2014. május 29., csütörtök

A tudatos teremtés tíz alapelve



A tudatos teremtés tíz alapelve

Ten Principles of Consciously Creating
© Fred Sterling
Contact:
Lightways Publishing, 3075 Kalihi Street, Suite 101, Honolulu, Hawai, 96819, USA
Lightways@Kirael.com, Tel: + 808 952-0880, http://www.kirael.com/

A magyar fordítás forrása:: http://univerzumitudatossag.blogspot.com/

Kirael mesterről ...

Kirael mester egy szeretett lélek a hetedik dimenzióból, aki fényét a Föld bolygónak ajánlotta, hogy segítsen az emberiségnek gyógyulni, fejlődni és megtapasztalni azt, amit ő „Nagy Változásnak” nevez a tudatosságban [„Great Shift” in Consciousness]. Kahu Fred Sterling médiumi közvetítésével jut el hozzánk; Kirael mester ősi bölcsességet nyújt, és utat mutat a jövőnk felé.

A közelmúltban, hatalmas energiák hatoltak be a Föld bolygóra, olyan forrásokból hozva ismeretet, ami nem könnyen hozzáférhető az emberi világnak. Az 1970-es években Jane Roberts egy figyelemreméltó nem fizikai entitást közvetített, akit Seth-nek hívtak. Ma, számos jelentős és szeretett energiát közvetítenek, hogy segítsék az Anyaföldet és annak lakosait: Kryon-tól Lee Carroll [ahogy Lee Carroll ejti: "Krájon" - oroszul: Крайон], A Csoport-tól Steve Rother, Gaia-tól Pepper Lewis, és Michael Arkangyaltól Ronna Herman, és még sokan mások.

Az 1980-as évek végén egy izgalmas új energia erő jelent meg, mely ismert volt a Fénytevők új generációja számára. Kirael-nek hívta magát [ejtsd: Kirael] és Kahu Sterling-é a megtiszteltetés, hogy a médiuma lehet. …* Kirael tisztázta, hogy energiája nem hímnemű, és nem nőnemű, inkább egy fény minta egy váltakozó dimenzióból.
*[Fordító megjegyzése: a magyar nyelvben nincs hímnemű és nőnemű személyes névmás, így az egyes szám harmadik személy takarhat nő- és hímnemű létezőt is – nyelvünk nem tesz különbséget nő és férfi között.]

Kirael itt van egy monumentális jelentőségű, példa nélküli küldetés okán. A történelem ezen pillanatában tűnt fel, hogy beteljesítse az ősi próféciákat – amit sokszor ismételtek az évek során – egy fejlődési ciklusról, ami közel 200.000 évvel ezelőtt kezdődött. Nem véletlen, hogy olyan sok nagyszerű energia van itt egyszerre, mivel ez egy egyedülálló változás és fejlődés ideje.

Kirael mester, ahogyan őt hivatalosan ismerik, eljött, hogy bevezesse az Anyaföldet és annak lakosait egy mélyreható evolúciós változás új korszakába, amit ő a „Nagy Változásnak” nevez a tudatosságban [„Great Shift” in Consciousness]. A történelem ezen periódusát – ahogy azt az ősi maják, amerikai őslakosok, egyiptomiak, a bibliai naptárak, Nostradamus és sokan mások megjósolták – „végső időknek”, „zéró pontnak”, „idők végének” és más félelmetesen hangzó nevű korszaknak hívták. Ez Armageddon, a Mennybemenetel, Elragadtatás vagy az Apokalipszis élénk képeit csalja elő.

Kirael, következetesen képviseli azt, hogy a Nagy Változás nem a végzetről és szomorúságról szól, ez a nagy öröm és ünnep ideje, mivel az Anyaföld újra kiegyensúlyozza magát és felkészül egy új dimenzióba történő tömegméretű fejlődési [evolúciós] elmozdulásra. Kirael mester legnagyszerűbb kötelessége az emberi világ meggyógyítása.

Mikor történik meg a Nagy Változás? Már elkezdődött – mondja Kirael – bár ennek a változási folyamatnak a tetőpontja akkor jön el, amikor „mi az emberek” csatlakozunk ahhoz, hogy spirituálisan ráébredjünk arra a tudásra, miszerint korlátlan lények vagyunk, felelősek vagyunk saját végzetünkért, és minden egyes emberen belül van egy fényszikra, ami arra vár, hogy egy olyan életet éljen, ami inkább a szereteten, mint a félelmen alapul.

Az ősi bölcsesség részeként Kirael mester elhozta és megosztotta a Föld bolygóval a Tudatos teremtés tíz alapelvét [Ten Principles of Conscious Creation]. Ezek az alapelvek egyszerűek, mégis hatékony eszközök a feleszmélésre, amik hozzájárulnak ahhoz, hogy te teremtsd meg életedet vágyaid szerint. Mindegyik alapelv egy kulcs, mely nyitja a tudatosság magasabb szintjét és rácsatlakoztat a saját teremtésed hatalmához.



A tudatos teremtés tíz alapelve
A tudatos teremtés tíz alapelve az ébredés, ráeszmélés hatékony eszköze. Amikor tanulod és gyakorlod, hozzájárul, hogy vágyaid szerint alkosd meg életed élményeit. Akár fizikai állapotot gyógyítasz, vagy keresed azt a bizonyos tökéletes kapcsolatot, a tíz alapelv meg tudja mutatni neked az utat. Ezek a megtévesztően egyszerű alapelvek segíthetnek neked irányítani egy vállalkozást, új otthont találni, felébreszteni fizikai képességeid, vagy drámaian megváltoztatni az anyagi helyzeted.

A tudatos teremtés tíz alapelve a fejlődést jelenti. Nincs vége azoknak az ajándékoknak, melyeket nyújtanak. Nem számít, hogy a siker melyik szintjét érted el, az alapelvek mindig ott lesznek, arra várva, hogy egy másik szintre juttassanak. Ezek a bölcsesség és az útmutatás végtelen eszközei. Hogyan működnek? Alapvetően mindegyik alapelv egy kulcs, mely nyitja a tudatosság magasabb szintjét és rácsatlakoztat a saját teremtésed hatalmához. Meghívunk, hogy fedezd fel az alapelveket weboldalakon, könyveken, audio felvételeken, kurzusukon keresztül.


Igazság
Bizalom
Szenvedély
Tisztaság
Kommunikáció
Befejezés
Imádság
Meditáció
Alvási állapot programozása
Mesteri irányítás


A hármasság

Első – Igazság
Az igazság a szeretet lényege, amiből minden valóság kiterjed és fényetek alapja a földön. Az igazság a gondolat, a világ és a cselekedet teljessége, ami megalkotja a szabadságot, hogy az légy, aki igazán vagy. Az igazság a többi kilenc alapelv megalapozója.

Második – Bizalom
A bizalom egy belső tudás, ami abból az igazságból ered, hogy a Teremtő egy része vagy, és a valóság minden szintjével kapcsolatban vagy, illetve a megértés, hogy életedben minden tökéletesen bontakozik ki.

Harmadik – Szenvedély
A szenvedély a lényeg-energia, mely által megérzed saját teremtő fényed jelenlétét. A szenvedély annak a megértése, hogy korlátok nélküli fény-lény vagy. Ez egy erő, mely hagyja, hogy életutad folyamatosan fejlődjön.

A három elkötelezettség

Negyedik – Tisztaság
A legegyszerűbb formájában, a tisztaság annak az elismerése, hogy a fizikai önmagad egy nagyobb, nem fizikai hatalomnak, erőnek a része. A tisztaság a saját igazságod tudása, mely vezet téged, hogy tudatosan teremtsd meg életed.

Ötödik – Kommunikáció
A kommunikáció az energiák és információk (a szavakat beleértve) cseréje emberek között, a fizikai önmagad és az esszenciális vagy felsőbb éned között, és közötted és a fény látatlan erői között.

Hatodik – Befejezés
A befejezés annak a tudása, hogy egy tapasztalat, egy folyamat, vagy egy út végeredménye a megértés több szintjén létezik. Minden befejezés egy új tapasztalás, folyamat vagy út kezdetét nyitja meg.

A négy pillér

Hetedik – Imádság
Az imádság egy kommunikáció az emberi önmagad és a fény látatlan erői között, amiben benne lehet a saját felsőbb éned, a Teremtő, az angyalok, kísérőid, stb. Az imádságnak nem kell vallási cselekedetnek lennie; ez egy lehetőség számodra, hogy meghatározd gondolataid, érzéseid és vágyaid életutad mindennapjaiban. Kirael mester szavaival: „Az imádság a kérés; a meditáció az, ahol meghallod a válaszokat az imádságaidra.”

Nyolcadik – Meditáció
A tudatod lecsendesítésének gyakorlata, hogy képes legyél tudatosan ismeretanyagot, bölcsességet és iránymutatást fogadni a nem fizikai forrásokból. Kirael mester szavaival: „Az imádság a kérés; a meditáció az, ahol meghallod a válaszokat az imádságaidra.”

Kilencedik – Alvási állapot programozása
Az alvási állapot programozása annak a gyakorlása, hogy megnyerd a felsőbb éned, vagy lényegi fényed, hogy amikor alszol, vegye fel a kapcsolatot és kommunikáljon mások felsőbb énjével.

Tíz – Mesteri irányítás
Mesteri irányítás: megalkotni egy kollektív tudatosságot, mely arra összpontosít, hogy létrejöjjön egy bizonyos tapasztalat, vagy végkifejlet. Ez a kollektív tudatosság állhat fizikai emberi lényekből, emberek felsőbb énjeiből, angyalokból, vezetőkből, és a fény más látatlan erőiből.

Rövid történet

A tudatos teremtés tíz alapelve ősi bölcsességének tana, ami majdnem elveszett az Alexandriai Könyvtár tűzvészében évezredekkel ezelőtt, amikor 400.000 és 700.000 könyv és tekercs veszett oda. Kirael mester szerint, közel 200.000 kötet túlélte a tűzvészt. A megmenekült tekercsek közül néhány kiválasztottat a Tanácsadók Birodalma visszahozott, hogy újra bemutassák a bolygó fejlődésének azon pontján, amikor azokat az emberiség a legjobban tudja megérteni és hasznosítani. A tudatos teremtés tíz alapelvét egy ilyen iratban rögzítették, ami megelőzi az Alexandriai Könyvtár korát. Ezeket az alapelveket megvilágosodott ősi társadalmak gyakorolták – mint Lemuria – mintegy 50.000 évvel ezelőtt.

Miért mutatták be újra ezeket az alapelveket az emberiség történelmének ezen időszakában?
A tíz alapelv itt van, mert éppen a tudatosság nagy változását éljük.
Itt vannak az alapelvek, mert mi, az emberek megemeljük a globális tudatosságot a kritikus tömegig, ahol a teljes Föld bolygó és annak lakói a dimenzionális tudatosságban egy sarkalatos változáson mennek keresztül. Itt vannak, mert az emberi fejlődés egy olyan időszakában vagyunk, ahol – tudatosan – megteremthetünk mindent, amire vágyunk életünkben. Ahogy Kirael mester magyarázza: „Minden a Teremtőként kezdődik, és minden a Teremtőként fejeződik be.” A tíz alapelvvel felismerjük, hogy nem vagyunk elválasztva a Teremtőtől. Mi vagyunk a Teremtő.



© Fred Sterling
Contact: Lightways Publishing,
3075 Kalihi Street, Suite 101,
Honolulu, Hawaii
96819, USA
Lightways@Kirael.com
Tel: + 808 952-0880
http://www.kirael.com/

2014. május 28., szerda

A munka a változó energiában-----A tizenkét elsődleges életfeladat

A munkára vonatkozó kollektív meggyőződésetek az, hogy valamikor elhatároztátok, hogy van "értékes" és "nem kívánatos munka". A dolgozó lakosság nagy része azokhoz akar tartozni, akik "értékes" munkát végeznek.

Képzett emberekből ma túlkínálat van, és mivel számukra nincs elegendő "értékes munkahely", úgy segítettek magukon, hogy a szervezési folyamatokat mesterségesen feldúsították. Számos szabályt és intézkedési csomagot készítettek, ami tökéletesen felesleges! A cégek, a kereskedelmi szervezetek és a menedzserek feldagasztották a munkastruktúrát egyetlen cél érdekében: hogy "értékes" munkahelyeket teremtsenek.
A mi nézőpontunkból ez az egyetlen célja az egésznek. 

Ez a rendszer beteg és nem reális. A jövőben ez meg fog változni. Le fognak mondani mindenről, amit kiegészítésként, szükségtelenül hoztak létre, hogy a folyamatokat komplikálják. 

Ezáltal sok munkahely szűnik majd meg! Mindez azért, mert a kollektív tudatotokban van "értékes" és "nem kívánatos" munkák!
Ismerjétek föl ebben a kettősséget, ami a meggyőződésetekből származik. Ez az igény az egótokból, az értelmetekből származik, hiszen akkor azt mondhatjátok barátaitoknak és az ismerőseiteknek: "Ilyen és ilyen pozícióban vagyok!" Ettől pedig az az érzésetek támad, hogy valami különlegeset értetek el, és "értékesek" vagytok!
Mi azt mondjuk: mindegyikőtök sokkal több, mint amit egy foglalkozás róla mondhat! Mindnyájatoknak van élettapasztalata és képesség, hogy ezt ellenőrizze és válasszon!
Ha tehát, nem érzitek a szívetekben, hogy valami különlegeset tesztek, akkor rossz úton jártok! Mielőtt beléptetek ebbe az életbe volt elképzelésetek arról, hogy mit akartok csinálni. Ha a munkátok mélyen kielégít és fellelkesít, akkor azt mondhatjátok, hogy jó úton vagytok!
Tegyétek fel a kérdést: Szeretem a munkámat? Öröm tölt el, ha dolgozni indulok?
A cégek és a kereskedelmi szervezetek a jövőben annyi embert fognak alkalmazni, amennyi az egészséges működéshez szükséges, tehát le fognak mondani a mesterséges felduzzasztásról. Ezen túl, mindenki maga fogja eldönteni, hány órát dolgozik. Nagyon sokan rövidebb munkaidőt választanak majd.
Jelenleg nagyon sok vállalat túl nagy teljesítményt vár el a dolgozóktól, és leértékeli őket, ami viszont arra ösztönzi az alkalmazottakat, hogy kölcsönösen kijátsszák egymást, és folyton túl akarjanak tenni a másikon. Ennek munkaundor, hibák és feszült légkör a következménye!

A cégek nagy része még mindig a teljesítmény és a harc elve alapján dolgozik. Ez azt jelenti, hogy nagyon bele vannak rögzülve a három dimenzióba, nyomást gyakorolnak a dolgozóikra, az ügyfeleikkel szemben pedig alázatoskodóak. Az ilyen ipari vagy kereskedelmi vállalatoknál a személyzetet könyörtelenül nyomás alá helyezik. Ez a letűnőben lévő Halak korszak egyik tipikus jelensége.
A rezgésemelkedés megerősíti az ilyen cégeknél már meglévő struktúrát. Ugyanez érvényes az egyénekre, a családokra és hasonló közösségekre. Ami alapvetően megvan, az rosszabb lesz, egészen addig, amíg megváltozik, vagy összeomlik.
A "régi módon" működő cégek jól tennék, ha a vezetés másként gondolkodna, ha felfognák, hogy a jövőben csak akkor lesznek életképesek, ha jó légkör uralkodik a munkahelyeken.
Sok alkalmazott így gondolkodik magában: "Nem szeretnék így dolgozni! Nincs már kedvem hozzá! Nem okoz már örömöt! 

Csak azért jövök be, mert pénzre van szükségem! Utálom ezt az üzletet! Már vasárnap rossz kedvem lesz, amikor arra gondolok, hogy másnap megint dolgoznom kell!" Ilyen gondolatai vannak az ilyen cégek és üzletek dolgozóinak, függetlenül attól, hogy milyen részlegen vagy beosztásban dolgoznak - úgy is mondhatjuk, hogy pincétől a padlásig. És szétárasztják ezeket a gondolatokat és érzéseket!
A Vízöntő korszak egyik tulajdonsága, hogy a hazugságok nem sokáig tarthatók fenn!
Ha tehát sok dolgozó gondolkodik így, akkor előbb-utóbb kisülnek ezek a gondolati erők! Azok, akik alkotóerejük teljében vannak, elhagyják az ilyen munkahelyeket, újat találnak, ahol a munkahelyi légkör jó.
A belső elégedetlenség okozta kisülések több irányba sugároznak ki. Egyrészt megmérgezik a cég légkörét: ez úgy történik, hogy az alkalmazottak az ellenkezőjét teszik annak, amit belülről éreznek és gondolnak. Másrészről ezek a kisülések átterjednek az anyagi síkra is. Amint ugyanis a dolgozók nem vallanak be, azaz nem mondják nyíltan: "Nincs kedvem így dolgozni!" - az a gépek és a számítógépek átveszik a gondolati erőket, rezgéseket és tönkremennek, vagy rosszul működnek. Fontos, hogy jó legyen a munkahelyi légkör a dolgozók és a vezetők között is. 

Ez a törvényszerűség most még újnak tűnik, de tudósaitok hamarosan rájönnek, és alkalmazásával jelentős változások következnek majd be. A jövő cégei és üzletei jól bánnak majd az alkalmazottakkal, mivel tudják, hogy semmi sem olyan kifizetődő, mint a jó munkahelyi légkör! (Ute Kretzschmar: 2012 című könyve alapján, Konfucius és Kuthumi közvetítésekből vett részlet)

Fontos azonban felismernünk azt is, hogy mi vagyunk saját valóságunk teremtői. Ha nem szeretem munkánk, kiállhatatlan munkatársunk vagy főnökünk van, gondoljunk arra, hogy mi vonzottuk magunkhoz, ha nem is tudatosan. A külső valóságunk segítő szándékkal tükrözi vissza azt, milyen hiedelmek alapján ítéljük meg magunkat, milyen belső érzéseink vannak. Azt hiszük, erre a munkára vagyunk érdemesek. Az igazságtalan főnök a legnagyobb tanítónk lehet, ahogy minden nehéz helyzet. Törekedjünk harmóniára az énünkkel.




Gondoljuk át:
1. Mit beszélünk?
2. Hogyan cselekszünk?
3. Mit gondolunk?
4. Mit hiszünk?


A fenti négy energiavonal harmonizálásában segít Joseph Murphy (A tudatalatti csodálatos hatalma sorozat szerzője) könyvéből vett ima:


"A jóakarat, boldogság és öröm szeretetteljes gondolatait és értéseit sugárzom minden munkatársam felé. Kijelentem, hiszem és megerősítem, hogy minden munkatársammal harmonikus, kellemes és kielégítő lesz a kapcsolatom. Az Isteni Szeretet, a Harmónia, a Béke és a Szépség árasztja el a gondolataimat, a szavaimat és a cselekedeteimet. Állandóan tudatosodik bennem a lelkembe zárt ragyogás. Boldog vagyok örömteli és szabad. Túláradok a lelkesedéstől és örvendezek Isten jóságán az élők országában, nem különben minden ember veleszületett jóságán. "

              A tizenkét elsődleges életfeladat





A testet öltést megelőzően mindannyian eldöntjük, melyik életfeladatokon, leckéken fogunk dolgozni a soron következő inkarnációnkban. Meghatározzuk a szerepeket, különböző megállapodásokat kötünk az életfeladatainkhoz. Általában számos különböző életfeladat-változat van. Különösen fontos feladatok esetén egy különleges élményt, találkozást tűzünk ki az útra, oly módon, hogy azt lehetetlenség legyen figyelmen kívül hagyni. Ez tulajdonképpen egy energialenyomat, egy minta, amely ott pulzál az energiacsatornánkban mindaddig, amíg végül döntünk: meggyógyítjuk, feloldjuk vagy beépítjük és tapasztalatként, megoldandó feladatként újra foglalkozunk vele egy következő életünkben. Napjainkban számos lehetőség adott arra, hogy ezeket a leckékbe burkolt energetikai minták meggyógyítsuk, ezáltal eltörüljük a karmát, amely jelzőrendszerként azt a feladatot töltötte be, hogy mutassa adott pillanatban hol tartunk a fejlődési folyamatunkban.

Emberi életünkben tizenkét jellegzetes életsajátosság irányításán dolgozunk. 

A múltban általában egyetlen élet során egyetlen elsődleges életfeladaton munkálkodtunk, ma már nem egyetlen feladatra korlátozzuk magunkat, a bolygón zajló rezgésemelkedés révén egy sokkal gyorsabb és tudatosabb fejlődésre van lehetőségünk, akár minden feladattal dolgozhatunk egyetlen élet során. Ez természetesen egyénfüggő
.


Az emberiség elképesztő iramban fejlődik. Ne felejtsük el, egyik rezgésszint sem jobb a másiknál, egyszerűen csak más. Mindenkor tartsuk észben, hogy az utcasarkon kéregető koldus, a hajléktalan, azok, akik taszítanak minket, talán jóval több életfeladatot teljesítettek sikeresen, mint amit el tudunk képzelni. Korlátolt látásunkkal nincs átfogó ismeretünk és jogunk sem megítélni a másik lelket életútjáról. 


Életfeladataink felismeréséhez, teljesítéséhez a leggyakrabban emberi kapcsolatokat, megállapodásokat hívunk segítségül. Kapcsolataink minden esetben a mi belső világunkat tükrözik vissza számunkra. Az emberi kapcsolataink, a romantikus találkozások a szabad akaratot figyelembe véve csupán alternatívát jelentenek, egy segítő tervet, nem lépnek törvényszerűen működésbe, csak akkor, ha azt minden résztvevő elfogadja. Felsőbb énünk segíti a tapasztalatok kibontakozását, hogy megtanulhassuk életfeladatainkat. A szabad akart bolygóján mindig ott van a hajlam, de nincsen elrendeltetés. Bizonyos életfeladatok tehát egymást kiegészítő belső kapcsolatokat vonzanak. Igazi megpróbáltatás akkor jelentkezik egy kapcsolatban, amikor az egyik fél rohamosan fejlődik, míg a másik egyáltalán nem jut előre. Valójában nem minden kapcsolat jelent hosszú távú elkötelezettséget.


                       A tizenkét elsődleges életfeladat


Elfogadás
Alkalmazkodás
Lét-ezés
Jótékonyság
Kommunikáció (szívből jövő)
Alkotás (erőmegtartás)
Körülhatárolás (a saját energia megtartása)
Integritás
Szeretet
Bizalom
Igazság (saját)
Kegy


Elfogadás
Az önbecsülés vagy önmagunk elfogadásának művészete


Az egyén áldozatként tekint magára, ez a tudattalan motiváció vonzza életébe a helyzeteket, és találkozásokat. Ezen a területen az energiablokkok az egyén önmagával szembeni szabotázsa. "Mindent jól csinál, de valahogy semmi sem működik." Nekem semmi sem sikerül életfelfogás jellemzi. Nehezen fogadja el a munkájáért járó jutalmakat. Általában az önbecsüléshiányban szenvedő egyén látszatát kelti, de a viselkedése mögött a méltatlanság érzés húzódik meg. Gyakran elfojtott harag él benne embertársai iránt. Meg kell tanulnia az adni és kapni művészetét. Meg kell érteniük, hogy áldozati szerepük sorra olyan embereket vonz az életükbe, akik áldozatnak tekintik őket. Felelősséget kell vállalniuk személyes erejük egyensúlyáért is. Az egyenlet egyszerű: ha több sikerre vágynak az életükben akkor saját valóságuk megteremtésének személyes felelősségét is fel kell vállalniuk. Az vagy, ami a gondolataid. A külsőd a belső világ tükörképe.


Alkalmazkodás
Változás


Természetes lényünk hatalmas változásra képes nagyon rövid időn belül. Fizikai formánk azonban gyakran ellenszegül a változásnak. Ennek a feladatnak a célja, ha összhangba kerüljünk a változással. Az életben egyetlen dolog állandó, a változás. A legtöbben úgy érezzük, ha nem tudjuk, mi fog történni, kicsúszik kezünkből az életünk irányítása. Valójában, ha úszunk az áramlattal, a változás harmóniáját követjük, akkor a lelkünk irányítja az életünket. Az egó az, amely úgy gondolja, hogy az irányítás feladása az erőtlenséggel egyenlő. Amikor változással találkozunk az életünkben, a félelmünk felerősödik, ekkor mindig gondoljunk arra, hogy a rezgésszint emelkedésének természetes velejárója a változás. Aki ezen a feladaton dolgozik, nehezen hoz döntést, minden információt alaposan mérlegel, élete minden lépését percíz aprólékossággal próbálja kidolgozni. Éppen ezért az élet folyamatosan újabb és újabb kihívásokat sodor elé, ami változásra és változtatásra kényszeríti.


Lét-ezés
Teljesség


A "játék" kezdetekor el kell hagynunk az egységet és a polaritás világában találjuk magunkat. Itt kezdjük elválasztani egymástól a dolgokat, pedig minden egyes létező minden más létezőnek szervez része. Minden egy. Azok az emberek, akik ezen az elsődleges életfeladaton dolgoznak, azt érzik, hogy találniuk kell valamit, tenniük kell valamit vagy valamilyen módon ki kell egészíteniük önmagukat egy másik ember vagy tevékenység által, hogy teljesnek érezhessék magukat. Néhányuk például az evésben lel biztonságra. Itt kapcsolódnak a különböző szenvedélyek, mániák és függőségek is.


Jótékonyság
Harmónia




Ez az életfeladat nagy jelentőséggel bír az emberangyallá válás folyamatában. Minél nagyobb a fejlettségi szintünk, annál inkább felismerjük, hogy amit teszünk, mindenki másra is hatással van a Földön és azon túl. Az igazi jótékonyság nem azonos az adományozással, hanem azt jelenti, hogy tiszteljük a többi emberhez, a világ minden létezőjéhez fűződő kapcsolatot, és minden megnyilvánulásunkban gyakoroljuk ezt a tiszteletet. Amikor tetteinkben tiszteljük a többi embert, mi vagyunk azok, akik felemelkednek. Azokat az emberek, akik ezzel a feladattal kiemelten dolgoznak, önzőnek és önközpontúnak tűnnek. A kapcsolódás hiánya miatt befelé fordulnak. Az irányítás alsóbb szintjén a saját igényeik és érzéseik a legelsők, mert a környezetüktől való elkülönülés miatt egyszerűen nem tudnak mást érezni. A környezetük ebből azt a következtetést vonja le, hogy semmibe vesznek másokat. A kettősség abban áll, hogy csupán másokkal kapcsolatot teremtve érezhetjük magunkat teljesnek, mégis szerfelett nehéz és feszélyező ezt tenni. Gyakran ezek az emberek túlságosan is igyekeznek, hogy szeressék őket, mert az a belső meggyőződésük, hogy őket mindenkinek szeretnie kell. Ezzel ugyanúgy elűzik a környezetükben lévőket.


Kommunikáció
Szívből jövő


Ez a feladat elsődlegesen a szerelmi kapcsolatok területén jelenik meg, mivel az új energiában a kapcsolataink nem arról szólnak, hogy egy másik ember által legyünk egészek, hanem az önmagunkkal való kapcsolat határozza meg a emberi kapcsolatainkat, ahol az igazságot is megoszthatjuk egymással. A lelkek nagy számban férfialakban dolgoznak kiemelten ezzel az életfeladattal. Jellemző, hogy már kisgyermekkorukban problémáik vannak a beszéddel. Lehet ez beszédhiba, esetleg lassan tanulnak meg beszélni. Sőt, a férfiak neveltetése is hordozza már a feladat kihívásait, például a fiúk nem sírnak kijelentéssel.
A szívből jövő kommunikáció során őszintén szavakba kell öntenünk érzéseinket, tudatni igényeinket. Ezek az emberek, ha elfáradnak vagy feszültek, általában a csend fala mögé húzódnak, nem beszélnek érzéseikről, ritkán kérnek segítséget.


Alkotás
A saját erő kifejezése


A polaritás mezején nem ismerjük fel, hogy mindannyian alkotók/teremtők vagyunk. A gondolatainkkal teremtjük meg életünk valóságát. Akik ezen a feladaton dolgoznak elsődlegesen tudatlanok saját alkotóképességeiket illetően. Előfordul, hogy alkotótevékenységük eredményéért más aratja le a babérokat, vagy nem tudnak érte viszonzást elfogadni, pedig amihez hozzányúl, erőfeszítés nélkül mestermű lesz, mégsem tud belőle megélhetést teremteni. Vakfoltjuk megakadályozza őket saját alkotásuk és alkotóképességük felismerésében. Kifejezetten hangsúlyos alkotási képességekkel rendelkeznek, de kreativitásukat nem hagyják kifejeződni. Az viszont gyakori, hogy sikeresen tanítják például az alkotótevékenységeket. A dualitás világában nagyon nehéz megtartani saját alkotó erőnket fizikai formánkban, nehéz meglátnunk, hogy minden egyes pillanatban saját valóságunk alkotói vagyunk. Ha elégedetlenek vagyunk teremtett valóságunkkal, akkor csak döntést kell hoznunk, hogy felelősséget vállalunk alkotásunkért és újrateremtjük életünket.


Körülhatárolása
Az egyéniség kifejezése a határokon át


Akik ennek az életfeladatnak az irányításával foglalkoznak, nagy érzelmi empátiával rendelkeznek, és sokan közülük gyógyítók. Olyan könnyedén és öntudatlanul mélyednek el mások érzelmeiben, gondolati sémáiban és energiájában, hogy gyakran fel sem ismerik, nem az ő saját energiájuk, amit érzékelnek. Ezek a lelkek gyenge vagy nem létező határokkal rendelkeznek, és már gyermekkorukban mélyreható, nehéz helyzetek fenyegetik határaikat, arra buzdítva őket, hogy nagyon tiszta határokat állítsanak fel maguknak, és megtanulják önmagukat tenni az első helyre. 

Önmagunk első helyre tétele azt jelenti, hogy gyermekeink, szüleink, partnerünk, testvérünk, barátaink, munkatársaink elé helyezzük magunkat. Ha megrázónak tartjuk ezt a kijelentést, jusson eszünkbe, hogy órási a különbség az önzőség és önmagunk első helyre tétele között. Ha önzőek vagyunk, énünk gyarapodása mások kárára történik, míg a második esetben a gyarapodás szándéka, hogy másnak is többet adhasson. Ezek az emberek túlérzékenyek, amíg nem ismerik fel saját határaikat, de éppen a túlérzékenység okán összegyűjtött tapasztalatok teszik a későbbiekben hatékony gyógyítóvá. Meg kell tanulniuk nemet mondani.


Integritás
Harmónia az énnel


Tisztában vagyunk vele, hogy mindannyiunknak különböző oldalai léteznek. Az integritás életfeladata során ezeket a különböző tényezőket és oldalainkat a teljesség harmonikus vibrációjába kell hoznunk.
Ehhez négy kifinomult energetikai vibrációt kell figyelembe vennünk, amelyeket közvetítünk:


1. Mit beszélünk?
2. Hogyan cselekszünk?
3. Mit gondolunk?
4. Mit hiszünk?


Ha ezek között az energiavonalak között nincs összhang, az általunk kibocsátott vibráció homályossá és zavarossá válik, amely azt eredményezi, hogy az emberek nehezen bíznak meg bennünk vagy értenek meg bennünket. Ezt a zavart továbbfokozza, hogy ennek eredményeként kételkedünk magunkban, ami tovább homályosítja energiamezőnket.
A legtöbb esetben tudjuk is, hogy valami nem stimmel. Pontosan ez az össze nem illés ébreszt bennünk gyanút, amikor valaki hazudik nekünk vagy nem őszinte.
Az integritás eléréséhez tehát e négy energiavonalnak rendezése szükséges. Érdekesség, hogy akik ezen az életterületen kiemelten dolgoznak, gyakran választanak olyan hivatást, amiben a nyilvánosság elé kerülnek.



Szeretet
Önmagunk szeretete

E feladat irányításának nyitja, hogy megtanuljuk feltétel nélkül és első helyen szeretni önmagunkat. A szeretet mindennek az alapenergiája, melyet univerzális energiának nevezünk. Minden energia a szeretet alapjából ered, és mi a szeretet érzéseként tapasztaljuk meg ezt az energiát. A polaritás megtapasztalása legerősebben a szeretet, és az ellentéte, a félelem által érzékelhető leginkább. Ezen a feladaton dolgozó emberek életében gyakran visszatérő jelenség a félelem. A legtöbb esetben a magánytól való félelem motiválja őket.

 E feladat megoldásához több úton közelíthetünk. Az egyik, hogy kifejlesztjük az én szeretetének képességét. Ha magányt és hiányt érzünk, akkor valójában félünk. A félelem tehát a szeretet hiányát jelenti. A legnehezebb és legfontosabb megtanulnunk önmagunk szeretetét. Ám igazán, feltétel nélkül csak akkor szerethetünk másokat, ha szeretjük önmagunkat. Isten belül van, nem kívül. Sokan mondják, hogy keresik a szeretetet, miközben igazából keresnek valakit, aki szereti őket. A múltban a kapcsolataink nagyobb része feltételekhez kötött szeretet volt, egyfajta függőségi viszony. Az új föld vibrációjában mind többen tapasztaljuk meg a feltétel nélküli szeretet, önmagunk és mások teljes elfogadását.



Bizalom
Önmagunkba vetett hit



A bizalom feladatkörét nehéz az irányításunk alá vonni. Ha pozitív módon akarjuk megtapasztalni ezt, akkor egy olyan személyt vonzunk az életünkbe, aki támogat és biztat minket, megerősít abban, hogy bármit képesek vagyunk elérni. 

Ha a negatív katalizátort választunk, akkor sajnos általában egy olyan szülő alakjában jelenik meg, aki bántalmazással biztosítja, hogy gyorsan tanuljunk: vagyis senkiben sem bízhatunk, legfőképpen saját magunkban energiamintáját gyűjtjük be már a gyermekévek alatt. 

A feladat tehát megtanulni elfogadni és használni erőnket, bíznunk saját tetteinkben, önmagunkban. A bizalom hiányában a hitünk is hiányzik, míg a bizalom az univerzális energiaáramlásba helyez bennünket, felismerjük isteni eredetünket.
A bizalom sérülékennyé is tesz, de ezt erővé változtathatjuk. A kristálygyerekektől megtanulhatjuk, hogy érzékenységüket, sérülékenységüket miként változtatják erővé.


Igazság
Felelősség

Aki az igazság irányításán dolgozik, általában nehezen ismeri fel, hogy nehezen áll ki saját igazáért. Ez úgy nyilvánulhat meg, hogy hajlamos mások igazságát elfogadni, ahhoz igazodni. Általában folyamatosan kutatja a legújabb könyveket, friss fogalmakat, ötleteket, rendszereket, hogy követhesse őket. Amikor a feladat megoldásának kezdetén jár, képtelen teljes egészében őszinte lenni önmagához, így folyamatosan másokhoz próbálja önmagát viszonyítani. Gyakran teremt illúziókat, hogy racionalizálja választásait. Igyekeznek elkerülni, hogy felelősséget kelljen vállalni tetteikért. Inkább hazugságokba és kifogásokba bonyolódnak, semmint őszinték legyenek azzal kapcsolatban, ami igazán történik életükben. Sok esetben fantáziavilágban élnek. Az igazság leckéje nehezen irányítható, nagy kihívásokkal kell szembenézni. Ez az az életfeladat, amely erőteljesen előmozdítja az emberiséget.
Egyedüli irányítás lehetősége a kegyetlen őszinteség. Ami azt jelenti, hogy az egyének teljes felelősséget kell vállalni gondolataiért, tetteiért, ami nem a gondolatok és tettek tökéletességét jelenti, hanem azt, hogy ezek az ember sajátjai. 


Kegy
Harmónia minden létezővel

A kegy a teljes irányításhoz vezető utolsó és egyben legszebb lépcsőfok. Ebben az életfeladatban az ember megtanulja, hogy igazából nem a cél a fontos. Az utazás maga, ami igazán számít, illetve az a kegy, mellyel megtapasztaljuk az utazást. Ennek az életfeladatnak a megértését segíti, ha feltesszük magunkat a kérdést: Milyen gyakran ébredünk úgy reggelente, hogy "szeretem az életem, alig várom, hogy meglássam, mit hoz a mai nap?".


Amikor az ember igazán a játék résztvevőjének tekinti magát, és keggyel engedi át magát a játéknak, akkor élete minden leckéje könnyebbé és sokkal élvezhető válik, hiszem meglátja az általuk nyújtott ajándékokat. Ha energiánk nagy része arra megy el, hogy elvágyódunk testünkből, az életünkből és hazatérnénk, akkor a kegy életfeladatét gyakoroljuk. Ezt az életfeladatot régen kevesen választották, azonban az új föld vibrációjához közeledve egyre többen ismerik fel ennek a feladatnak a jelentőségét.


Tévedés ne essék, ennek az életfeladatnak az irányítása nem jelenti azt, hogy tökéletesekké válunk. Továbbra is vannak problémáink, de ezekhez való hozzálássunk egészen más. Minden nehézség valamit megmutat belőlünk, és egy lehetőséget kapunk, hogy feloldjuk azt. A kegy az univerzális energiához való kapcsolódás megerősítését jelenti, amely energia minden létező közötti kapcsolatot jelenti. Ők azok, akik az univerzum titkait kutatják, legbelül tudják az igazságot, amikor látják, hallják vagy bármilyen módon megtapasztalják az igazságot. 






Steve Rother írásai alapján

13 DOLOG, AMIT A MENTÁLISAN ERŐS EMBEREK NEM TESZNEK!




Ahogy a mentális hozzáállásunk befolyásolja az állapotunkat, úgy befolyásolja az edzettség az élethez való hozzáállásunkat is. Mentálisan is fontos edzeni magunkat, ezen is lehet változtatni tudatosan. Azonban a változáshoz fel kell ismerni, hogy bizonyos kérdésekben nem vagyunk a helyzet magaslatán. Mit nem tesznek a mentálisan erős emberek? Avagy mit ne tegyél, ha mentálisan erős szeretnél lenni.

1. NEM PAZAROLNAK ARRA IDŐT, HOGY ÖNMAGUKAT SAJNÁLJÁK

A mentálisan erős emberek nem ücsörögnek magukba roskadva azon sajnálkozva, hogy milyen borzasztó az életük, a körülményeik. Ehelyett felelősséget vállalnak a szerepükért az életben és elfogadják, hogy az néha nem egyszerű.



2. NEM ADJÁK ÁT AZ IRÁNYÍTÁST AZ ÉLETÜK FELETT

Nem hagyják, hogy más kontrollálja őket vagy felülkerekedjen rajtuk. Nem mondanak olyat, hogy „a főnököm miatt érzem rosszul magam”, mert tudják, hogy ők irányítják a dolgokat, az érzelmeiket és ők választják meg azt is, hogy hogyan reagálnak, milyen érzéseket táplálnak egy adott szituációval kapcsolatban.


3. NEM FÉLNEK A VÁLTOZÁSTÓL

A mentálisan erős emberek nem próbálják meg elkerülni a változásokat. Ehelyett lelkesek és nyitottak a pozitív változásokra. Tudják, hogy a változás fontos az életben és megpróbálnak megfelelni ennek.



4. NEM PAZAROLNAK ENERGIÁT OLYAN DOLGOKRA, AMELYEKET NEM TUDNAK MEGVÁLTOZTATNI

Nem hallasz mentálisan erős embereket panaszkodni egy elveszett tárgy miatt vagy egy dugó miatt. Ehelyett arra fókuszálnak, amit befolyásolni tudnak. Felismerik, hogy vannak helyzetek, amikor az egyetlen dolog, amit kontrollálni lehet, az a hozzáállás.



5. NEM AGGÓDNAK AMIATT, HOGY MINDENKINEK MEGFELELJENEK

A mentálisan erős emberek felismerték, hogy nem kell mindig mindenkinek megfelelni. Nem félnek nemet mondani vagy kiállni önmagukért, ha a helyzet úgy kívánja. Törekednek a kedvességre, de nem keseríti el őket, ha nem mindenki boldog a viselkedésükkel.





6. NEM FÉLNEK RIZIKÓT VÁLLALNI AZ ÉSSZERŰSÉG KERETEIN BELÜL


Nem vállalnak buta, céltalan rizikót, de nem félnek olyan kockázatos dolgoktól, amelyeknek bár bizonytalan a kimenetele, de van benne ráció. A mentálisan erős emberek nem sajnálják az időt arra, hogy számba vegyék a rizikó faktorokat, a pozitív hozadékot és ennek megfelelően hozzák meg a nagy döntést. Tisztában vannak az összes lehetséges hátránnyal is.




7. NEM BÁNKÓDNAK A MÚLTON

Nem pazarolnak időt arra, hogy a múlton rágódjanak, és azt kívánják, bárcsak máshogy alakultak volna a dolgaik. Elfogadják a múltjukat és kijelentik, hogy rengeteget tanultak belőle. Nem a régi sérelmekkel foglalkoznak, nem vágyódnak vissza a régi szép időkbe. A jelenben élnek és a jövőt tervezik!



8. NEM KÖVETIK EL UGYANAZT A HIBÁT ÚJBÓL ÉS ÚJBÓL

A mentálisan erős emberek felelősséget vállalnak a tetteikért és tanulnak a hibáikból, így nem követik el ugyanazokat a hibákat, hanem próbálnak jobb és jobb döntéseket hozni minden alkalommal.



9. KÉPESEK ELISMERNI MÁSOK SIKEREIT

Képesek elismerni és ünnepelni mások eredményeit. Nem irigykednek vagy érzik legyőzöttnek magukat csak azért, mert más sikeresebb, mint ők. Felismerik, hogy a siker mögött milyen kemény munka van és megpróbálnak ők is ugyanilyen keményen dolgozni, hogy eredményesek legyenek. 




10. NEM ADJÁK FEL AZ ELSŐ BUKÁS UTÁN

A mentálisan erős emberek nem úgy tekintenek a bukásra, mint egy ok a feladásra. Ehelyett a sikertelenséget egy lehetőségnek tekintik a fejlődésre. Addig próbálkoznak, amíg el nem érik a céljukat!







11. NEM FÉLNEK EGYEDÜL LENNI

A mentálisan erős emberek képesek egyedül lenni és nem félnek a csendtől. Nem félnek egyedül lenni és kihasználják ezeket a pillanatokat arra, hogy produktívak lehetnek. Élvezik a saját társaságukat és nincs szükségük emberekre körülöttük csak azért, hogy ne legyenek egyedül. Egyedül is nagyon boldogak és feltalálják magukat!



12. NEM ÉRZIK ÚGY, HOGY A VILÁG TARTOZIK NEKIK VALAMIVEL

A mentálisan erős emberek nem érzik úgy, hogy bármi is járna nekik az élettől. Nem azzal a mentalitással születtek, hogy bárkinek is gondoskodnia kéne róluk vagy a világnak kell nekik adnia valamit. Ehelyett lehetőségeket keresnek és törekednek arra, hogy élni is tudjanak velük.


13. NEM VÁRNAK AZONNALI EREDMÉNYEKET

Dolgozzanak azon, hogy egészségesebbek legyenek vagy felépítsenek egy üzletet, a mentálisan erős emberek nem várnak azonnali eredményeket. Ehelyett megpróbálják kihozni önmagukból a maximumot a lehetőségeiknek megfelelően és elfogadják, hogy a változáshoz idő kell.




Fordította: www.fitnessjunkiehu.
http://www.lifehack.org/

Május 29. csütörtök – Szellemi elengedés, érzelmi megtartás – Ma két bolygó is jegyet vált az évkörön

Május 29. csütörtök – Szellemi elengedés, érzelmi megtartás – Ma két bolygó is jegyet vált az évkörön (nem az égbolton, tehát ezt inkább csak lelki síkon érezzük). A Vénusz hajnalban, álmaink idején a Bika jegyébe, saját uralmi területére lép, a Merkúr pedig késő délelőtt lép a Rák jegyébe.
Mostantól a női energiák, az érzelmek erősödése, az érzelmi biztonságteremtés ideje, illetve művészi erőnk anyagba öntése időszerű. Olyan dolgokat teremteni, amely kézzel fogható és biztos. Harmóniát, szépséget, békét hozni létre, kívül és belül, de főleg az anyagi, fizikai síkon. Az alkotó, teremtő erők jelentősen fokozódnak, alkossunk bátran! A bennünk rejlő tehetségek, képességek kihasználásával érzelmi életünket is emelhetjük.
Szellemi értelemben a múlton való, nosztalgiázó, illetve a dolgok eredetét felkutató gondolkodás lesz aktuális egy kis ideig (június elején a Merkúr ugyanis látszólag hátrálni kezd majd, így nemsokára visszatér az Ikrekbe). A beszélgetéseket és az önkifejezést tekintve is a lelkiség, az érzelmek veszik át a főszerepet. Ideje kimondani, megmutatni, mekkora lélek, mennyi szív, mennyi szeretet él bennünk és emlékeztetni erre azon társainkat is, akik szíve ugyan sérült, de szeretettel gyógyítható!
A déli órákban, napközben érdemes fokozottan jelen lenni a sugallatoknak, képeknek, gondolatoknak, ötleteknek és meglátásoknak. Ezek az órák a lelki szabadság jegyében telnek. Ugyanakkor érdemes akár szellemileg, akár fizikailag mozgósítani energiáinkat, hiszen a szombaton bepontosodó Nap-Mars kapcsolat most az energikusság általi töltekezést és vitalitást teszi lehetővé. Párkapcsolatokban (és önismeretben is) a másik oldal, a tőlünk különböző minőségek megértése, a különbségekre való világos rálátás vihet előre.
A Hold ma már Nimród íjat megtartó keze alatt jár, egyben a Bika szarvai alatt is, amelyek a magasabb szintre való felemelkedés küzdelmét üzenik. A Merkúr ugyanakkor még mindig Nimród nyilat elengedő kezénél halad – egyszerre jelenik meg érzelmeinkben a megtartás és szellemileg, gondolatainkban és eszmecseréinkben az elengedés ideje.
Bármi olyat tapasztaltok, ami nem esik jól, nem jó érzés bennetek – engedjétek el a panaszkodást, az akarást, az elvárásokat és az élet irányítása feletti kontrollt! Nem kell tennetek semmit, nem kell befolyásolni semmit. Minden megtörténik, a maga idejében és minden úgy működik, ahogyan annak működnie kell. Rend Van.
Zentai Anna

A napokban zajlik a Merkúr vonulása Nimród nyilat elengedő keze alatt

A napokban zajlik a Merkúr vonulása Nimród nyilat elengedő keze alatt, immár a Tejútra lépve (az Istenek Útja Nimród vállán nyugszik) - Többen írtátok, hogy sokszor problémának is érzitek, ha vállaljátok, hogy kimondjátok, amit éreztek-gondoltok. Hadd reagáljak erre annyit, hogy más dolog vállalni és kiadni magunkból valamit és más az, "ahogyan" kiadunk magunkból valamit. Ezt érdemes megkülönböztetni, végiggondolni - most nem is nehéz.
Mi is történik itt? Nimród azt a nyilat engedi el, amely a Fényt lövi vissza a Bikába, hogy az energiák újra fényesek, termékenyek, gyarapodást hozók, élhetők legyenek. Benne van tehát szavainkban, gesztusainkban a Fény? Benne van a Szeretet, a melegség? Az éltető erő? Ezt az erőt tudjuk most útjára engedni - engedni, adni, hogy tovább gyarapodjon.
Zentai Anna

5 +1 tanács Buddha nyomán a 21. század útkeresőinek




Az indiai buddhisták a májusi telihold idején, idén május 14-én ünnepelték Buddha születésének, megvilágosodásának és halálának évfordulóját. Legfontosabb tanításai alapján és ezen alkalom apropójából elképzeltük, milyen tanácsot adna ma a XXI. század útkeresőinek. Szívből kívánjuk, hogy segítsen rá Téged is arra az útra, ami elvezet Önmagadhoz.


1. Tanulj a tanítóktól, de a legfontosabb kérdéseidre a választ mindig Önmagadban keresd
"A lelkünk és csakis a lelkünk az, ami leláncol vagy felszabadít bennünket.”

Buddha fiatal korában számos mester tanítását tanulmányozta, de a megvilágosodásig a saját útján jutott el. Egy fa tövében mély meditációba kezdett, és tanulmányozta a szenvedés okait. Rájött, hogy a szenvedést valójában a valóság nem értése okozza, tehát amennyiben a maga teljességében látja az élet összefüggéseit, akkor e belátásnak köszönhetően megszabadul a szenvedéstől.

2.    Kövesd belső hangodat – arany középúton lelked fejlődéséért
„A boldogsághoz nem vezet út. Az út maga a boldogság.”

Buddha a világról való mértéktartó lemondás útját követte. Sem az élvezetek hajhászását, sem a túlzott aszkétizmust nem javasolta. A XXI. században a csapdát a racionalitás és spiritualitás túlzásba vitele rejti magában. A racionalitás idővel gátját szabhatja a lelki fejlődésednek, ugyanakkor a túlzott spiritualitás is eltéríthet utadról. A folyamatos, türelmes és gyakorlatias tanulás, illetve belső hangodra való odafigyelés lesz a kulcsa fejlődésednek.
3.    Hálával a kielégületlenség érzése ellen
"Valójában semmit sem birtokolsz, csak őrzöl egy darabig. S ha képtelen vagy továbbadni azokat, akkor azok birtokolnak téged. Bármi legyen is a kincsed, úgy tartsd a markodban, mintha vizet tartanál. Mert ha megszorítod, eltűnik. Ha kisajátítod, tönkreteszed. Tartsd szabadon, és örökre a tiéd marad.”

Sok szempontból egyszerűbb és könnyebb életet élünk, mint 2600 évvel ezelőtt. Kényelemben élünk, elegendő táplálék áll rendelkezésünkre, mégis sokszor elégedetlenséget érzünk. Ennek legfőbb oka, hogy folyamatosan összehasonlítjuk életünket másokéval, vagy túl nagy jelentőséget tulajdonítunk a külvilágban lévő dolgoknak. Ahelyett, hogy hálásak lennénk azért, amivel rendelkezünk. A hála mindennapi és rendszeres gyakorlása gyógyír lehet a kielégületlenségünk érzésére.

4.    Fogadd el, hogy a dolgok nem mindig tökéletesek
„Az egészség a legnagyobb ajándék, az elégedettség a legnagyobb gazdagság, a hűség a legjobb kapcsolat.”

A vallások közül a buddhizmus hangsúlyozza legjobban az élet mulandóságát, mégis, a buddhisták igen jókedvű emberek. Ennek oka az, hogy egyszerűen elfogadják, hogy a földi dolgok nem tökéletesek. Figyelmünket nekünk sem az apró bosszúságokra kell összpontosítani, hanem sokkal inkább álmainkra, céljainkra érdemes fókuszálnunk. Ha megtaláljuk magunkban a belső motivációt, akkor könnyebben érjük el céljainkat is.
5.    Csak ez a pillanat számít
„Mindegy, milyen nehéz volt a tegnap, ma mindent újrakezdhetsz.”

A buddhizmus nagy figyelmet fordít a belső elmélyedésre, meditációra. Mindezeknek a technikáknak a használata arra késztet minket, hogy a jelen pillanatot a maga teljességében éljük meg. A XXI. század emberének egyik legnagyobb problémája, hogy túl sok időt és energiát fordít a múltra, vagy a kelleténél jobban fél a jövőtől. A jelen legteljesebb megélése lehet a legegyszerűbb, mégis talán legnagyszerűbb módszer a boldogsághoz.
+1. Szeretet
„Harag nem old fel haragot – a szeretet mindent felold.”
Szorongás, félelem, szenvedés, harag és düh – olyan mindennapos érzések, amelyek negatív hatásaival rombolnak, és rabolják az időnket, energiánkat. Amennyiben pedig ezeken túljutva az embereket, helyzeteket és dolgokat a maguk szeretet teljes állapotában tudjuk látni, olyan lépést teszünk saját fejlődésünk érdekében, amely magával hozza a pozitív és boldog jövőt.Ábrahám Hörömpölő Andrea

2014. május 27., kedd

Május 28. Szerda – Összegző elengedés

Május 28. szerda – Összegző elengedés – Ha most, kedves Olvasó, megijedtél, hogy el kell engedned azt, ami jó, amit szeretsz, ami kedves a szívednek, akkor most azonnal válts át pozitívra és tudatosítsd magadban, hogy inkább épp ezt a félelmet kell elengedned, ami ilyen negatív, életkedvet és önbizalmat nélkülöző gondolatokat generál benned. (Természetesen soha nem „kell”, de ha jól, vagy még jobban akarod érezni magad, akkor érdemes.)
Ez a nap végre felismerést, segítő eseményeket, megoldást és harmóniát hoz.
A Nap a Bika fejénél haladva, a világosságot, fényt adó gondolatok elültetését segíti. A Hold ma a kényelmes Bika jegyéből a könnyedebb Ikrekbe lép, mögötte még továbbra is a termékeny Bika csillagkép ragyog. Lassan közelít a Naphoz, mellyel ma este 20:41-kor áll együtt, ez a megújulást hozó újhold ideje. Ez a megújulás most elsősorban szellemi szinteken, a fejekben történhet és életünk, valamint külső-belső világunk rendjének megértését segíti.
A nap másik fontos motívuma a Merkúr és a Vénusz egymással való kapcsolódása, a délutáni órákban. Ez az idő lehetővé teszi, hogy bármely eddig problémás helyzetet megbeszéljünk, megtörténjenek a békülő, harmonizáló beszélgetések. A megértés és harmónia bolygóinak kapcsolata bennünk és körülöttünk is érzékelhető. A másik oldal megértése, valódi gondolataink és érzéseink kifejezése, érzelmileg az új elindulás, mind jelen van e megélésekben.
A Merkúr a Nimród csillagkép elengedő kezénél, a Vénusz a Halakban, az Al Rischa (összegzés) csillagánál jár, így e kettő együttes erejét, idejét érezzük most. Ideje tanulni a múltból, számot vetni önmagunkkal abban, ahogyan eddig érzelmi kapcsolatainkat működtettük. Most ráébredhetünk arra, mit érdemes elengednünk magunkból, hogy az új kezdet valóban minőségi lépés legyen a teljesség felé! Ha a múlton vagy a jelen helyzeten gondolkodunk – ne a másik emberben keressük, ne hárítsuk át másra a negatív megéléseinket – ismerjük fel azt, mivel idéztük elő, vagy mivel adtunk engedélyt azokra! A szokásosnál mélyebb önvizsgálat megkönnyebbülést és felszabadulást hozhat.
Zentai Anna

2014. május 25., vasárnap

Május 26. Hétfő – Misztikus erő – Mágikus, varázslatos, érzékeny nap

Május 26. hétfő – Misztikus erő – Mágikus, varázslatos, érzékeny nap lehet ez a hétfő, mégis anyagba öltve, testi szinten is élve a révülést, a lelki töltést. Érdemes figyelni a sugallatokra, követni bátran az ösztönös, intuitív késztetéseket és összegzéseket. Ma megélhetjük az Unio Mystica élményét, az egységet, átérezhetjük, mi az, amivel lelkünk azonosulni tud, ez pedig akár gyökeres átalakításokra is serkenthet, anyagi-gyakorlati szinteken. Aki spirituális üzeneteket ültet át művészien anyagi formába, annak számára érdemes alkotással (is) tölteni a mai napot, aki pedig eddig nem tudta, mi az a tevékenység, amelyet igazán szívesen végez, annak körvonalazódhat a válasz.
A Hold a kényelmes, nyugodt, biztonságra törekvő, termékeny Bika jegyében halad. Mögötte a Kos csillagkép egy új és erőteljes továbblépést, kezdetet jelenít meg. Az áldozatból születő áldás törvényét ma is tartsuk szem előtt! Aki aratni szeretne – annak vetni kell. Most. (Természetesen most sem "kell", de érdemes.)
Az esti órákban regeneráló, gyógyító erők áramlanak, az érzelmeink és/vagy családunk, otthonunk biztonságáért nagy lépésekre, újításokra szánhatjuk el magunkat. Ugyanakkor, a félelmek meghaladása és az érzelmek kimutatása, anyagba öntése igazán felemelő érzéssel tölthet el. Szenvedélyünket ma anyagi-testi-fizikai formába öntve élhetjük meg.
Zentai Anna

2014. május 23., péntek

Május 24. - 25. - Kövesd a szíved! - A hétvége óriási ösztönzés lehet arra, hogy merjük a szívünk valódi vágyait követni.

Május 24. - 25. - Kövesd a szíved! - A hétvége óriási ösztönzés lehet arra, hogy merjük a szívünk valódi vágyait követni. Most könnyen meghaladható és megszüntethető a kishitűség, merünk lépni, változtatni, akár lépésenként is. Aki szeretnéelrontani a hangulatát, az tovább gyakorolhatja a türelmetlen, görcsös akarást és sietést az azonnali eredmények felé – aki azt választja, hogy jól érzi magát a bőrében, az örülhet a fejleményeknek, élvezheti a pillanat örömét és boldogan rácsodálkozhat arra, milyen nagyszerűen és rendezetten is működtetik az égiek a földi dolgok alakulását.
Továbbra is a termékeny cselekvés és a beavató beszélgetések ideje van, megértve mindkét oldalt. A Merkúr (intellektus, társalgás, kifejezés) a hétvégén elhalad Nimród láb-csillaga, a Saiph felett, amely a szintén termékeny erőket jelző Nyúl csillagzaton nyugszik. Ideje a sarkunkra állni és felkészülni arra, hogy felvállaljuk valódi akaratunkat.
A Hold a Kos jegyében szenvedélyes, magasra törekvő lelkiséget, új kezdeteket, érzelmi indíttatást mutat. Mögötte a Halak ragyog, így lelkünkben érdemes e hétvégén összegezni az elmúlt időszak történéseit, élményeit, eredményeit, különösen vasárnap este, hogy hétfőn eszerint tudjunk új minőségeket elindítani, vagy nagyobb ívekben, most érdemes az életünkben is számvetést készíteni. A szombat még a visszatérésekről, a vasárnap a felemelkedésről szólhat.
Szombaton este érdemes jelen lenni a sugallatoknak, a lélek szabadságát érzékelhetjük. Vasárnap délután a Hold és a Vénusz együttállása erős érzelmeket, lelki harmóniát jelez bennünk is. Az igaz szeretet képes az áldozat meghozatalára, ne feledjük. Cserébe a szívünk hazatér és kiemelkedhetünk az ördögi körből, fel, a magasabb szférákba.
Ha megtettük magunkban a számvetést régi életünkkel/énünkkel, akkor vasárnap este érdemes leülni, hogy a lényegi összefoglalást papírra vessük, megbeszéljük az érintettekkel, vagy megírjuk annak, aki e szempontból fontos szereplője (volt/lesz) történetünknek. Ha összeállt bennünk a kép, miért is nem sikerült valami a múltban, most ideje vállalni valami egészen mást, ami sikerre vihet.
A Hold alatt a Cet csillagkép üzeni, hogy a belső elvonulás általi megújuláshoz kapcsolódik még a hétfői nap is, melynek során már erőteljes tudatosodás, ébredés zajlik az ösztönvilágban. A most zajló szintlépéshez, az újrakezdéshez ez is fontos.
Zentai Anna

2014. május 22., csütörtök

Lelki építkezések - 24-én, Szombaton este pontosodik be a két bölcsességbolygó

Lelki építkezések - 24-én, szombaton este pontosodik be a két bölcsességbolygó, a Jupiter és a Szaturnusz emelő, energiát adó fényszöge. A Rák jegyében járó Jupitert a lélek, az érzelem Holdja uralja, lelki törvényszerűségek megértésének van ideje, de a múlt igazságai is megmutatkoznak - párhuzamosan a Skorpióban járó Szaturnusszal, akik egyetlen régi titkot sem hagy a felszín alatt szunnyadni. Ez a fényszög segíti most a lelki-érzelmi építkezéseket, lassan, az érzéseket fokról fokra működővé téve építhetjük fel egy új jövő alapjait. Ez az emelő erő segíti most az átrendeződést és a lelkileg egy családba, egy körbe tartozó lelkek, lélekcsoportok közelítését, egymásra találását is. A Szaturnusz segít különbséget tenni élhető, értékes és életképtelen minőségek, dolgok között. Az igazság és a helyes út most érezhető és nem pedig érthető.
Zentai Anna

Május 23. Péntek – Szerelem a levegőben

Május 23. péntek – Szerelem a levegőben – A Természet minden rezdülése a szerelemről, a virágba borulásról szól most, de felvirágoztathatunk egy üzletet, egy vállalkozást, vagy bármely általunk teremtett dolgot. Sokaknál tapasztalható, hogymég a legnehezebbnek, legfájóbbnak érzett helyzetek is könnyedén megoldódnak és fordulnak át, rendeződnek, alakulnak.
A Hold ma a Halak csillagkép múltba visszaúszó halánál járva a lelki visszahívások, visszatérések idejét mutatja. Felette a Pegazus gondoskodik az égi sugallatok érkezéséről. 18 óra után már a Kos jegyébe lép a Hold (még mindig a Halak csillagai alatt), így lelki szinten megjelenik az új kezdet.
A Merkúr már a Tejúton jár, isteni erőkkel, beavató erőkkel töltekezve, mindezt most a megértésben, a gondolatok és információk áramlásában érzékelhetjük. Nimród övét érinti még, így a szellemi egyensúly, a megértés egyensúlya is megjelenhet. Mivel a Tejúton járó, titkokba avató Merkúr és a lelkiség Holdja ma egy racionalizáló erőben kapcsolódik, így e magas szintű energiákat a léleknek, az érzéseknek továbbítja – ahol most a visszatérő helyzetek jelennek meg. Vegyük észre azokat az embereket vagy helyzeteket, akik vagy amik újra megjelennek, ismétlődnek, mert ezekben érdemes most a megértés, a testvériség, az egyensúly, az egyenlőség minőségeit gyakorolni! Ez emel magasabb minőségbe, ez visz előre. Most könnyű lehet mindenből egyformán kivenni a részünket.
A Vénusz a mai napon a Halak csillagkép felfelé úszó halához érkezik, aki a hazatérés üzenetét is közvetíti. A Tejút felé emelkedik – érzelmi szinteken most már nem a múltba visszacsalogató árnyak a főszereplők, ezeknek végre leáldozik... Már felismerhetjük azt, ami lehúzott, felfelé törekszünk, magasabb minőségek irányába és kiléphetünk abból a cipőből, ami régóta megviselte (nem csak) a lábunkat... A szerelemben a „hazatérés” élménye és állapota sok értelemben megjelenhet.
Zentai Anna

2014. május 21., szerda

Május 22. csütörtök – Felcsillanó, fényes jövő




Május 22. csütörtök – Felcsillanó, fényes jövő – A csütörtöki nap alkalmas arra, hogy bármi olyat megbeszéljünk, megtegyünk vagy eldöntsünk, ami pozitívan befolyásolja a jövőnket. Felcsillanhat a reménysugár, vagy új, szebb jövőkép nyílhat meg előttünk, mint bármikor. Lelki-érzelmi szinten a tisztítás a jövőért zajlik, az angyali üzenetek, égi sugallatok, intuíciók áramlása most is folyamatos.
Beavatóink most legfőképpen a gyermekeink, a testvéreink és azok a társaink, akik hozzánk képest ellentétes, vagy más nézeteket, minőségeket képviselnek. Mindkét oldal megértése és az őszinte önkifejezés, beszélgetés emel feljebb.
A késő esti órákban a családi karma tisztításának és a lélek gyógyulásának van ideje. Visszaköszön a múlt, megmutatkozik, mit érdemes még visszahívni, hogy összegezzünk és lerendezzük teendőinket.
Ha valami nehezünkre esik, próbáljuk ki az elfogadást, a megbocsátást. Önmagunk felé is. Esetleg felkutathatjuk a dolgok eredetét, mert a megértés megnyugvást hoz. No és nem árt tudni, hogy lélekcsaládok vannak, amik most összeállnak. Ezt segíthetjük azzal, hogy megszabadulunk attól, ami gátolt a kiteljesedésben, a teremtésben és az új útra, amely már meg is nyílt előttünk – határozottan rálépünk.
Zentai Anna

Angyali Ima ---Ima lélektársunk megtalálásáért




Istenem,Kérlek téged és a romantika Angyalait, segítsetek nekem abban, hogy csodálatoskapcsolatban éljek a lélektársammal. Kérlek, vezess engem, hogy megtalálhassamlélektársamat, segíts, hogy találkozhassunk, és késedelem nélkül boldogíthassukegymást. Kérlek, segíts olyan körülményeket teremteni, melyek hozzásegítenekehhez a csodálatos párkapcsolathoz most azonnal. Segíts meggyógyítani ésfeloldani minden blokkot tudatomban, testemben és érzelmeimben, melyek félelmetkelthetnek bennem az igaz szerelemmel szemben. Segíts, hogy meghalljam, éskövetni tudjam isteni vezettetésedet, amely elvezet a lélektársi kapcsolathoz, éssegít élvezni azt. Tudom, hogy lélektársam ugyanolyan lázasan keres engem, mintén őt. Mindketten kérjük, hogy segíts nekünk összetalálkozni, és segíts nekünkmegismerni és elfogadni az igaz szerelem áldását.Köszönöm.Ima egy meglévő kapcsolat meggyógyításáértSzeretett IstenemKérlek téged és az Angyalokat, segítsetek meggyógyítani szerelmi életemet.Szándékomban áll elengedni minden, még bennem élő engesztelhetetlenségetönmagam és társam felé, és kérem az Angyalokat, hogy tisztítsanak meg mindenharagtól, sértődöttségtől most. Segíts, Kérlek, hogy én és a társam a szeretettekintetével tudjuk egymásra nézni. Kérem, hogy minden hibáink következményetörlődjön el az idő minden terjedelmében. Kérlek, segíts társamnak is, hogyharmóniában, barátságban, romantikus szerelemben, tiszteletben, őszinteségben ésigaz szerelemben élhessünk. Kérlek, újítsd meg szerelmünket.Köszönöm.A szeretet már most ott van mindannyiunkban, és nincs szükségünk egy másikemberre ahhoz, hogy szeretve érezzük magunkat. Mégis megelégedettséget hoz egymásik embertől érkező, vagy a másik ember felé áramló szeretet kifejezése. Ezértvan az, hogy az Angyalok olyan szívesen segítenek nekünk lélektársi kapcsolatokmegteremtésében és fenntartásában. Más típusú kapcsolatainkban is szívesensietnek segítségünkre, pl. barátságokban, családi kapcsolatainkban. Erről akövetkező fejezetben olvashatunk majd.Dr.Doreen Virtue 

Angyali beavatkozások szerelmi életünkbe



Az Angyalok képesek segíteni nekünk kapcsolataink problémáink megoldásában, haa segítségüket kérjük. Hívjuk segítségül őrzőangyalunkat, vagy társunk Angyalát, ésfigyeljük a következő csodákat.Új szerelemEgy Beth nevű hölgy arra kérte Angyalait, hogy segítsenek megtalálni az Igazit, őkazonnal munkába is álltak, mint égi házassági közvetítők. Elmesélte, hogyansegítették az Angyalok abban, hogy rendbe jöjjön a szerelmi élete.„ Igazából, soha nem gondoltam az Angyalokra, de egy napon hallottalak egyrádióműsorban, ahol azt mondtad, hogy kérni kell az Angyalok segítségét. Úgydöntöttem, hogy megpróbálom. Megkértem őket, segítsenek abban, hogy találjakegy jó társat. Egy héten belül találkoztam egy csodálatos emberrel. Azonnalösszeillettünk. Hiszem, hogy őt és engem egymásnak szánt a sors. Döbbenetesmennyi minden közös bennünk, mennyi közös célunk van. Mondanom sem kell, mamáshogy gondolok az Angyalokra. Egyre gyakrabban kérem a segítségüket.”Kölcsönös megbocsátásAz Angyalok elkötelezett párkapcsolatokban is segítenek a szeretet-kötelékmegerősítésében. Barbara tanítványom volt a spirituális tanácsadó kurzuson.Kitűnően tanult. Komolyan elkötelezte magát a spirituális tanulmányok és agyógyítás mellett. Egyik órán néhány tanulónak közvetítettem az Angyalokat.Barbara is köztük volt.Ő és a férje sokat veszekedtek, ezzel kapcsolatosan tett fel kérdéseket.Megkérdezte, hogy az Angyalok egy közelgő válást látnak-e, vagy ki kell mégtartania ebben a házasságban. Az Angyalok ezt mondták rajtam keresztül:„Házasságod a célját betöltötte. Választhatsz, hogy maradsz, vagy elválsz. Teljesena te döntéseden múlik. „Barbara úgy döntött, hogy kitart házassága mellett, ésimádkozni kezdett égi közbenjárásért.Így írta le, mi történt ezután, hogy felajánlotta házasságát Istennek és azAngyaloknak.„Férjem és én vagy egy éve küszködtünk házasságunk problémáival. Vasárnap este,az angyali médiumi ülés után, ahol házasságomat Istennek ajánlottam, a férjemspirituális mélypontra jutott. Hónapok óta éltünk már haragban és keserűségbenegymás iránt. Megint veszekedtünk, és utána John megkért, hogy beszélgessünk.Tudtam, hogy az Angyalok vigyáznak rám, mert hiszen megkértem őket, hogylegyenek velem, és végig teljesen nyugodt voltam. John azt mondta, nem tudja, holvan Isten ebben a zaklatott házasságban. Emlékeztettem rá, hogy Isten nem tudmunkálkodni bennünk, csak ha megnyitjuk magunkat Neki. És abban a pillanatbanJohn Istenhez kiáltott, hogy jöjjön el hozzá, és segítsen neki. „Oké Barbara, tudod,mit kell tenned. Itt az ideje, hogy elmond, amit akarsz!” Végig vezettem Johnt a„Megbocsátás épülete” vizualizációs gyakorlaton. (E hatékony gyógyító gyakorlatmegtalálható e könyv függelékében).Beszéltem neki az egoról, és mondtam neki, hogy az egoink veszekednek – nemvalódi énjeink. Hajnalig beszélgettünk Istenről és spirituális hitvilágunkról.Kapcsolatunk hatalmas változáson ment keresztül. A következő napon nem mentemdolgozni, egész nap folytattuk az újraépítkezést. Csodálatos volt. Mindketten úgydöntöttünk, hogy újra elkötelezzük magunkat szerelmünket és kapcsolatunkat.Másnap, egy gyönyörű napfényes szombati napon, John és én végig csináltuk a„Megbocsátás – Szabadíts fel magad most!” gyakorlatot. „Ez a gyakorlat, amelyfeltétele a spirituális tanácsadói programom elvégzésének, szintén megtalálható afüggelékben). Autóval kimentünk egyik kedvenc helyünkre, és találtunk egy kispatakot egy apró vízeséssel, így hallhattuk a víz csobogását.Leültünk egymás mellé, párhuzamos világainkban, mindenki saját megbocsátásilistán dolgozott csendben. Amikor végeztem, lesétáltam a vízhez, hogy ott végezzemel a gyakorlat oldási részét. Listám végén két név szerepelt: John és én magam.Megbocsátottam önmagamnak a leáradó víz segítségével, a Johnnak valómegbocsátást viszont vele együtt akartam átélni, majd ha visszamegyek mellé.Mielőtt otthagytam a patakot, egy apró levendula színű pillangót láttam körülöttemrepkedni. John elmesélte, hogy ahogy egymás után kimondta a megbocsátási listánszereplő neveket, gondolatban egyenként a kezében tartotta, majd pillangókéntszabadon engedte őket. Miután tökéletesen megbocsátottunk egymásnak, ésfelszabadítottuk egymást, élveztük környezetünk szépségét és nyugalmát.Mindketten csodálatosan könnyűnek és szabadnak éreztük magunkat.A szeretet, amit most egymás és önmagunk iránt érzünk semmi eddigihez nemfogható! Olyan mintha – John szavaival – egy teljes spirituális, érzelmi, mentális ésfizikai generálozáson estünk volna át! Ez a hét rengeteg pozitív változást hozott.Meggyőződésem, hogy John depressziójának gyökere önmagával szembeniengesztelhetetlenség volt. Most, hogy ez már a múlté, a depresszió fátyla isfelemelkedett. Saját iránta táplált haragom és keserűségem is feloldódott.Megbocsátásunk önmagunknak és egymásnak lehetővé tette, hogy új szemekkelnézzünk egymásra. Döbbenetes, hogy mennyire hagytuk eltörpülni belső szikránkat,és hogy most mégis újra lánggá változott.

Lehetséges jövőképekAz Angyalok ritkán mondják a jövőről, hogy kőbe van vésve. Azt állítják, lehetséges jövőnk jelen gondolataink következménye. Ha klienseim gondolatmintái jelentősenmegváltoznak negatív, vagy pozitív irányba, a jövőjük is a szerint alakul. Eztmagyarázták el Kevinnek, amikor megfogalmazta félelmeit jövőjével ésházasságával kapcsolatosan:Kevin: A fiam hamarosan elköltözik hazulról – szerintem leginkább azért, hogy távolkerüljön attól, ami itt zajlik. Nem tudok rá haragudni. Nem mindig kellemesek adolgok, sőt időnként kifejezettem rosszra fordulnak. Miután elköltözik, jól megy majda sora? Együtt maradunk a feleségemmel, vagy külön utakra térünk?Doreen: Az Angyalok azt mondják, hogy óriási változásokon mész majd keresztül.Hálásak neked, amiért megfigyeled belső világodat, és életed sok területéértfelvállalod a felelősséget. Arra figyelmeztetnek azonban, hogy ne hibáztasd magad,csak vedd számba a dolgokat, önmagad megbecsülésére alapozva.A házasságod most nem áll biztos alapokon. Meg van a hatalmad ahhoz, hogymegmentsd a házasságot, és működőképessé alakítsd, de hinned kell és szerető,pozitív állapodra kell helyezkedned. Lehet, hogy támogatásra lesz szükséged ahhoz,hogy megtartsd pozitív hozzáállásodat, mondjuk egy pszichológusra, egy spirituáliscsoportra, vagy egy közeli barátra, akivel mindent megbeszélhetsz.Senki nem hibáztat téged, csak te gondolod így. Ha viszont úgy hiszed, hogy atöbbiek téged hibáztatnak, akkor meg is tapasztalod ezt, önbeteljesítő jóslatként. Miazt reméljük, úgy döntesz majd, hogy a gyógyulás csodáját választod, amiben azAngyalok a segítségedre kívánnak lenni. Imádkozni fogok érted.A szeretet nem múlik el sohaA következő történet megmutatja, hogy az igaz házasság valóban örökérvényű, megakkor is, ha az egyik fél eltávozik az élők sorából. Az elmúlt társ gyakran angyaliközvetítővé válik az élő számára.
Anette: Együtt járok egy fiúval, akinek meghalt a felesége, és úgy érzem, valaki aztmondja nekem, hogy jól van ez így. Lehetséges, hogy egy Angyaltól, vagy akár a voltfeleségétől jövő üzenet? Megnyugtató üzenetnek érzem.Doreen: Igen, intuitív vagy! A volt felesége bíztat téged, mert látja, hogy milyen jóhatással vagy a férfira. Felette áll mindenféle féltékenységnek, csak azt kívánja,hogy a szeretet – ami egyedül számít, és ami az egyetlen valóság – ragyogjon,sugározzon belőletek. Gratulálok, hogy ilyen csodálatos kapcsolatban élsz, és hogyélő összeköttetésben állsz természetes intuitív képességeddel!Bell AngyalAz Angyalok mindig hangsúlyozzák az igaz és világos kommunikáció fontosságátkapcsolatainkban. Egy terapeuta mesélte el ezt az esetet, aki elvégezte azangyal-terápia kurzusomat. Itt láthatjuk, hogyan segítettek az Angyalok egy párnak avilágos kommunikációban.„Egy kliensem többször próbálta elérni barátját a mobil telefonjával, desikertelenül. Nagyon ideges volt a lány, mert fontos volt számára, hogy azonnalbeszélhessen a barátjával. Miért nem kérsz segítséget Belltől? – kérdeztem, tudva,hogy őrzőangyalai egyikét Bellnek hívják. Úgy is tett, és a következő pillanatban avonal szabad volt, el tudta küldeni fontos üzenetét. Azt mondta, sosem gondolt volnaarra, hogy ilyesmiben kérjen segítséget az Angyaloktól.”Az Angyalokhoz szóló imákPéldaképpen következzen két segítség-kérő ima, a szerelmi élet meggyógyítására.Mindenki saját körülményeinek megfelelően alakíthatja ezeket az imákat.Elmondhatjuk az imákat hangosan, gondolatban, vagy írásban. Isten és az Angyalokminden gondolatunkat, érzésünket, szándékunkat látják. Az ima nagyon hatékonymódja az Éggel való kapcsolatteremtésnek, gyógyítás-gyógyulás céljából.Dr.Doreen Virtue




közvetítővé válik az élő számára.

2014. május 19., hétfő

5 imádság a nagyvilágból „Nem emberi lények vagyunk spirituális tapasztalatokkal. Spirituális lények vagyunk, emberi tapasztalatokkal.”- Pierre Teilhard de Chardin

Életünk során szükségünk van arra, hogy kapcsolatban legyünk a felsőbb szintekkel, az isteni szférával. Ezt a kapcsolatot leginkább imádsággal teremthetjük meg. Az imádság a meditáció egyik formája, a nyugalom megtalálása.
A világ minden egyes kultúrájában különleges szereppel bír, és minden formájában, minden nyelven csodálatos. A természetfeletti, szakrális világgal való kapcsolódás habár más-más nyelven, más szokásokkal és rítusokkal történik szerte a világban, a lényeg azonban mindvégig ugyanaz marad: összhangba kerülni azzal, ami szép, jó és szent.

Iszlám ima a tisztaságról

Isten nekem ajándékozta a tisztánlátást,
Hogy elfogadni tudjam a megváltoztathatatlant,
A bátorságot, hogy a változtathatón változtatni tudjak
És a bölcsességet a másra való nyitottsághoz.
Minden nap a jelenben élek
Minden pillanatnak örülve,
A béke felé vezető nehéz pillanatokat elfogadva,
Hasonlóképpen elfogadva Tőle a bűnös világot
Amint az van, és nem ahogy én kívánom magamnak,
Bízva abban, hogy az Úr mindent megold,
Ha akaratának engedelmeskedem.
Boldog leszek ebben a világban,
És legfőképpen boldog az Úrban
Most és mindörökké,
Ámen.

Arsenie Boca imája

Uram Jézus Krisztus, segíts ma is ellenállnom a kísértéseknek, melyek önzőségemnél fogva Tőled elszakíthatnak.
Uram Jézus Krisztus, segíts, hogy Szent Nevedhez szóló fohászom egész lelkemet átjárja, s ne engedje sötét gondolatok árnyékával behálózni azt.
Uram, ki Szentül köztünk vagy, irgalmazz nekünk mert sötétben botladozunk. Irgalmazz, mert a kísértés elvakította elménket, a feledés falat emelt bennünk, mely szívünket nehezíti és ahol Téged bezárva, elnyomva lángok közt tartunk, így tékozoljuk alázatosan sírig tartó sivár napjaink.
Uram, ki Szentül köztünk vagy, irgalmazz nekünk. Égesd fel szívünk lakatjait melybe Téged bezártunk, gyújtsd meg benne szereteted lángját, égesd el a kísértések tüskéit és terjessz fényt lelkünkbe.
Uram, ki Szentül köztünk vagy, irgalmazz nekünk. Jöjj, költözz lelkünkbe az Atyával és a Szentlélekkel. Könyörögjetek érettünk halk sóhajjal, mikor lelkünk megtörni látszik.
Uram, ki Szentül köztünk vagy, irgalmazz nekünk, mert nem látjuk, milyen tökéletlenek vagyunk, nem látjuk milyen közel vagy lelkünkhöz és mennyire eltávolodunk tőled kicsinyességeink miatt. Terjeszd ki ránk fényedet, hogy a világot a Te szemeiddel lássuk, Veled mindörökkön örökké. Ámen.

Buddhista ima a megbocsájtásért

Ha valakit akarva-akaratlan megbántottam valamivel
Az önnön bizonytalanságom miatt, bocsánatát kérem.
Ha valaki akarva-akaratlan megbántott engem
Az ő bizonytalansága miatt, megbocsájtom neki.
S ha valamiért nem vagyok még kész megbocsájtani,
Ezt megbocsájtom magamnak.
Mindenért, amivel ártok magamnak,
A bizonytalanságomból fakadó kételkedést, lebecsülést,
Önvádolást és embertelenséget magammal szemben,
Megbocsájtom.

Maya imádság

Kelet felől, Fény Háza,
Add, hogy bölcsesség szálljon ránk,
Hogy mindent tisztán láthassunk.
Észak felől, Éjszaka Háza,
Add, hogy a bölcsesség föllobbanjon bennünk,
Hogy mindent belülről ismerhessünk.
Nyugat felől, Változás Háza,
Add, hogy a bölcsesség a megfelelő cselekedetté változzon,
Hogy azt tegyük, amit tennünk kell.
Dél felől, Végtelen Nap háza,
Add, hogy tetteink táplálják az ugart,
Hogy Földünk gyümölcseit élvezhessük.
Föntről, Égbolt Háza,
Hol a csillagok és Őseink gyűlnek,
Add, hogy intelmeik elérjenek most hozzánk.
Alantról, Föld Háza,
Add, hogy szívverésed
Harmóniával áldjon meg minket és minden háborút megállítson.
Központ, Galaktikus Forrás,
Ami örök és állandó,
Add, hogy minden világos legyen,
Mint a kölcsönös szeretet fénye.
Oh Zum Hunab Ku Evam Maza E Ma Ho,
Üdvözlégy, Lélek és Természet harmóniája.
Zsidó ima a kérések meghallgatásáért
Hallgasd meg könyörgésünket, ó Urunk, bocsáss meg és könyörülj rajtunk.
Hallgass reánk kegyelmesen.
Mert te vagy az Úr, ki könyörgésünket és alázatos kéréseinket meghallgatod.
Ó Urunk, ne hagyj minket eltávolodni magadtól,
Mert Te meghallgatod Izráel népének alázatos könyörgését.
Dicsértessék szent neved ó Urunk, minden fohászok meghallgatója.
A legszebbet pedig a nagymamám tanította nekem:

Fohász Jézus Szent Szívéhez

Jézusom Szent Szíve, szeretlek mindvégig. Éltemben s halálban, sírom bezártáig.
Szívemnek érzelme Érted vágyakozik, gyermeked szerelme röpüljön az égig.
Szeretni, ó Szent Szív, boldogság tégedet. Ó szeresd hát Te is áldó gyermekedet.
Szeretlek, mint csillag a derült, kék eget, ezen szent szerelmem soha nem ér véget.
Szeretlek, mint Istent az égi Angyalok, míg e földön élek, és ha majd meghalok.
Lángoló Szent Szíve édes Jézusomnak, melyben a szent tűz lángjai lobognak -
Kit azért nyitott meg a katona lándzsája, hogy reám áradjon szeretete lángja.
Add ide Szívedet, akarom szeretni. Nálad nélkül mást nem akarok bírni.
Ó kérlek fogadd el égő szerelmemet, mellyel áldani akarom Lényedet.
És ha majd útjaid a sírba vezetnek, kérlek Jézusom, fogjad a kezem! Ámen.
Egyed Zsuzsanna