a nem reagálás által hogyan változtatja meg a szituációt, és hoz létre egy felvidító helyzetet önmaga számára. Ez egy olyan csillagközi pillanat, amit nem lehet kihagyni.


Idegerősség 

Fejlesztened kell önmagad, kezdve az idegrendszereddel, hogy legyen egy mag-életerőd, ami szükséges, hogy támogassa a személyes jelenlétedet a világban. Ahogy Yogi Bhajan mondta: “Ha a jelenléted nem működik, akkor semmi nem működik.”

A Yogi tea, gyömbér tea, és B vitamin komplex mind támogatják az idegrendszert. A Golden Milk ( Arany tej) egy másik kiváló jógikus recept, amit használhatunk, ami kurkuma tartalmánál fogva kiegyensúlyozza az agyféltekéket. Yogi Bhajan a szegények aranyának hívta.

Legyen minőségi szabadidőd magad számára a mindennapokban, ez elengedhetetlen. Talán zenét szeretnél hallgatni, vagy venni egy forró fürdőt 1 kiló tengeri sóval, ami eltávolítja az érzelmi toxinokat, vagy valami művészi hobbira vagy kreatív munkára fókuszálni. És a kreatív munka lehet ujjal, vagy színes ceruzával festés. Komolyan mondom.

Pihenés és kikapcsolás

Az a képesség, hogy tetszés szerint lekapcsolódj a hírek és a média támadásától, nagyon fontos Önmagad megőrzése szempontjából. Merülj el valamiben, ami egyszerű és egyhegyű figyelmet igényel, ez egy nagyon pozitív módja, hogy csökkentsd a feszültséget, és egyensúlyt hozz létre önmagadban.

2016 ősszeadva 9, és a 9-es szám a türelmet, és az önmagad mesterévé válást jeleníti meg. Nem tudsz semminek a mestere lenni türelem és kitartás nélkül, és még egy nagyon fontos feltétel az, hogy mindig maradjon tartalék erőd.

Emlékszem, ahogy Yogi Bhajant hallottam: “ Ne csináld azt, amit én tettem, ne dolgozd túl magad! Az élet egyensúly.” Természetesen mindannyian értékeljük az áldozatot, amit értünk hozott, de a személyes véleményem az, hogy ő azt szeretné, ha fenntartanánk az egészségünket, és az életerőnket az önmagunkkal és az emberiséggel szembeni együttérzésen keresztül.

Konfliktusok és zűrzavar

Az egészségre és vitalitásra szükségünk lesz januárban, ahogyan az év kofliktusokkal és zűrzavarral indul. Van egy rejtett agresszív áramlat, és akkor vagy bölcs, ha nem akarsz nyerni minden áron. Ez magában foglal olyan szituációkat, mint a vezetés közbeni düh, egy parkolóhelyért való versengés, vagy bármit, ami a fém elemre vonatkozik (acél, aluminium, vas, stb.,).

Légy óvatos a konyhában, különösen a késekkel, ami egy “csúszós” aspektus ebbe az évben. A dolgok csak úgy kicsúszhatnak a kezedből, vagy elveszhetnek. Ez a kocsikulcsokra is vonatkozik, és akkor vagy bölcs, ha csinálsz egy tartalék kulcscsomót minden fontos dologhoz az életedben. Ez a tizenéves fiad vagy lányod szobakulcsát is jelenti, mert kissé elveszettnek érezhetik magukat, akiknek segítségre van szükségük.

Uralom a rejtélyek felett

A 9 -es szám megjeleníti az uralmat a rejtélyek felett, és szükségünk van rá, hogy képesek legyünk olvasni a sorok között, hogy mi is történik körülöttünk. A zenében mindig van egy basszus hang a dalokban. Ha leszűröd a vokált, a szóló gitárt, a dobokat és a többi hangszert, akkor is van egy basszus hang. Egyenletes, tiszta és jelenlévő.

Fejleszd ki magadban a képességet, hogy feltedd a kérdést: “ Mi folyik itt valójában? Milyen részből hiányoztam eddig?“ Egy csomó szívfájdalomtól óvod meg magad, ha kifejlesztesz egy kapcsolatot a saját Finomtesteddel, és így nem teszel fel olyan kérdéseket: “Hogyan hagyhattam ezt ki?”

A megóvó Kegyelem

A megóvó kegyelme és szépsége 2016-nak az, hogy van egy képességed kérni és kapni, amikor arra van szükséged. Igen, ez benne van a számokban! A 2-es szám egy átalakító szám a vagyonkalkulációkhoz, és a 2-es a kapcsolatokat, és a támogatottságot is megjeleníti. De emlékezz, kérned kell, nem csak vággyal tele gondolni. Kérhetsz valakit, vagy kérheted a saját Felsőbb Önvalódat, vagy kérheted az angyalokat a Mennyekben. Csak kérj, használd a hangod frekvenciáját, hogy kapcsolódj az energia sugárútjához, ami elhozhatja, amire szükséged van.

Egy nagyon erőteljes módja, hogy ezt tedd az “Ardas Bhaee” mantra zengetése. Yogi Bhajan ima mantrának hívta, ami automatikusan alkalmazkodik az imádhoz, és ahhoz, amire éppen szükséged van. Énekeld naponta 11 percig.

Fektess be önmagadba, fektess be a szellemed nagyszerűségébe, és adj magadnak egy esélyt azzal, hogy ahhoz a frekvenciához igazodsz, ami képes elszállítani téged egy olyan helyre, ahol a múlt visszhangja többé nem kísért.

Ez az Új Év, ez az Új Te.
Sat Nam


A Mars éve: ezt hozza 2016
http://www.nlcafe.hu/

Asztrológiai hagyomány szerint minden évnek megvan a maga uralkodó bolygója. 
A 2016-os esztendő a Mars jegyében telik, így ezt az évet kissé feszültnek érezhetjük, az átlagosnál türelmetlenebbek lehetünk, viszont hallatlanul nagy energiánkkal olyan célokat is elérhetünk, amelyek megvalósulásában korábban talán nem hittünk.

Mindezt alátámasztja, hogy 2016-ban zárunk egy 36 éves Mars-ciklust, amelynek utolsó évében nagyobb lehet az elégedetlenség, s ennek az emberek hangot is fognak adni. 

Például Európában újabb harcok robbanhatnak ki, olyanok, amelyeket most talán még el sem tudunk képzelni. 2017-ben újabb 36 esztendőre a Nap veszi át a hatalmat.
A 2016-os esztendőben különösen izgalmas lesz a két sorsbolygónak, a Szaturnusznak és a Jupiternek a kapcsolata. 

Amikor a két sorsbolygó nehéz fényszögekkel kapcsolódik egymáshoz, akkor rendszerint messzebb ható következményei lehetnek annak, amit ebben az időszakban teszünk. Vagyis tetteinknek a gyümölcsét később arathatjuk le. 

Ennek a konstellációnak a hatására idegesebbé, feszültebbé válhatunk, amikor nem látjuk tisztán a helyzeteket, és olyan cselekedetekre ragadtathatjuk magunkat, amelyek miatt veszteség érhet bennünket. Nagyon fontos, hogy a Mars évében óvatosabbak legyünk, elsősorban a pénzügyekkel kapcsolatban.

Ám az év második felében ez a két sorsbolygó kedvező fényszöggel kapcsolódik majd egymáshoz, ez arra utal, hogy ami az év első felében nem ment, azt akkor játszi könnyedséggel megoldhatjuk. Például sokkal higgadtabbak, tudatosabbak lehetünk, s ezzel nemcsak a saját életünket tehetjük könnyebbé, hanem a szeretteinkét is. Akik elégedetlenek a helyzetükkel, azoknak a sors lehetőséget kínál a változtatásra. Akik viszont jól érzik magukat a bőrükben, azok még teljesebbnek, kerekebbnek érezheti a világot. Pontosabban benne a saját helyüket.

A Mars esztendejében a Plútónk és a Jupiternek a kapcsolata hatalmas erővel ajándékoz meg, nem lesz előttünk lehetetlen. Erősen vágyunk a sikerre, és készek lehetünk ezért keményen megdolgozni.

Engedd el…

Ha egy nagy zsák kakit hordasz a hátadon és aranynak gondolod őket, hiába mondja neked bárki, hogy tedd le a terheidet. Nem fogsz senkire hallgatni. Bármilyen nehezek és büdösek is, tovább fogod cipelni őket és ha kell vonszolod magad után a legnehezebb körülmények között is, mert más az elképzelésed róluk. Viszont, ha Te magad is látod, hogy az kaki és nem arany, nincs szükséged az elengedésükre. Egyszerűen leteszed! Minden erőfeszítés, munka nélkül magad mögött hagyod és elfelejted. Ki az a „szamár” aki egy zsák kakival a hátán éli az életét?
Az elengedés egyszerűen megtörténik veled, akkor amikor meglátod mit élsz meg tehernek. Az elképzeléseidet helyezted a zsákodba és nem látod azt, ami tényleg benne van. Az értékről álmodozol és az értéktelen büdös kakit forgatod, cipeled, mintha muszáj lenne. Úgy élsz, hogy egyáltalán nem figyelsz arra, ami történik veled.
Azért, mert neked tapasztalataid vannak, már annyi mindent összegyűjtöttél, hogy mindenre megvan a válaszod annak ellenére, hogy cipeled a butaságokat és valóságnak gondolod őket. Azonban nem viheted őket sokáig. Amikor egyszer meglátod, hogy semmi értelmük, fölöslegesek, egyértelműen leteszed őket a válladról és nincs rájuk tovább szükséged.
Csak éld meg az életet olyannak, amilyen. Az élet pedig olyan, amilyenné tapasztalod. Vannak akiknek fontos a problémájuk, mert számukra az jelent valamit, lehetetlen elvenni tőlük, úgy ragaszkodnak hozzájuk, mint egy gyerek a csokihoz. Sőt, hiába a sok sok kellemetlen tünet, ő akkor is lát mindezek ellenére valami olyat, amit Te nem. Te nem érted a problémáit és ő sem a Te hozzáállásodat. Mindenki, csak a saját dolgaihoz hivatott. Persze ez sokakat bosszant és idegeskednek, dühösek lesznek.
Sok tapasztalat azt mondja, hogy ne legyél dühös. Én azt mondom, legyél dühös, ha a dühöt tudod használni és nem a dühöd használ téged. Óriási különbség van a használt ember és a felhasználó között. A felhasználó „értelmes” célokra használja az életében megélteket, a „felhasznált” ember pedig ahogy esik úgy puffan és nagyon sokszor, nem úgy szól, ahogy azt elképzelték.
Pedig milyen sokan elhatározzák, hogy nem lesznek idegesek és megint csak idegesekké válnak. Megharagszol, elköveted öntudatlanul…, lecsillapodsz, megbánod és újra kész vagy megharagudni, annak ellenére, hogy nem akarod. Azért van ez, mert nem figyelsz önmagadra. A másikra figyelsz, aki épp elmond minden utolsó…. és ez feljogosít arra, hogy belekapaszkodj a hallottakba és megharagudj. Ördögi körnek látszik, pedig csak öntudatlan reakciókról van szó.
A dühöt elengedni nem lehet, csak is felhasználó lehetsz, vagy felhasznált. Az egyikbe van beleszólásod (használhatod vagy nem), a másik helyzetben pedig olyan helyzetbe kerülsz, hová vittek.
Ha tudatosan kezeled az életedet, szóba sem jöhet az elkerülés. Sokan a kellemetlen embereket elkerülik, a vérszívókat elkergetik, a nehéz felfogásúakat pedig eltávolítják a környezetükből. Nem élhetsz úgy, hogy ki vagy szolgáltatva mások kénye kedve szerint. Nem élet az, ahol követni kötelező mások érzelmeit. Az utóbbiak akkor jöhetnek szóba, ha még mindig abban a hitben vagy, hogy melóznod kell magadon és ehhez körülményt kell teremtened.
Az önmagadon való dolgozás azt erősíti, hogy még nem vagy készen az életre, hogy még nem alakulhatnak jól a dolgaid. Van még mit elengedned, van még mitől vagy kitől megszabadulnod, ezért látszólag steril környezetre van szükséged. Nincs szükséged körülményre, sterilitásra kifejezetten nem, neked saját magadra van szükséged, bármilyen körülmények között. Az ilyen emberre szokták azt mondani: „tudja mit akar” Te is tudod, ez a kulcsa mindennek.
Nincs mit elengedned, csak meglátnod és megértened azt, hogy nem ragaszkodhatsz a szeméthez, az értéktelen problémákhoz, a múlt sérelmeihez, csalódásaihoz, keserűségeihez. Amikor látod ezt, nyitva van a szíved és kiürítetted a zsákodat, elkezdhetsz valódi kincseket találni. A valódi kincs pedig nem az elengedés árán, a kemény munkából vagy a kakiból lesz, hanem az új tapasztalatokból realizálódik az életed nagy zsákjába. Új tapasztalat csak is akkor születhet, ha elkezdesz élni és nem reagálni. Ha nem ragaszkodsz a halott múlt elengedéséhez és elkezdesz odafigyelni a valóban fontos dolgokra is.
Mert ameddig kemény munka árán szeretnél „felejteni” addig csak a szemed elöl tünteted el a fájdalmakat, de az attól ugyanúgy fogja nyomni a válladat. Az elengedés megtörténik abban a pillanatban, amikor meglátod mihez ragaszkodtál eddig. A fájdalom és a csalódás épp akkora kaki, amekkora reményt fűzöl a megváltozásukhoz az által, hogy megérted és elengeded őket. A kakiból soha nem lesz arany, bármit is csinálsz vele! A problémáid megértéséből, soha nem lesz érték, csak is akkor, ha az értéket érted meg.http://tudatosan.hu

Mire jó a sajnálgatás?

Mire jó az önsajnálat? Semmire…illetve minden, mindig jó valamire, de egészen biztos nem arra, amire valójában használni szeretnéd vagy mások használják. A sajnálat statikus és változatlanságot feltételez. Amikor sajnálgatsz valakit, tiszteletlen vagy, mert magadat egésznek gondolod, a másikat viszont szerencsétlennek és fél embernek.
Vannak akik nem is tudnak arról, hogy sajnálgatják magukat. A legjobb táptalaj a sajnálat irányába az, ha abban a hitben élsz, hogy a másikon múlik valami. Amikor azt hiszed, hogy a másiknál van a szeretet, a sikered, a boldogságod. Addig hitegeted így magad ebben a hiányban, hogy előbb utóbb eljutsz a sajnálgatásig is, mert magadat félemberként kezeled még akkor is, ha ezt nem tudatosan csinálod. Egész vagy és ott van nálad minden olyan, amikről azt hiszed, hogy a másikon múlik vagy a másiknál van.
A két fél, egészként képes együtt működni és a fájdalmakból, együtt képes örömöt fakasztani vagy egy minőségibb életet, ha az a két fél, nem két fél ember, hanem két egészként van kezelve. Én is egész vagyok és megtisztellek annyival, hogy téged is egésznek látlak, sajnálat nélkül. Hogy Te milyennek látsz engem, azt én nem tudom befolyásolni, viszont megengedem neked, hogy bármilyennek láthass.
A sajnálat egyoldalú. Van a Te “egy” oldalad és van a másik “egy” oldala. Ha valakit sajnálsz, azt jelzed felé, “Nekem milyen jó és neked milyen rossz”. A sajnálat különbségeket, alá és felé rendelt szerepeket oszt meg. Akit -sajnálnak, valahol a porban fetreng, aki -sajnál, pedig kiemeli magát és érzékelteti ezzel a felsőbbrendűségét. Megerősítve azt, hogy kilátástalan a helyzete annak, aki sajnálva van. Ezzel lebecsülöd a másik értékeit.
Milyen sokan sajnálnak olyanokat, akik szerintük elvesztek az életben és ezzel az örökkévalóságot erősítik a másikban, azt a zsákutcát, amiből nincs kiút. De valaminek a megoldása van elrejtve minden viselkedésben és logikusan érthető, hogy egy zsákutcából is van kiút, legalább egy kiút. Mindenkinek van mindig legalább egy lehetősége, még egy lehetősége arra, hogy haladjon tovább az életében.
Valakinek a sajnálat is egy lehetőség, ezt muszáj elfogadnod. Harcolhatsz ellene, de én inkább tisztelettel szeretném és elfogadnám a helyedben. Pont azért, mert Ő a nehezebb utat választotta. Hálás lehetsz azért, mert a tiédet különbnek látod. Megmutathatod neki a tiédet, beszélhetsz róla, adhatsz neki tanácsot, de csak akkor ér valamit ez a tanács, ha tiszteled az Ő nehézségeit, az Ő életét.
Az az ember, aki egy kellemetlen élethelyzetbe hozzta magát, vagy épp valaki másra keni az életének kellemetlenségeit, valamit remél attól a kellemetlenségtől. Már pedig a reményt, nem lehet elvenni senkitől. Ez a helyzet, ami benned sajnálatot ébreszt és nem tudsz segíteni neki… mert Ő más megoldást lát, még akkor is, ha az szerinted nem megoldás és nem kiút. Ugye dühít, hogyha nem tudsz segíteni.
Hiába vagy dühös, nem élhetsz a másik helyett, persze, hogy tehetetlen vagy. Ezt a tehetetlenséget el kell tudnod fogadni szeretettel. Nem menthetsz meg mindenkit! Csak is saját magadat! Mutass példát! Követhető példát! A tehetetlenséget is lehet követni… de úgy hiszem nem ezt szeretnéd megmutatni a másikat. Legyél olyan, mint amire rá akarod venni a másikat.
Ha dühös vagy és tiszteletlen, még inkább elősegíted a másikban azt, hogy van eredménye a viselkedésének és folytathatja tovább, még nagyobb elszántsággal és talán még “lejjebb csúszva”. Persze nem ez a cél, de a sajnálat is egy nagyon hatásos eszköz arra, hogy elérjen nálad valamit, csak épp amikor Te gyakorlod, magadat teszed tönkre vele. Minél lentebb vagy, annál hitelesebb vagy önsajnálatból… vajon ez jó neked?
Az önsajnálat, soha sem magáról a gyakorlóról szól, hanem mindig a másikról. Ha sajnálgatod magad, azt hiszed, másnál van a megoldás. Túlértékeled a másik fontosságát, magaddal pedig nem foglalkozol. Az önsajnálat mindig abbamarad akkor, ha felvállalod a felelősséget és nem a másiktól várod azt, amit ki szeretnél zsarolni belőle. Csak annyit kell észrevenned, hogy neked is van belőle. Legyen az szeretet, boldogság, szerelem vagy bármi más. Neked… itt van bent minden, nem kell kívülről várni mástól, nincsen náluk, nálad van, csak elő kell venned…. Nincs miért sajnálkoznod.
A sajnálat egy jó nagy adag energia bomba. Puffan egy nagyot és elteríti azt, akit becéloztál vele. Fentebbről hajigálsz mert kézben tartod a dolgokat vele, nagyon jól lehet vele operálni a másiknál, de közben egyre lejjebb haladsz, azzal a tudattal, hogy fentebb vagy, mert elértél a másiknál valamit. A sajnálat alapelve: a különböző “méretű” emberek, de a sajnálat mindig összekeveri a méreteket.
Az együttérzés kiegyenlíti az erőket. Ilyenkor leguggolsz a másikhoz és együtt álltok fel. Nem az erősödik a másikban, hogy valamit rosszul csinál és -még nagyobbá válik ezáltal a kétségbeesése- hanem az, hogy lehet másképp. Csak egy út van a zsákutcából, de megmutathatod neki egyenrangú felekként a megoldásokat és Ő szabadjára válogathat az utakból.
Ez az a választási szabadság, ami megnyugtatja és megváltoztatja az emberi élet minőségét. Viszont nem várhatod el, nem érezheted magad rosszul, mert nem hajlandó a másik választani. Sokszor egy éhes ember elé, ha három menüt tesznek, nem választ, annyira ragaszkodik az éhséghez – mert annyi mindent elért vele – hogy nem eszik még akkor sem, ha belehal. El kell fogadni az emberi sorsokat szeretettel, de nem tömheted a másikba, ha ő nem hajlandó változtatni és jól lakni. El kell fogadnod, hogy mindenki a saját életét éli, úgy, ahogy, mert Ő saját maga felelős érte.
Ha Te már látod mutasd meg, de ne kényszerítsd és sajnáld, mert ha nem is tudatosan, de valamit remél ettől az élettől, az éhségtől, a sajnálgatástól.
Hagyd abba a sajnálgatást, mert nincs értelme, de ha úgy érzed segítségre szorul valaki és segíteni szeretnél, guggolj le hozzá és álljatok fel együtt. Lényegében, ha nálad nem is ér el semmit a sajnálattal, akkor muszáj lesz „ennie”.
Egy gyerek is addig veri a fejét a falba, ameddig hatásosan elér a szülőknél valamit, de egyből abbahagyja, ha semmit nem ér el vele. Kegyetlen kérésem van. Engedd, hogy a másik csússzon lefelé. Nem lesz könnyű tudom, de abba kell hagynia ezt a kampányt, ha már fölösleges. Lehet, hogy még tízszer megteszi ellened, de ha nem ér el vele semmit, akkor muszáj lesz másik eszközhöz nyúlnia. Muszáj lesz, mert senkinek nem jó „lent”.http://tudatosan.hu

Az attól még van…-----Mérges vagy egy darabig – kitombolod vagy elfojtod – a lényeg, hogy egyszer abbahagyod és azt hiszed, hogy vége van. A harag ott volt a felszínen, tudtál róla, ami eddig fent volt, most a mélybe került, tudatod, szíved legmélyére. Ott vár mélyen – nem is tudsz róla – ,hogy aztán valamikor megint a felszínre fog törni. Minden hangulat és gondolat, tovább örökíti önmagát.--------

Mérges vagy egy darabig – kitombolod vagy elfojtod – a lényeg, hogy egyszer abbahagyod és azt hiszed, hogy vége van. A harag ott volt a felszínen, tudtál róla, ami eddig fent volt, most a mélybe került, tudatod, szíved legmélyére. Ott vár mélyen – nem is tudsz róla – ,hogy aztán valamikor megint a felszínre fog törni. Minden hangulat és gondolat, tovább örökíti önmagát.
Tehát, amikor együttműködsz a kellemetlen érzésekkel,a haraggal a dühvel, akkor megöntözöd azt a magot, ami ezt a hangulatot táplálja azért, hogy újból kihajthasson, majd előbb vagy utóbb szokásoddá és elsődleges természeteddé válik, valódi önmagadat pedig a háttérbe szorítod.
Megteszed rendszeresen előveszed, mert az ismereteid ezt a jól bevált magokat táplálják. A rendszerességgel, már nem te leszel a cselekvő, pusztán leegyszerűsödsz reakcióvá, majd rendszerességével szokásoddá válik és elhiszed, hogy ez vagy Te, így kell érezned, így kell tenned. Így a szokásod lesz az első és saját természeted a második.
A szokásaidon keresztül kezdesz élni. Ez azt jelenti, hogy lényegében a szokásaid élnek rajtad keresztül. A szokás önmagát tartja fenn, nem akar eltűnni, esze ágában sincs, így saját energiája is van. Persze tőled nyeri az energiát, de mindezek ellenére, együttműködsz vele. Lassan a szokásod átveszi feletted a hatalmat és cseléddé, szolgává válsz mellette. Neked kell majd követned őt és nem ő szolgál téged. A szokás arra kényszerít, hogy megtegyél bizonyos dolgokat, amiket nem akarsz. Áldozat vagy! Minden egyes cselekedet vagy gondolat amit megismételsz, egyre erőteljesebbé és valóságosabbá válik a tapasztalat révén.
Jól érzed magad, utána pedig rosszul, ezek a hangulatok belőled fakadnak, belőled bújnak elő. Senki nem felelős értük rajtad kívül, mert te gondozod őket, még ha öntudatlanul is. Senki nem dühít fel, senki nem tehet boldoggá sem. Saját magadból leszel boldog, saját magadból leszel dühös is. Ha másra alapozod a hangulatod és az utóbbit nem látod meg, mindig csak reakciója leszel a saját életednek. A saját életed fölötti uralom akkor jön el, amikor felismered, minden amit tapasztalsz, érzel, azt saját magaddal „csinálod”, tehát felelőssé válsz ezáltal. Bármi történjen, feltétetel nélkül, teljes mértékben felelős vagy érte. Ez kezdetben, tudom, hogy nem túl kellemes érzés, mert ha másokra tudtad hárítani a felelősséget, jól érezted magad, mert nem te voltál a rossz.
Mit tehetsz, ha valaki szemtelenül viselkedik? Feszültnek, haragosnak, idegesnek kell lenned? A legtöbben így reagálnak, teljesen ösztönösen tudatlanul. Pedig másképp is lehet. Ne feledd a szemtelen ember, a saját elképzelései alapján szemtelen, semmi közöd hozzá. Feszülté válsz, mert úgy érzed így kell tenned, ezt kell érezned vele szemben. Nem azért, mert a másik szemtelen, mert ő csak a körülményt biztosította a dühödhöz, a feszültségedhez. Utóbbi kettő, sokkal hamarabb jön. Lehetőséget adott arra, hogy joggal legyél dühös, de ha nincs hozzá feszültség, nem tud előjönni belőled. A mag akkor tud virág formájában kibújni a földből, amikor megfelelő körülmények közé kerül, viszont a körülmények nem csak úgy jönnek, Te magad készítesz megfelelő „időjárást” a magjaidnak.
Sokan szeretnék a másikat megváltoztatni, csinálni velük valamit, „hogy ne legyen szemtelen…. ilyenek.”. Lehetetlen küldetés, mert nem a másik szemtelensége zavar téged, hanem az az érzelmi reakció, ahogy dühös leszel. Nem is rá, nem is magadra vagy feszült, csak egyszerűen kibújt a dühös virág belőled és ezt meg kell magyarázni. Mindenkiben ott vannak ezek a magok, de nem mindenki kelti őket életre. Senkiből nem hiányzik se szeretet, se a gyűlölet, se a feszültség, se a nyugalom.
Ha a másikban keresed a magyarázatot, akkor már az első lépést elvétetted, mert kifelé haladsz és egyre távolodsz a magjaidtól, önmagadtól. Túlhaladsz a saját virágodon, de a magok mélyen lent vannak a földben. Miért viselkedik vajon szemtelenül a másik? Ahhoz neked semmi közöd, csak jogot formáltál a dühöddel a másikra és kisajátítottad a viselkedését, magadra vetted. Nem a tiéd az ő szemtelensége. Tiéd a düh amit érzel és mivel meg kell magyarázni az érzéseidet, ezért használod a másik szemtelenségét magyarázatul. A másik a saját jogán létezik, ezért hiába érted meg, nem tudsz vele semmit csinálni, mert nincs jogod beleszólni a másik életébe, nézőpontjaiba vagy véleményébe.
Csak magadat, a saját érzéseidet vagy képes formálni és megérteni is. A harag tudatlan érzelmi forma, ebben a formájában, tehát nem tudod mi történik veled, amikor hatalmába kerülsz. Elbűvöl, hipnotizál, hiába vágysz a nyugalomra és a kiegyensúlyozottságra, ha egyszer nem te irányítasz. Tudatosan közeledj hozzá, mert valamikor tudatlanságba száműzted a feszültséget, így csak reakcióként képes előbújni a semmiből.
A haragot és a dühöt szinte mindenki elítéli, ezért megpróbálod elrejteni magad és mások elöl te is, mert nem illik dühösen viselkedni. Így jön létre a tudatos és a tudatlan. A vidámságot mindenki a felszínre akarja hozni. A fénnyel és a magaslatokkal azonosítja a vidámságot, a szomorúságot pedig a sötétséggel és a mélységgel. A vidámság megéri a figyelmet, a szomorúság pedig a láthatatlanságot. Én azt mondom, minden érzelmi forma megérdemli a világosságot és a felszínt tudatosan, mert mindegyik téged szolgál valamilyen formában. Az érzelmeid eszközök valamire, amire szánod őket, ha tudatosan éled az életed. Nem jó mindenre a nyugalom!
Ha eldugod valamelyiket magad elöl, arra nincs hatásod, mert nem tudsz róla. Ő fog veled szórakozni és nem te vele. Ha a felszínre, a világosságra hozol minden magot és megvizsgálod őket, akkor ki fogod tudni választani azokat, amikre alapozhatod a mindennapjaidat, ami téged szolgál és a céljaidat.
Sokan megkérdőjelezik ezt, de elég tudni és használni. Mert, mindenki tudja, hogy a víz 100 fokon forr, de azt nagyon nagyon kevesen tudják, milyen kémiai folyamatok zajlanak ez alatt az idő alatt. Ne a bizonyossággal és a részletekkel foglalkozz, hanem vond kérdőre a működésképtelenséget, a lehetetlent és foglalkozz azzal, mi az ami lehetséges és mi az az érzelmi eszköz, ami a céljaidat támogatja. Ha megkérdőjelezed a reakcióid valóságtartalmát, akkor más valóságot is tudsz építeni magadnak. Akár tudatosan boldogat, szépet, jót és sikereset is!http://tudatosan.hu