2014. április 29., kedd

Május havi előrejelzés

Május havi előrejelzés – Az égi jelzések útmutatása mindenkinek
A csillagos égbolt nem csak csodálatos látványt nyújt, de a bennünk működő energiákat, a bennünk zajló történéseket is elénk tárja az égi fénytérkép. Az égi útmutatás segít rálátni arra, hogy mikor minek van ideje életünkben, amikor pedig egy igaz, hiteles, valós információval találkozunk, az felismerhető abból, hogy jó érzésekkel jár, megnyugtat, örömmel és hálával tölt el annak tudata (néha akár indulattal is, ha még nem vagyunk készek befogadni egy üzenetet). Lássuk most, miről szól 2014. május, azaz Pünkösd hava, Ígéret hava!
Az égitestek mozgását megfigyelhetjük az égbolton, illetve az évkörön, az idő, a lélek körén is (Zodiákus kör). A NAP az égbolton a Kos csillagkép testénél halad május első felében. A Kos szellemi indító erőket képvisel, tehát most van ideje annak, hogy tekintetünket magasabb célokra szegezve, új, az eddiginél magasabb életminőséget indítsunk el, új dolgokba kezdjünk. A Kos idején válhat világossá, mi képviseli a fényt és mi a sötétséget az életünkben. A hagyomány szerint ő az áldozatból születő áldás megjelenítője is, így amit most feláldozunk, illetve áldozatos cselekvésként működtetünk, az a jövőben érdemben térülhet meg. Május 13-tól a Nap a Bika csillagképbe ér és a hó végéig eléri a Bika fejét. A Bika a vetés ideje, a termékenység, az élővé tétel, a stabilizálódás. Amit eddig kigondoltunk, elképzeltünk, most ideje megvalósítani. Kiemelt termékenység-napok május 20 és 21, amikor a Nap a Fiastyúk csillaghalmaz alatt jár. Ekkor van ideje leginkább a bőségvarázslatoknak, a fénymagok ültetésének, a Szeretet sugárzásának, amely a jövőben azután bőségesen megtérül. Amit itt cselekszünk, az sokszorosan termőre fordul.
Az évkörön a Nap a Bika jegyében halad, majd május 21-től az Ikrekbe lép. Lelki szinteken így 21-ig a biztonságteremtés, a művészetek és a testi megélések, örömök ideje van. A harmónia, a nyugalom, a szép formák, a kényelem dominál, majd 21-től szellemileg és fizikailag is aktívabb, mozgékonyabb időszak veszi kezdetét. Hó végén már tisztán ráláthatunk a kapcsolatainkra, a különbözőségekre, ugyanakkor meg is érthetjük a különböző utakat és minőségeket. Eljön az ideje annak, hogy világosan fogalmazzunk, kimondjunk, megbeszéljünk fontos dolgokat. Növekszik az információáramlás, többet mozoghatunk, jókat kirándulhatunk.
A HOLD ebben a hónapban három ízben jár a Tejúton, amikor is megnyílnak az égi kapuk, fokozódik az intuíció, aktívabbak lesznek az álmok, beavató üzeneteket hoznak és a beavatásokat a lelki-érzelmi és családi megéléseken keresztül kapjuk. Ezek a napok: 2, 3, 16, 17, 18, 30 és 31.
A MERKÚR a Kos csillagképből a Bika alá ér május 3-tól, így a hónap nagy részében a szellemiségre, a gondolatokra és a kommunikációra a termékenység a jellemző. Minden gondolat, minden belül megjelenő kép, minden kimondott vagy leírt szó magként hull az élet termőföldjébe. Amit eddig elgondoltunk, azt ideje megvalósítani. Beszélgetéseink most a biztonságról, biztosságról szólhatnak – ám mindig tartsuk szem előtt, hogy a Bika által az tud termőre fordulni, anyaggá válni és stabilizálódni, ami megfelel az isteni minőségnek, ami a fényt képviseli, amiben működik a szeretet! Május 14-től a Merkúr a Nimród csillagkép alá ér – az égi íjász már a Tejúttal áll kapcsolatban, így a hírek, üzenetek, információk itt már beavatást hoznak! Elindulnak azok a beszélgetések, amelyek által felfényesíthetjük, újjávarázsolhatjuk kapcsolatainkat.
A Merkúr 7-én este halad el a Fiastyúk alatt (termékeny gondolatok és beszélgetések/írás), 13-án a Bika szeme, az Aldebaran csillag alatt (előretekintés, jövőbe látás), 17-én a Rigel csillag alatt (új útra lépés, belső, spirituális elindulás), 20-án a Bellatrix csillagot érinti (a harcosnő minősége, a megtartó erő), 27-én pedig a Betelgeuse csillagot (magasabb minőségek és küldetések felvállalása).
Az évkörön a Merkúr a Bika és az Ikrek jegyekben halad és elérkezik egészen a Rák elejéig – a biztonságra és biztos tudásra törekvést így 7-től egy könnyedebb, légiesebb gondolkodás váltja fel, az Ikreknél sok beszélgetésre lehet számítani és eljön a megértés ideje, minden értelemben.
A VÉNUSZ az érzelmek, a művészetek és a nőiség bolygója. Májusban a Halak csillagkép alatt jár. A Halak kettős csillagkép, az egyik halacska a múltba visszaúszó hal, a másik a felfelé úszó, hazatérő hal. Ebben az időszakban a múltból visszatérő tehetségek, képességek és érzelmi kapcsolódások mutatkoznak meg, lehetőségünk van arra, hogy elvágjuk függőségeinket és azokat a kötéseket, amelyek a görcsös kapaszkodást és akarást jelenítik meg, majd ebből kifolyólag szabad utat engedjünk a valódi érzelmek áramlásának. Megszabadulhatunk a félelmektől, kiléphetünk az önsajnálatból. Május közepéig az égi sugallatok és az ihlet erős áramlása mutatkozik akár művészeteken, akár érzelmeken keresztül, majd a hónap második felében érezhetjük: ahhoz, hogy érzelmi életünk egy magasabb minőségbe emelkedjen, meg kell hoznunk egy érdembei áldozatot, be kell fejeznünk, le kell zárnunk valamit – így tud kibontakozni az érzelem, a nőiesség, a művészi képesség egyaránt. 28-án a Vénusz együttáll az Al Rischa csillaggal, az összegzés csillagával, így ez a nap érzelmi életünkben az összegzés és számvetés ideje. Mindez azért fontos, mert rögtön ezt követően új alapokra helyezhetjük érzelmi kapcsolódásainkat, ám ahhoz, hogy valami jobban működjön, mint előtte, érdemes összegezni és átlátni, mit is teremtettünk a múltban és mire kaptunk lehetőséget most.
A MARS május 20-ig látszólag hátráló mozgásban van, a Szűz csillagkép alatt (az évkörön a Mérleg jegyében), ám 20-án hajnalban fordul és hó végén már előre halad. Fordulatát éppen a Szűzleány kecses alakján teszi, őbenne van jelen Démétér, a földművelés, a termékenység istennője, a Földanya, vagy Díké, az igazság istennője, aki a külső csillogásról a belső tartalomra fordítja a figyelmet (ez az üzenet 7-én a legerősebb). A Szűz jeleníti meg az önmagunkon végzett „munkákat”, külső-belső rendezni valóinkat. A Mars angyali erőket hozott vissza ehhez, éppen csak elérte a múlt rendezését, a múlton való továbblépést szimbolizáló részt, majd gyorsan megfordulva, újra egy szebb jövő felé veszi útját. Ne csupán arra gondoljunk, hogy mi az, ami számunkra már a múltat jelenti, milyen külső dolgokat tudunk most letenni, lerendezni – hanem még inkább arra, hogyan viselkedtünk és cselekedtünk a múltban, mit vetettünk és aztán mit arattunk ennek hatására, ebből következtetve pedig, mi felé érdemes váltanunk?
A lassan haladó bolygók helyzete májusban nem változik, lássuk ezeket is:
A Jupiter a Rák jegyében, az Ikrek csillagképben halad, kaput nyitva az igaz érzések és a tudás áramlására.
A Szaturnusz a Skorpió jegyében, a Mérleg csillagzat alatt jár, általa kerül újra mérlegre a múlt és válik érzékelhetővé az égiek, a felsőbb igazság valódi akarata, ez által életünk alapvető átrendeződése.
Az Uránusz a Kos jegyében, a visszaúszó hal fonala alatt a bennünk rejlő, eleve magunkkal hozott zseniális képességeket hozza vissza, egyben általa tisztathatjuk le azt, ami eddig kötött, most pedig új, szabad utat nyithatunk valódi vágyaink és küldetéseink előtt.
A Neptunusz a Halak jegyében, a Vízöntő csillagkép alatt a mély lelki tisztítást, szabaddá válást, a régi fájdalmak gyógyítását és az egység megteremtését segíti.
A Plútó a Bak jegyében, a Nyilas csillagkép alatt a tudás kiárasztását, az égi igazságok megmutatkozását segíti, a belső gátak és a szív körüli falak lebontásához, igazi hívatásunk vállalásához ad erőt.
Meghatározó bolygóállások május hónapban:
A Vénusz 16-án együttáll az Uránusszal, ennek hatóköre miatt jó pár napig lehetőségünk van arra, hogy letegyük az érzelmi-párkapcsolati és a termékenységet, a nőiség megélését akadályozó terheket és szabadon áramoltassuk érzelmeinket és a női minőséget. Ezek az érzelmi szabaddá válás és a párkapcsolati forradalom napjai.
24-én a Jupiter és a Szaturnusz a felemelkedés erejét mutatja. Egyik oldalról a lélekben érezhető igazságra érdemes hangsúlyt fektetni – bármilyen válaszút előtt állunk, a szívünkre érdemes hallgatni. Nagy szerepet kap a múlt megértése, az ősi bölcsességek, a családi karma kiegyenlítése, valamint az eleve összetartozó lélekcsaládok egyesülése, alakulása. Másik oldalról pedig, mindezzel összefüggésben, az életünket alapjaiban érintő változások, az égi rendeltetés szerinti új alapokra helyezkedés, az eleve választott küldetés, hívatás felvállalása, az értékrendszer átalakulása, a lelki-spirituális tapasztalatok megélése.
A Jupiter segít megértően elfogadni azokat a társainkat és helyzeteket is, amelyek ellenkezőek saját nézeteinkkel és akaratunkkal. Az égi elrendelés lépésről lépésre mutatkozik meg, mindig érezhető, hogy ebben a folyamatban éppen minek van ideje és kellő türelemmel, szeretettel tudjuk végigélni e folyamatot. A bölcsesség és a felelősségteljesség együtt van jelen, ám az érzések, a lélek világa uralja őket – a felelősséget nem az anyagiak és nem mások kedve szerint, hanem saját érdekünkben, saját céljaink, vágyaink és érzéseink iránt érdemes, így emelkedhet életünk egyik lépcsőfokról a másikra.
Zentai Anna 

2014. április 28., hétfő

Április 29. kedd – Érzéskinyilvánító atombomba

Április 29. kedd – Érzéskinyilvánító atombomba – ha nagyon röviden, tömören akarok fogalmazni, ennél jobban nehezen tudnám összesűríteni a keddi nap lényegét. A Hold csatlakozik a Nap és a Merkúr együttállásához és érzelmi szálakkal fűzi össze a tetterőt a kifejezéssel, a világosságot a megértéssel. A reggeli órákban teljesedik ki az újhold (08:15), így ez a nap a megújulásé is, a Kos csillagai alatt, amely hatalmas szellemi elszántságot, akaratot, kezdőlökést adhat egy magasabb életminőség megteremtéséhez, éléséhez. A Nap, a Hold és a Merkúr hármasa éppen a Triangulum csillagkép alatt ragyog fel, így minden szinten megjelenik a hármasság (apa-anya-gyermek, atya-fiú-szentlélek, test-lélek-szellem, stb. Bármit szeretnénk elkezdeni, elvégezni, megújítani, egyik szintet sem hagyhatjuk ki!). Mindez pedig emelő erőben áll a Plútóval, aki sorsfordító, megújító erőink működtetését sugallja – ideje van tehát annak, hogy kimondjuk, megbeszéljük a legfontosabb, legütősebb dolgokat, kinyilvánítsuk, megbeszéljük az érzéseket, ezzel pedig most olyan erőket aktiválunk, amelyek minőségi átalakulást hoznak.
Másik oldalról, ideje szembenézni mindazzal, amitől eddig féltünk, tartottunk, ideje lebombázni az eddig stabilan tartott falakat, gátlásokat és vállalni azt, akik valójában vagyunk – ez emel közelebb ahhoz, hogy világosan, tisztán, egyértelműen kifejezzük önmagunkat és érzéseinket. Ez most valóban sorsfordító, sorsemelő lehet! Tessék nem megijedni az akadályoktól, hanem bevállalni a küzdelmeket is, mert azok nélkül nem is lenne semmilyen fejlődés! Lehet önsajnálkozni, meg lehet hálát adni, hogy végre történik valami, ami ráadásul jelentősen előre visz és a célok felé repít.
Zentai Anna

Április 28. hétfő – Továbbra is kedvez az idő az aktív, világos kommunikációnak, nagy beszélgetéseknek, fontos dolgok kimondásának, megértésnek

Április 28. hétfő – Továbbra is kedvez az idő az aktív, világos kommunikációnak, nagy beszélgetéseknek, fontos dolgok kimondásának, megértésnek – sőt, most késztet igazán nagy változtatásokra egy-egy eszmecsere, levél, üzenet vagy jó időben, jól megfogalmazott fényüzenet.
A Nap ma kora reggel együttáll a Kos legfényesebb csillagával, a Hamal csillaggal, amely a Kos fejének egyik csillaga, így a világos szellemiség, a tudatosság és a megértés fénye ragyogja be napunkat. A távolodó, de még vele együttálló Merkúr biztosítja az információk szállítását, s mivel mindez emelő, inspiráló kapcsolatban áll a megújulást jelképező Plútóval, így nem csoda, ha most azon kapjuk magunkat, hogy egy-egy történés, élmény, pár perc alatt váltott szó, az elvártnál is mélyebben érintett meg és komolyabb fordulatra, illetve önfelvállalásra ösztönöz.
A Hold a Kos, majd 16:30-tól a Bika jegyében jár – a nap első felében új dolgok kezdete, elindítása, majd azok biztossá tétele, élővé varázsolása zajlik. Kora délután halad el a Hold a Halak fényes csillaga, az Al Rischa alatt is, így lelki-érzelmi szinteken az összegzés ideje van – az elmúlt élményekből, érzésekből számvetést készítve válhat világossá, hogyan tovább.
A Mars a Szűz csillagkép szívénél, Auva csillagánál halad, amelyből a Szűz két kitáruló karja indul - így a mai napot (is) bátran szenteljük az ölelésnek, a szívek összeérése most nagy energiákat mozgat.
Zentai Anna 

2014. április 26., szombat

Április 25. - 26. - 27. - A megértések hétvégéje

Április 25. - 26. - 27. - A megértések hétvégéje 
PÉNTEKI álmaink a jövőről hoznak üzeneteket és segítik az életünk alapjaiban történő, sorsszerű változásokat. A péntek a Vénusz napja, a termékenységé, az alkotásé, a művészeteké, a szerelemé, az érzelmek és a nőiség lassú kibontakoztatásáé. A múltból magunkkal hozott tehetségek és képességek, művészi érzék és érzelmi kötelékek térnek vissza, hogy valódi értékek teremtődjenek.
Most mindannyiunk dolga, hogy rábólintsunk azokra a nemes és eleve elrendelt feladatokra, amelyeket leszületésünk előtt már felvállaltunk, ez által pedig azt tapasztalhatjuk, hogy alkotó energiáink és/vagy érzelmeink is felszabadulnak és szabadon áramlanak.
Pénteken este a Hold és a Vénusz együttállását csodálhatjuk meg az égbolton, a Halak csillagképben. Mélységes harmónia, szerelem, ihletettség, lelki egység élményét ajándékozza ez az állás.
SZOMBATON hajnalban teljesedik ki a Nap és a Merkúr (fény és szellemiség, rálátás és megértés, szeretet és kommunikáció) együttállása, a Bika jegyében, Kos csillagkép alatt. Most jön el a világos megértés ideje mindannyiunk számára. Ezen a hétvégén bármikor felcsillanhat fejünkben az isteni szikra és teljesen tisztán megvilágosodhat életünk bármely kérdése. Figyeljünk arra, hogy minden szavunkban és minden kis gesztusban ott a Fény ereje, a feltétlen Szeretet, amely gyógyít, új utakat nyit és kapcsolatokat emel fel! Most van ideje a nagy beszélgetéseknek, illetve annak is, hogy amit kitaláltunk, azt anyagba ültessük, megvalósítsuk. Mindezt segíti az, hogy egyértelműen vállaljuk önmagunkat, nem elfojtjuk, hanem felszínre hozzuk, működtetjük igazi vágyainkat. A beszélgetésekben nagy segítség most a tiszta érzelmek kifejezése és az intuícióban való bizalom.
VASÁRNAP a Kos jegyében járó Hold együttáll az Uránusszal, mögöttük a visszaúszó hal fonalának csillagai ragyognak. Új kezdet, új elindulás ideje ez, ám ennek hátterében a múltból visszatérő dolgok rendezése áll. Lehet ez egy hozott képesség vagy régi vágy működtetése, lehet egy lehúzó eszme, rögzülés, függés levágása is. Érdemes felismerni, mi ad most szabadságot a lelkünknek, mitől érezzük szabadnak, függetlennek magunkat! Az érzések is útmutatóul szolgálnak – ha valami jólesik, afelé érdemes haladni, ha valami nem szolgál bennünket, attól érdemes elfordulni és irányt váltani. Bizonyos esetekben az is lehetséges, hogy mi magunk vagyunk a jóleső érzések gátjai azzal, hogy elvárásokat támasztunk – tartsuk szem előtt, hogy a szeretet nem követel, nem kér, csak ad. Használjuk ki a hétvégét arra, hogy egyértelműen, tisztán és világosan megfogalmazzuk és kifejezzük érzéseinket! Itt az ideje.
Zentai Anna 

2014. április 24., csütörtök

Byron Katie film Fordítsd meg (Turn It Around) ÖNMUNIKA

Egy kis önismeretre hívlak,ez egy önfejlesztő tréning,ami segít megismerni 
ha megrekedtél valamelyik élethelyzetben.
Kattints az linkre a videó megnézéséhez,ha végignézted
az alábbi linkekkel elvégezheted a saját 
ÖNMUNKÁDAT


Végezzünk egy kis önvizsgálatot,FORDÍTSD MEG :)
Ha szeretnéd egyedül végezni a Munkát,4 dolgot kell tenned:
Elöszőr nézd meg a videót ,ha kedvet kaptál hozzá,
kattints az alábbi linkre 
Itt kapsz egy átfogó ismertetőt.
Majd következnek a munkalapok:

1. Ítélőlap ítéld meg felebarátodat:

2. A 4 Kérdés ,részletes kérdéssor


3.Megfordítás -Részletes magyarázattal

Sok szerettetel Gabi








Amivel dolgunk van,azzal a rezonancia-hasonlóság-elve alapján találkozunk


Amire szükséged van,benned van!




A szellemi valóság törvényei szerint nincsenek véletlenek.Amivel dolgunk van,azzal a rezonancia-hasonlóság-elve alapján találkozunk.Legyen szó eseményről vagy személyről-akár kellemes és örömteli ez a találkozó,akár fájdalmas és veszteséges-mégis dolgunk van vele.Ránk tartozó módon,kihagyhatatlanul életünk része és sorsszerű.Önismereti utunk elején azt gondoljuk,ha többet tudnánk,akkor elkerülhetnénk a fájdalmakat ,sorscsapásokat...aztán pár év múlva ráébredünk,hogy nehézségek mindig vannak,lesznek, legfeljebb másképp kezeljük őket.Az ember a sorsával való azonosulás után nem akar már elmenekülni,mert már tudja,hogy része, rá tartozik,és ezért felelősséget érez érte,és amolyan próbatételként kezeli.A próbák mindig egyénre szabottak,és kristálytiszta pontossággal célozzák meg az ember fájdalmasan gyenge és sérthető pontjait.Mit vehetnek el tőled?Ami rád tartozik,s amivel sorsod,dolgod van?Semmit.Hogy meddig van vele dolgod,és mit nem tudsz Te nélkülözni? az más kérdés...Az ember itt a Földön mindennek legfeljebb időlegesen a birtoklója,még inkább bérlője.Előbb-utóbb átadjuk anyagi-szellemi javainkat utódainknak,földi maradványainkat a földnek,tűznek,víznek,levegőnek.Ha ezt az ember végiggondolja, a birtoklás gondja kevésbé aggasztja már.Ami fáj,az nem az ,hanem az ebből fakadó belátás hiánya: hogy eddig volt VELE dolgom,legyen szó személyről vagy állapotról.Mert elengedni nehéz!Azt,ami idáig az életem volt,de már nem az: megváltozott,mássá lett!Az IDŐ provokálja a változást,ami a természet törvénye.Emberként hiába szeretnénk rögzíteni azt,ami számunkra kellemes és jó, a változás,a hullámzás megismertet a pólus másik értelmével is...Ellenállunk a változásnak,mert ismeretlen,mert félünk tőle.Ha úgy érezzük,hogy életünkben nélkülözhetetlenné váltak bizonyos tárgyak,állapotok,emberek,akkor már függők vagyunk,szenvedélybetegek.S ennek lebontását is nekünk kell elvégezni,mint a felépítését.Minden,amihez ragaszkodunk,kötésével szenvedést okoz.
Nem az a kérdés ,mit vettek el tőled,hanem az,hogy ami valóban a Tied,elvehetik-e?
Minek az elvesztésétől félünk?Elveheti-e valaki a társad TŐLED?A 
szerelem közös tűz.Ti lobbantottátok fel a találkozásotokkal!Hogy mennyi ideig ég ez a tűz,az attól függ,hogy mennyi ideig tudjátok éltetni,táplálni odafigyeléssel és szeretettel. A tűz melegítő erejéért és lángjáért mindkét fél felelős.Ha kialszik,mindegy ki hibájából a hamun már nem lehet számon kérni semmit,de a szeretet,ha kell a  másik helyett is cselekszik.A párkapcsolat célja a bennünk lévő magasabb jó megnyilvánulása a társ szerelme és szeretete által.Ha két ember együttléte a bennük lévő isteni természetük megnyilvánulása,akkor egymást kölcsönösen emelik,kiegészítik,s csak ez esetben van kapcsolatuknak hosszú távra jogosítványa.
Elveszítheted-e az egzisztenciád? Megfoszthatnak-e a pénzedtől? Természetesen!De mindkettő csak az egód játéka! Egy lépés a magad felé ösvényen.Ha úgy érezted,csak így tudnak szeretni,tisztelni,megbecsülni.Ha beleragadtál ebbe a szerepbe,ha rád égett ez a ruha,hogy a pénzedtől vagy gazdag és a pozíciódtól hatalmas.
El.De vajon megtudtad-e osztani isteni lényed teremtését-akár csak a fölöslegből is-másokkal,akiket szeretsz,Vagy csak magaddal?Tán még magaddal sem?Boldog vagy így? Látod? A benned lévő Isten,ami nem hagyhatja,hogy boldogtalanul élj!Tesz,lép,cselekszik,hogy boldogabb,teljesebb légy.Hogy megtapasztald magadban,hogy aki adni tud,annak sosem fogy el.Persze fáj! Teérted! Érted?
Ezért először bátran irányítsd magadra a benned lévő szeretetet,aztán másokra is.Hogy tudnál szeretni másokat,ha magadat nem szereted?De légy óvatos, nehogy elakadj önmagad szeretetében- mert az csak egoizmus!

Buddha tanítása

1. Az ember legnagyobb ellensége önmaga.
2. Az ember legnagyobb butasága a hazugság.
3. Az ember legnagyobb bukása az önteltség.
4. Az ember legnagyobb szenvedése az irigység.
5. Az ember legnagyobb tévedése saját maga elvesztése.
6. Az ember legnagyobb bűne saját szüleinek a feladása.
7. Az ember sajnálni való tulajdonsága, önbizalmának a hiánya.
8. Az ember leginkább csodálatra méltó tulajdonsága a kudarc után való felemelkedés.
9. Az ember legnagyobb csődje a remény feladása.
10. Az ember legnagyobb kincse saját egészsége.
11. Az ember legnagyobb adóssága, az érzelmi adósság.
12. Az ember legnagyobb áldozata a megbocsátás.
13. Az ember legnagyobb hiányossága a tudatlanság.
14. Az ember legnagyobb vigasza a jótékony tett.

A KÉMCSŐBE ZÁRT HARAG - RECEPT GYŰLÖLET ELLEN

Elmer Gates professzor a washingtoni egyetem pszichológiai laboratóriumában érdekes biokémiai kísérleteket folytatott. Kimutatta, hogy az emberi szervezetben lelki hatások, érzelmek következtében mérgek termelődnek. A professzor a következő kísérletet végezte el: cseppfolyós levegő elpárologtatásával -271 Celsius-fokra hűtött le kémcsöveket, s aztán különböző lelkiállapotban lévő egyének leheltek az üvegcsövekbe.

 Pár perc után az egészséges és normális lelkiállapotú ember kilégzésének párája színtelen cseppek formájában csapódott le a lehűtött üvegcső falára. De ha a kísérleti alany erős haragot érzett abban az időpontban, a lecsapódó folyadék nem színtelen, hanem barna színű lett, bánat esetén szürke, lelkiismeret-furdaláskor pedig rózsaszín.

A csapadéknak természetesen nemcsak a színe, hanem a kémiai összetétele is más és más volt. A kísérletek folyamán Gates professzornak lassanként elegendő ilyen anyag állt rendelkezésére ahhoz, hogy tengeri malacokkal végezhessen kísérleteket. Amikor a barna anyagot beoltotta a kísérleti állatba, az eleinte rendkívül ingerlékeny lett, majd valóságos dührohamot kapott, fogaival nekiesett a ketrec falának.

Gates többször megismételte a kísérleteit, és az eredmények reprodukálhatók voltak. Annak az embernek a leheletéből kiválasztott méreg, akiben erős gyűlölet tombolt, a kísérleti állatokat nyomban megölte. A professzor megállapította, hogy tíz percig tartó erős gyűlölet elegendő mérget tartalmaz ahhoz, hogy azzal több személyt el lehessen pusztítani. Ez a méreg egyike a legerősebbeknek, amelyet a tudomány ismer.

A gyűlölet salakja
Az ember szervezete felszívja az érzelmek, gondolatok hatására képződő mérget, és így önmagát mérgezi meg vele. Ezek a mérgek éppúgy, mint a hormonok, már a legparányibb mennyiségben is igen hatásosak, és salakként gyülemlenek fel a szervezetben. 

Valahányszor haragszunk vagy gyűlölködünk, a szervezetünk mérget választ ki. Ezt a mérget kétségtelenül az ellenségnek szánjuk. Azonban az ember ilyenkor önmaga esik áldozatul, ha nem korlátozza rosszindulatú érzéseit. 
.
Érdekes dr. Vasant Lad közlése, mely szerint az elfojtott mohóság, birtoklási vágy a szívre és a lépre is hatással lehet, az elfojtott félelem és szorongás a veseműködésre, de megváltoztathatja a vastagbél flóráját is. 

Ennek eredményeképpen a has a képződő gázoktól felfúvódik és fájdalmat okoz (ezt a fájdalmat össze lehet téveszteni a szív- és májbántalmakkal). Az elfojtott érzelmek az immunrendszerre is hatnak, és ez allergiás reakciókhoz vezethet (por-, virágpor-, ételallergia stb.)

Gates professzor kísérleteiből az is kiderült - és megállapítását már sokan igazolták -, hogy a jó hangulat a szervezet számára rendkívül
hasznos kémiai anyagokat állít elő, például endorfinokat, amelyek morfinszerű, fájdalomcsillapító vegyületek.

Forrás: http://ujeletmod.hu/


Recept gyűlölet ellen

Gyökössy Endre : Recept

Igehirdetésének egyik mondata hozott ide.
- Örülök, hogy eljött, foglaljon helyet, s mondja el, mi volt az a mondat.
- A félretett, az összegyűjtött harag felgyülemlik, és - azt hiszem, így hangsúlyozta - gyűlölet lesz belőle, s azt öli, aki gyűlöl, lassan, de biztosan. - Ugye Pál apostolt idézte: a nap le ne menjen a ti haragotokon!? 

- Erről is szó volt, de gondolom, mást is szeretne még mondani.
- Igen. Kérdezni szeretnék. Kétszer elvált asszony vagyok. Mindkét házasságom anyám nehéz természete miatt bomlott fel, akivel együtt kellett laknunk. Nem volt más megoldás. Anyám pedig képtelen volt elvágni a lelki köldökzsinórt, szinte pórázon tartott vele, mint kisgyermek koromban. Azt pedig egyik veje sem tudta elviselni, hogy elsősorban anyám ,,kislánya" legyek a házasságban és ne feleség. 

Merem állítani: mindketten anyám elől menekültek el. Már évek óta egyedül élünk, anyám és én. Egy fedél alatt, de némán és acsarkodva, keserűen, robbanékony légkörben. Hónapokkal ezelőtt rémülten döbbentem rá - rettenetes kimondani is -, hogy gyűlölöm az anyámat kétszer tönkretett életem miatt. De ez a gyűlölet valóban engem öl. Míg házasságban éltem, jóformán sose voltam beteg. Most kétségbeejtően rossz alvó vagyok, s szüntelenül fáj valamim. Szédülök, a vérnyomásom ugrál, szorongásaim vannak. 

Megromlott az egészségem, és egyre fogyok. Már orvoshoz sem megyek, mert minden leletem negatív, csak éppen én vagyok pozitív, beteg. Érzem, hogy ha nem történik valami: a magam gyűlölete öl meg. Mondja: mit tegyek?
- Mit tett eddig?
- Imádkoztam azért, hogy ne gyűlöljem az anyámat.
- Mióta imádkozik ezért?
- Amióta tudom, hogy gyűlölöm.
- Csak azért imádkozott, hogy ne gyűlölje?
- Nem, olykor, ha tudtam, azért is, hogy szeretni tudjam.
- Engedjen meg egy kérdést. Hogyan várta ennek a kérésnek a teljesítését? Tulajdonképpen mit várt? 

- Hát, hogy szeretni tudjam.
- Tehát valami érzésre várt. Ne haragudjék, ha így mondom: valami jóleső, meleg bizsergésre várt a szíve körül ugye? És az elmaradt. Így van?
- Valahogy így. De már nem is imádkozom. Csalódtam az imában.
- Szeretnék valami mást is ajánlani.
- Azért jöttem.
- Érzésekre várt, de nem tett semmit. Arra várt, hogy Isten tegyen az életével valamit. Így van?
- Igen, körülbelül így.
- Pedig Isten mindent megtett értünk a Krisztusban...
- A kereszten?
- Ott, és ezért nekünk is mindent meg kell tennünk, ami tőlünk telik, hálából. Édesanyjáért kellene valamit megtennie még. Mert legtöbbször az érzésekből lesznek a cselekedetek, de olykor az elkezdett cselekedetekhez csatlakoznak az érzések. Vagy váltanak ki érzéseket.
- De mit tegyek?
- Céltudatosan, rendszeresen és naponként tegyen jót édesanyjával és eközben imádkozzék érte, ha még tud.
- De mondtam, hogy gyűlölöm.
- Meg akar gyógyulni?
- Igen.
- Akkor cselekedjék, és ne keressen kibúvót. Egyébként Jézus is mondott egyet s mást, még az ellenség szeretetéről is.
- Mit tegyek hát?
- Ha most orvos lennék és receptet írnék, biztos gyógyszert a gyűlölet és egyéb betegségei ellen, kiváltaná?
- Kiváltanám.
- Bevenné?
- Bevenném.
- Akkor ott van papír, meg toll, diktálnék egy receptet. Írja? 

- Írom.
- Tessék: hétfőn reggel mosolyogva köszöntőm őt és megkérdezem, hogy aludt. Kedden: kitakarítom az ő szobáját is. Szerdán: két szelet süteményt hozok neki. - Írja csak, írja. Csütörtökön: elhívom sétálni, hazafelé pedig kérdezgetek és hagyom őt - csak őt - beszélni. Pénteken: megkérem, hogy zongorázza el azt a dalt, amit gyermekkoromban szokott.
- Már évek óta nem zongorázik.
- De kérnie szabad. Szombaton: megkérem, hogy segítsen jó túrós gombócot főzni, mert azt ő jobban tudja. Vasárnap: bemegyek a szobájába, amikor lefeküdt, betakargatom és megcsókolom. Pont. Ismeri ezt a zenei kifejezést? Da capo al fine? Elejétől végig. Nos, a következő héten ugyanígy vagy hasonlóan: da capo al fine s egy hét múlva felkeres és megbeszéljük a többit.
- A csókot is kell?
- Igen.
- Jaj!
- Miért, jaj?
- Mert évek óta nem csókoltam meg.
- Vállalja ezt a hetet így?
- Megkísérlem.
- Isten segítse. Várom.
Nem jött. Hetekig nem jött.
De egy hétfőn, kora reggel telefonált. Sírva: - Mikor tegnap ismét betakartam, az én hideg és kemény anyám felült az ágyban, és magához ölelte a fejem, és éreztem, hogy könnyes a szeme és azt mondta: - De jó vagy mostanában hozzám. - Akkor, évek óta először, éreztem, hogy szeretem az anyámat.
Aztán hozzátette: - Adja másnak is oda ezt a receptet!

Április 24. csütörtök – Szellemi világosság és lelki harmónia

Április 24. csütörtök – Szellemi világosság és lelki harmónia – Csütörtöki álmaink a szabadulást segítik, üzeneteik rámutatnak arra, hogyan tehetjük le a tiszta, szabad létezést gátló magatartásformákat, dolgokat. 9 órától a Hold a Halak jegyébe lép, ám csillagképileg továbbra is a Vízöntőben jár. Kapcsolata az egymás felé közelítő Nappal és Merkúrral egyszerre nyitja meg az égi csatornákat és pengeti meg a lélek húrjait – érdemes most figyelni a sugallatokra, intuíciókra, megoldást találhatunk a kérdéses helyzetekre. Megbízható megérzések vezetnek a jövőt segítő megoldások felé. Könnyebben beszélhetünk az érzéseinkről, kifejezésre juttathatjuk a lelkünket.
A bika Merkúr az égen a Kos csillagzat fejéhez érkezik. Gondolatainkban jövőbeni, magasabb célok kapnak helyet, amelyek tettekre és önkifejezésre inspirálnak. Különösen aktuális most a tudatos gondolkodás, a gondolatok határozott vezérlése, esetleg vizualizációs technikák alkalmazása, ha pedig új dologba vágunk bele, vagy a régit újítjuk meg, akkor ez még fokozottabban érvényes – ahhoz, hogy új életminőségbe léphessünk, a gondolatainkat is érdemes átprogramozni, felfényesíteni, kicsiszolni, hiszen minden belülről indul, s ezután tud megjelenni a külvilágban is.
A Vénusz ma elhagyja a Vízöntő csillagképet és folytatja útját a Halakban. Továbbra is érvényes, hogy az érzelmi kapcsolatok nagy átalakuláson mennek keresztül, hiszen most a legmélyebb szinteken zajlik a rendrakás, akkor is, ha ez kívülről nem látható.
Az esti órákban a Hold és a Neptunusz együttállása a Halak jegyében, a Vízöntő csillagkép alatt történik meg. Ebben az időszakban a lelkiség, az érzelmek, az érzékenység, a spirituális képességek fokozott működése érzékelhető, könnyen és mélyebben meditálunk, révülünk. A múlt lelki sérülései tisztíthatók meg, akár a családi karma szintjén is. Az otthon, a család hangsúlya van most jelen, illetve a lélek köré épített, a múlt sérülései által a szívet körbevett bástyák és ködök feloszlatásának ideje ez. Mindezt mélységes szeretettel, egymás iránti őszinte áldozattal tehetjük meg, illetve segíthetjük. Aki a szívét még nem nyitotta meg igazán, annak ideje szembenézni azokkal a kellemetlen és fájó gondolatokkal, amelyekkel eddig önmagát húzta le és másokra hárított, támadott vagy önmaga előtt ködösítette el az érzéseket. Azok, akik már nyitottabbak a szeretet áramlására, könnyen, sőt, varázslatosan élhetik meg ezeket az órákat, a mély lelki harmónia, a családi egység élménye, a meghitt beszélgetések, az őszintén kifejezett érzések sokad adhatnak számukra.
Különösen hangsúlyos most a hazánkhoz és gyökereinkhez fűződő viszonyunk, illetve az, hogy a külső befolyáson átlátva, merjünk önmagunk lenni és kitartani azon dolgok mellett, amelyekhez a szívünk húz, amelyekben otthon érezzük magunkat. Saját magunkban otthonra lelni van alkalmunk – mindannyian szívünkbe kódolva hordozzuk már a megoldásokat, a céljainkat, a küldetéseinket, ezek pedig érzésként jelennek meg, amelyet más nem érezhet, így nem is mondhatja meg senki más, hogy hol a helyünk a világban. Érdemes elcsendesíteni a külső zajokat és a szívünkre hallgatni!
Zentai Anna

2014. április 19., szombat

Az Ezüstszál láthatatlan köldökzsinór földi megtestesülésünk és a lelkünk között

Az Ezüstszál láthatatlan köldökzsinór földi megtestesülésünk és a lelkünk között, amely velünk együtt érkezik meg születésünkkor, és amely halálunk után elszakad, hogy szabadon engedje lelkünket – levetett porhüvelyünk fogságából.
Úgy tartják, az Ezüstszál köti össze testünket a lelkünkkel, ezért nem vagyunk képesek a Bibliai történetek főszereplőihez hasonlóan kilépni a testünkből és tetszőleges helyeken megjelenni. A Szentírás szerint csak Jézus, az angyalok és a szentek képesek elhagyni a testüket, hiszen őket nem korlátozza az Ezüstszál, amely minket életünk végéig “röghöz köt”. Ők bármikor képesek hirtelen (akár egyszerre több helyen is) megjelenni, eltűnni, vagy akár más alakot felvenni.
A halandó ember testét és lelkét összekötő Ezüstszál azonban érintetlen marad élete utolsó pillanatáig. Az elszakadás nem magától történik meg, hanem a Halál Angyala (Mihály arkangyal) pendíti meg oly erősen, hogy elszakadjon, s az eltávozott lélek vele mehessen – jó esetben a mennyországba.
Minden álom egy kis halál
Sokak szerint az álom olyan, mint megannyi kis halál. Leszáll az éjszaka csendje, s mire szemünk az álomtól elnehezedvén lecsukódik, a lelkünk útra kel. Magunk mögött hagyjuk a fájdalmat, bánatot, nehézségeket, s kíváncsian nézelődünk álmaink új helyszínén: olykor idegenekkel, máskor ismerősökkel találkozunk. Néha idegenben találjuk magunkat, máskor viszont derengeni látszik egy-egy ismerős vidék, ám mire azonosítanánk a látottakat, felébredünk.
Az Ezüstszál bizonyára jó hosszú és erős, akárcsak az újszülöttet édesanyjával összekötő köldökzsinór, hiszen az álomkutatók szerint éjjelente gyakran más dimenziókban, előző vagy párhuzamos életekben járunk, s az Ezüstszál mégis érintetlen marad..
Az Ezüstszál létét számtalan nép és vallás örökítette meg festményeken az évezredek során. A testet és lelket összekötő láthatatlan köteléket általában vékony, fehér, tekergőző fonalként ábrázolják, amely a fizikai testet az éteri testtel a homlok(csakrán) keresztül köti össze. Ezt a feltevést erősítik azok a klinikai halált átélt emberek beszámolói, akik úgy írták le “halálukat”, hogy lelkük a homlokukon (fejükön) keresztül távozott a testükből, majd sokáig magasan földi testük felett lebegett, teljes életnagyságban, külső szemlélőként látva azt. Majd amikor Isten engedélyével visszaszállhattak testükbe, a fejükön keresztül bújtak vissza.
Egészségügyi dolgozók azonban inkább megfoghatatlan, aura-szerű fénycsóvát látnak a haldoklók feje fölött, amelyről ez idáig nem tudták bizonyítani, hogy vajon a test körül tekergő Ezüstszál, vagy maga a távozó Lélek látható-e ilyenkor? A test pedig szó szerint (is) megkönnyebbül. Magyarázat nincs rá, de a halál beálltának megállapítása után a fizikai test kb. 30-40 dkg-mal könnyebbé válik…
Ordódy Eszter
Forrás: Darshan Singh: Titkok tika
Visszatérés – A reinkarnáció tudománya

2014. április 18., péntek

HÚSVÉT Április 19. - 20. - 21

Április 19. - 20. - 21. HÚSVÉT
A Hold egész hétvégén a Tejúton vonul. A lelki beavatások, álmok és intuíció, gyógyítás ideje van. Áldott, szép ünnepet kívánok mindenkinek!
Április 20-án tetőződik egy rendkívül domináns folyamat – a kettes szám misztériuma itt ismét a Nő és a nőiség hangsúlyos szerepét üzeni; a nullával megtoldva ráadásul felerősíti azt. Ha a hónap és a nap számát összeadjuk, ez ismét a hatos szám lesz, vagyis itt tudunk igazán hatni, hatással lenni sorsunk alakulására. Az ekkorra már felálló, nagy égi négyszög egyik része pontosodik be. A Jupiter délelőtt teremtő erőben áll az Uránusszal és éjfél után szemben a Plútóval - A Jupiter az igazság, a nagy eszmék, a világnézet és a szeretet bölcsességének bolygója, a már említett Ikrek csillagképben jár. Az Uránusz a Kos jegyében, a Halak csillagkép visszaúszó halának fonala alatt. Az Uránusz jelképezi azokat az erőket, amelyek által eddigi tudatunk korlátait meg tudjuk haladni, ki tudjuk tágítani, meglátva és megértve ezzel szélesebb igazságokat, az eddiginél másabb megoldásokat, elveket. Felszabadító felismerések, megértések idejét mutatja az Uránusz, nagy ötletekét is, ugyanakkor ő a tisztító erő is. Most van ideje levágni azokat a függéseket és félelmeket, melyek eddig visszatartottak a bennünk rejlő egyéniség, zsenialitás és kreativitás megélésétől. Nagy igazságok tisztázódnak, ráébredhetünk az életünket működtető, rendező elvekre, egészében látjuk át a velünk zajló folyamatokat. A tiszta tudás kapuja nyílik meg, bármely értelemben. Hirtelen és váratlanul kerülhet napvilágra az igazság, vagy nyílhat meg olyan információ, amely a szabadságot hozza el. Mindezek a történések hosszú időkön át ívelő karmikus folyamatokat zárhatnak le, dönthetnek el véglegesen. Lényegük a tiszta, szabad létállapot megteremtése, elősegítése, a küldetésünk teljesítésétől és a kiteljesedéstől visszatartó erők levágása, letisztítása, a saját igazságaink megtalálása, a magasabb szintű létezés felé való lépés megtétele.
A Jupiter és a Plútó szembenállása az eddigi világnézet és hitrendszer radikális átalakulását, átrendeződését segíti. Ha azt tapasztaljuk, hogy az eddigi nézeteinkkel, hitünkkel gyökeresen ellentmondó helyzetekbe kerülünk, vagy véleményekkel ütközönk, az nem véletlen. Ideje van, hogy letegyük a másoktól felvett eszméket, az általános sztereotípiákat, a régi beidegződéseket. Ha igazán mélyen magunkba nézünk, ráeszmélhetünk, hogy ezek eredete nem saját magunkban található, hanem kívülről érkezett, felvett minőség. Ideje megszabadulni tőlük.
A Plútó a Nyilas és a Déli Korona csillagképeknél jár ekkor – a Nyilas a tudás és az isteni erők kiárasztásának csillagzata, a Mágus Korona földi megjelenése pedig maga a Szent Korona!
Lényegi ponthoz érkeztünk ezzel. A nagy átalakító, a sorsemelő, sorsfordító erőket adó Plútó van most kapcsolatban Égi Koronánkkal! A Plútó, mint a Naprendszer legkülső bolygója, már az Univerzum végtelenjére nyit kaput. Minőségi ugrást jelképez és hatalmat (sorsunk felett). A hatalom tehát a Koronáé! A magyarok, mag-őrök Szent Koronája most kapja vissza erejét és hatalmát. Most van ideje, hogy a Mag népe eldöntse, hajlandó-e kilépni a hamis hatalom árnyékából és visszahelyezni szívében, elméjében, tudatában és gyakorlatban is a Koronát az ő méltó helyére?
Április 21-én a Hold (lelkiség, érzések, haza, otthon, nemzet) is becsatlakozik az égi négyszögbe, méghozzá a Plútóval áll együtt, a hajnali órákban, a lélek és a nemzet erejét és hatalmát éreztetve.
Az esti órákban (20:37-kor) pontosodik be a két leglassabban haladó bolygó, az Uránusz és a Plútó fénykaput nyitó, racionalizáló fényszöge. - Megjönnek a mindent megreformáló, átalakító üzenetek, sugallatok. A karmatisztítás és a minőségi emelkedés, a megújulás együttes ideje mutatkozik. Szabadulás és újjászületés. Gyökeres, mélyreható változások csúcspontja ez, melyek már jó ideje zajlanak és most tudatosodnak, vagy fordulnak át érdemben.Zentai Anna

2014. április 14., hétfő

Kozmikus Kvantum Fényportál RENDHAGYÓ IDŐSZAK – FELSZABADULÁS ÉS MEGÚJULÁS A VÁLTOZÁSOK FÉNYKAPUJÁBAN

Kozmikus Kvantum Fényportál
RENDHAGYÓ IDŐSZAK – FELSZABADULÁS ÉS MEGÚJULÁS A VÁLTOZÁSOK FÉNYKAPUJÁBAN
- Drága szeretet Testvéreink! Az áprilisi hónap erőteljes energiái, amelyek a Földre érkeznek, lényetek legmélyéből hozzák felszínre, mindazon régi érzelmi poggyászotokat, lelki szinten megkötő energetikai mintákat és emlék lenyomatokat, amelyeket lehetőségetek lesz végleg feloldani és elengedni. Ahhoz, hogy megújulhassatok, és boldogabb életet élhessetek, az „Új Föld” létvalóságában, fel kell szabadulnotok a régi megkötő energiáktól és érzelmi állapotokból. A Fénybe kell emelnetek önvalótok mindazon részét, amelyek fájdalom és szenvedés létköreiben tartanak benneteket, hogy harmonikus és szeretetteljes valóságot teremthessetek. Minél tudatosabban dolgoztok a régi elengedésén, annál könnyebben fogtok tudni túljutni a mostani energetikai váltáson, amely egy új paradigmába emel fel benneteket. -
Április 15.-től 29.-ig Felszabadító Kozmikus Kvantum Fényportál nyílik. Ez a kozmikus időszak holdfogyatkozással kezdődik és napfogyatkozással végződik, és egy sorsfordító égi Kozmikus Kereszt csillagkonstellációban zajlik, amely Jupiter-Mars-Plútó-Uránusz nagy négyszöge. A nagy égi négyszög csúcsain álló bolygók egymással összekötve keresztet alkotnak, melynek közepén a Föld áll.
Kozmikus Kvantum Fényportálon keresztül érkező fénykódok és égi erők hatalmas áradata, globális és egyéni szintű fény általi tisztítást, minőségi váltást, felszabadítást és megújulást hoz számotokra.
Az erőteljes fényerő beáramlás, az emberi szinteken káoszt hozhat, mivel égi rendeltetése az, hogy felszínre hozza, és átalakítsa a már nem működő, fénytelen és szeretet nélküli állapotokat és kapcsolatokat.
Ezen időszak alatt fokozottan kell ügyelni a gondolatok általi teremtésre, és az érzelmi egyensúly fenntartására. Nem szabad beengedni a személyes világotokba a baljós erőre jelzések apokaliptikus, félelemkeltő hírközléseit, hisz ezáltal hozzájárultok azok megteremtéséhez.
Nem lesz világvége, csak radikális változások indulnak el, mert a jelen világ társadalmi struktúrája tarthatatlan. Ne felejtsd el, amit valóságnak hiszel, az is lesz a világodban, aminek figyelmet adsz, amiről beszélsz, azt energiáddal táplálod, azaz teremtő erőddel fenntartod és teremted.
Kozmikus Kvantum Fényportál felgyorsítja a világotokba végbemenő változásokat egyéni és globális szinteken. Új energiákkal kódolt isteni fényrészecskék/kvantumok fognak beáramlani a Földre. Erőteljes tisztító fényhullámai végigsöpörnek számtalan szinten, felkorbácsolják a stagnáló folyamatokat és változásokat indítanak el.
A nagy energetikai átalakító fénybeáramlásban, a legfontosabb az hogy engedd el ami már a múlté, engedd be a megújító fényerőt, tartsd a tudatodat a lehető legmagasabb szinten, és légy a szeretet állapotában.
Rendezd el harmonikusan a kapcsolataidat, bármennyire is provokáljanak, ne menj bele konfliktusokba, tartsd fenn a harmóniát és maradj a középpontodban.
Bölcsen használd fel és élj a feléd áradó lehetőségekkel és energiákkal, ha bármi a felszínre emelkedik lelked vagy tudattalanod mélységeiből, engedd el, hagyd hogy kioldódjon.
Plejádi Arkangyali Fénytanács – Közvetítette: Samel Ryszarda

Az Élet 40 órája



Keddtől kezdve válik minden szinten érezhetővé a húsvéti papírsárkány, amiről Veres Mónika olyan kimerítő részletességgel ír ITT és ITT.
Ehhez jön még a reggeli Telihold kiteljesedést hozó, érzelmeket dagasztó, maximumra járatott energiája. És akkor innen indítjuk azt a pár napot, amelyben átélhetjük a húsvéti ünnepkör ősi, „eretnek” és „pogány” hagyományának misztériumát.
Péntek délután 3 órától van körülbelül 40 óra, amikor a transzcendencia kézzelfogható tapasztalássá válhat. Nem azért, mert egyszer valami csőcselék fára szögelt egy tanítót (aki a legkevésbé sem az utána következő nemzedékek bűneiért halt meg – ha igen). A legenda itt is allegóriákban beszél, és így rejti az orrunk elé, amit át akar adni annak, aki figyel.
A következőkben elmesélek Nektek egy technikát, ami segíthet egy fokkal tisztábban látni, érzékelni. Azért most teszem ezt, hogy legyen ideje megszületni a döntésnek: akarjátok-e ezt a „beavatást”.
A fizikai világban nagyon egyszerűen jelenik meg ez a negyven óra: az ember péntek délután háromtól vasárnap reggelig csak vizet vesz magához. (A negyvenórás húsvéti beavatás alapötletét Somlósi Lajos előadásából merítettem.)
A titok – miként mindenkor – most is a belső tartalom, és a lélekhogyan.
Húsvét hetében jó eséllyel már nem kerül a szervezetünkbe sem hús, sem zsír. Hét elejétől kezdve tudatunkba helyezzük, hogy a szóban forgó negyven órában meghozzuk az éhség áldozatát azért, hogy közelebb léphessünk a bennünk élő Istenhez. Egyszerű elhatározás ez, rövid, nekünk szóló. Semmilyen böjt, tisztítás nem való kirakatba.
Egész héten könnyebb ételeket eszünk, ráérősebben gondolkodunk, befelé figyelünk, nem kergetjük magunkat.
140415Pénteken aztán három órakor letesszük az ennivalót (és lehetőleg nem úgy, hogy 14:58-kor gyűrjük be az extra vega pizza utolsó falatját). Gyújthatunk gyertyát, lehet ez egy szép szertartás. Immár fizikai síkon is jelképezzük az anyag elengedését azért, hogy előtérbe kerülhessen a szellem.
A „böjt” ideje alatt fogyasztott vizünk legyen tiszta, energetizált. Származhat forrásból, lehet tisztított víz, melyet áldással, Reiki szimbólummal, zsinórmintával, kristályokkal (stb.) feltöltünk a Fény és a szeretet információjával. Ügyelünk arra, hogy a testünkbe kerülő tiszta víz hordozza azt a programot, amivel nekivágtunk a nagyböjti finish-nek. Kérhetünk megbocsátó szeretetet, megértést, magasabb tudatállapotot, bármit.
Szombaton előfordulhat, hogy a mérgek szervezetből való távozását fejfájás, rosszkedv kíséri. A fejfájás azonnal megszüntethető (vagy eleve megelőzhető), ha vízben oldott magnézium-kloridot iszunk, 2-3 dl-t. Csak arra figyeljünk, hogy utána ne nagyon menjünk el otthonról, mert ez a koktél gyorsan távozásra készteti emésztőrendszerünkből a mérgeket. A hangsúly azon, hogy gyorsan.
Szombaton legyen nyugalom, elmélkedés, ima, befelé fordulás. Igazán elszántak kipróbálhatják a böjt időtartama alatt, hogy meghatározott ideig (vagy akár végig) némasági fogadalmat tesznek, és nem kommunikálnak környezetükkel. Nincs írás, nincs csacsogás, no Facebook. Befelé hallgatás van. Elmélkedés. Csend. Nyugalom.
Szombat este, a vasárnapra virradó éjjel álomban, illetve virrasztásos meditációnál, esetleg a vasárnapra virradó hajnalon megérkezik a vágyott gondolat. Jön a válasz, amely – ha nem is kínál végső megoldást – de újabb lépést mutat meg, amerre aztán tovább lehet indulni.
A rákészülés, várakozás, böjt és egyéb cirkumstanciák nem azért kellenek, hogy érkezzen a válasz, jöjjön a sugallat. Mert nevezettek jönnek úgyis. A ceremoniális mágia azért kell, hogy képesek legyünk őket felismerni, észrevenni, befogadni.
Hogy vasárnap Isten támadjon az Emberből.
A hét első napjaiban erre a minőségre kezdhetünk felkészülni mindhárom (fizikai, lelki és szellemi) síkon.
Pálcák a kézben, áldás az úton.lilithcadmon

2014. április 12., szombat

A történet: meghalt a szereleme, és ez az első koncertje a haláleset után. Azonban nem tudta elkezdeni a dalt

NÉZZÉTEK MEG ALUL A LINKET



A történet: meghalt a szereleme, és ez az első koncertje a haláleset után. Azonban nem tudta elkezdeni a dalt, és ekkor a tömeg kezdett el helyette énekelni, A szeretlek szót felcserélték a "mi szeretünk téged"-re. A producere(aki zongorán kíséri)pedig azt mondta neki a végén, hogy "látod, te pedig azt mondtad nincs miért élned.Élj értünk,az emberekért". Hát ezért sikerült ilyen meghatóra

  


https://www.facebook.com/photo.php?v=737805526251511&set=vb.100000662121898&type=2&theater

2014. április 10., csütörtök

Április 11. péntek – Tiszta, mély érzések

Április 11. péntek – Tiszta, mély érzések – Egyre erősebben érezhető az a végtelen harmónia és érzelmeket felszabadító erő, amely szombaton hajnalban éri el csúcspontját. A Vénusz és a Neptunusz bolygók közelítenek egymáshoz, pénteken ez igen erősen van jelen, szombatra virradó álmainkra pedig különösen érdemes figyelmet fordítani. A Hold épp mára kerül szembe a Vénusz-Neptunnal, vagyis poláris párként, kiegészítő, teljessé tévő lelki-érzelmi energiaként jelenik meg. Az évkörön ez a bolygóállás a Szűz-Halak jegyek tengelyét, csillagképi értelemben viszont az Oroszlán-Vízöntő tengelyt kapcsolja össze.
A Hold tehát ma a Szűzben, az Oroszlán csillagkép királyi, nemes, erőt sugárzó testén halad végig, a Szextáns felett. Vele szemben a Vénusz-Neptun a Halak jegyében, a Vízöntő csillagkép közepén látható, angyali erőket is idéz. Hajnalban kb. 04:30-kor, keleten kél ez a csodás együttállás és 10 óra tájban delel. Az együttállás az égbolton is tökéletes: a két égitest teljesen egy síkba kerül egymással, érzelmek teljes egymásba olvadását élhetjük meg most!
Nem is érdemes csodálkozni, ha érzelmeink most áradnak és elmélyülnek. Ezt a harmóniát, oldottságot és békét érezhetjük a munkában is. Testi szinten az egészségünk érdekében ugyanakkor a tisztítás, a méregtelenítés van jelen, mind a tudat, mind a test részéről is. Most nagyon fontos, hogy ne terheljük szervezetünket semmilyen méreganyaggal.
A Hold oldalán a szeretet ereje van jelen, a feltételek nélküliség, ezzel kiegészülve jelennek meg a mélységesen tiszta, szabadon áramló, már a jövőt előkészítő érzelmek. Most van ideje, hogy párkapcsolati minták letisztuljanak, érzések és kapcsolatok tisztázódjanak, hogy mélységesen belemerüljünk saját mélyebb zugaink, titkolt vágyaink és működéseink kutatásába, ott őszintén szembenézve velük, feloldozást nyerjünk és tisztítsunk. Mély lelki sebek gyógyulhatnak most a szeretet által és a régi hiedelmek feloldásával. Figyeljünk most azokra az érzésekre, amelyeket rossznak élünk meg, minden lehúzó gondolatra, függésre, féltésre, mert épp ezek kitisztításának és elűzésének ideje van! Figyeljük meg, mi az, amitől kicsit is függővé tesszük a saját boldogságunkat és csípjük fülön saját csapdáinkat és játszmáinkat! Szeretetben és szerelemben nincs „de”, nincs „csak” és nincs”ha”. Vagy elfogadjuk önmagunkat és a másikat is, úgy, ahogy van, vagy nem. Ha nem – akkor van még hova fejlődni. Dehát ez a játék célja... Idő meg – mint a tenger.
Lényeg, hogy most olyan, eddig mélyre ivódott beidegződések és hiedelmek tisztulhatnak le, amire talán előzőleg azt mondtuk: „ezt aztán soha...” - és most mégis benn vagyunk. Ha pedig merünk szembenézni ezekkel, akkor a jutalom a teljes feloldódás, a felszabadulás, a nőiség és az érzelmek tiszta, szabad áramlásának mennyei megélése, az egységbe kerülés, a szer-etetben, szer-elemben való egyesülés!
Zentai Anna

Az az egyetemes törvény, amely az összes lényre hat, főleg a dualitáson keresztül (például fájdalom és öröm



A KARMA TÖRVÉNYE
....az az egyetemes törvény, amely az összes lényre hat, főleg a dualitáson keresztül (például fájdalom és öröm). E törvény alapján, minden gondolat, szándék, szó vagy cselekedet, amit a durva illetve kifinomult testeink által cselekszünk, vissza kell térjen hozzánk. Az élet olyan, mint egy tükör, mely visszatükrözi felénk mindazt, amit mi kibocsátunk, hogy aztán láthassuk tükröződésként a körülöttünk lévőkben. Ha rosszat teszünk, ugyanúgy nekünk is rosszat tesznek. Ha szeretünk, hasonlóképpen minket is szeretni fognak. Egyszerűen tehát, amit mi teszünk másokkal, ugyanolyan arányban később velünk is azt teszik majd.
Ennek a törvénynek a segítségével megtanulhatjuk azt, hogy ne hibázzunk. Amikor szenvedünk, megérthetjük, mit éreznek mások, amikor mi cselekszünk úgy, hogy ők szenvedjenek. És fordítva, amikor boldogok vagyunk, megtapasztalhatjuk, mit éreznek mások, amikor boldoggá tesszük őket. De általában a karma törvénye segítségével tanulni – hosszú és fájdalmas folyamat. Ezért minél tovább haladunk a spirituális gyakorlásban, annál hamarabb túlléphetünk a karmikus behatároltságon és tudatosan fejlődhetünk a végső cél eléréséig, a végső felszabadulásig.
Ok és okozat
Bármely cselekvés, gondolat, szándék annak megfelelő és arányos hatást vált ki. Minden eredmény valamely okból ered. Minden impulzus előbb vagy utóbb visszatér ahhoz, aki gerjesztette. Az életünk során velünk történő egyetlen esemény sem véletlenszerű.
Bármilyen esemény, kellemes vagy kellemetlen, hűen tükrözi múltbeli gondolatainkat vagy cselekedeteinket, szavainkat vagy szándékunkat. Ezért soha nem beszélhetünk igazságtalanságról, és nincs bocsánat az elkeseredésre, rosszaságra, féltékenységre, kevélységre, mert ezek nem mások, mint a múltban általunk elkövetett cselekedetek hatásai.
A továbbiakban nézzük, hogyan történik ez a folyamat. Patandzsali a „Jóga szútrák”-ban magyarázza azt, hogy karmikus cselekedeteink sokasága gerjeszti előző és jövőbeli életeink minden tapasztalását. Ez a Patandzsali által említett karmikus raktár az emberi lény okozati teste. A kauzális (okozati) testünk úgy működik, mint egy univerzális (kozmikus) számítógép, hűen feljegyez minden cselekedetet, gondolatot, szándékot, szót vagy tapasztalatot, amit a lélek inkarnációi során a Földre vetített. Ezek a cselekedetek bizonyos szubtilis bevésődésekként, úgynevezett SAMSKARÁK-ként raktározódnak. Ahogyan magnószalagra rögzíthetünk bizonyos hangokat, ugyanígy cselekedeteink, vágyaink, tapasztalásaink is, hűen és azonnal feljegyzésre kerülnek szubtilis benyomások, samskarák formájában kauzális testünkben, és ezek a samskarák ebben vagy jövőbeli életeinkben kifejezésre jutnak.
Ez a folyamat addig történik, amíg meg nem tanulunk elkülönülten, kötődések nélkül cselekedni. Amikor nem létezik többé egónk által diktált kötődés, többé nem jegyződik fel semmi, és ha már nem léteznek szubtilis bevésődések, samskarák, nincs szükség újabb reinkarnációra. A szalag letörlődik, és mi teljesen szabadokká válunk.
A szellem soha nem tapasztalja a karmát
Úgy tűnik, hogy a Mindenható illúziójának (MAYA) ereje révén a szellem fogságban van a különböző testekben. A szellemhez legközelebb álló test, a kauzális, vagyis az, amelyben a karmikus bevésődések, a samskarák vannak elraktározva. Ezt követi a BUDDHI, vagyis a tiszta intellektus.
Ez a két test együtt marad a szellemmel akkor is, amikor az elhagyja a fizikai testeket, amelyeket megnyilvánít. Eképpen a kauzális test és a Buddhi, amit léleknek nevezhetünk, elkisérnek bármely életünkbe, legyen az jelen, múlt vagy jövőbeli. Az új reinkarnációban a szellem és lélek egy új mentális kombinációt és egy új fizikai testet gerjeszt. Ezt követően ezeknek az új életeknek a cselekedetei íródnak fel hűen a kauzális testben.
Ezen feljegyzett szubtilis bevésődések képezik a jövőbeli reinkarnációk behatároló tényezőit, melyek a karma törvénye révén valósulnak meg. Tehát fontos, hogy megjegyezzük és megértsük, hogy a Szellemnek nincs karmája, és nem is tapasztal meg semmilyen karmát. Ő a lény középpontjában van, fix, tökéletes, változatlan, örökkévaló, mozdulatlan. A kerék forog, a játék a szabályokat követi, de a Szellem az isteni boldogságban pihen, a legvégső középpontban, időn és téren túl. Ezáltal a látszólag különálló életek mégis össze vannak kötve a kauzális test és a Buddhi (tiszta intellektus) által, amelyek közösek bennük, és ezek felelősek a cselekedetek hű feljegyzésért és az összes cselekvés hatásainak megkülönböztetéséért, ami a felszabaduláshoz, a végső igazsághoz vezet.
Patandzsali kifejtette, hogy ezek a karmikus rögzülések a tudatlanságból (AVIDYA) és a fizikai testünkkel való azonosulásból (ASMITA) erednek. A Jóga-szútrákban ezeket Patandzsali a szevedés gyökereinek nevezi. Az igazi, isteni Önvalónk tagadása arra késztet, hogy cselekedeteink eredményeit, gyümölcseit keressük, ami szubtilis bevésődéseket, samskarákat gerjeszt, melyek majd a megfelelő időben jövőbeli tudatlanságunkat és kötődéseinket eredményezik. Így a bűvös kör folytatódik, tapasztalatok és szenvedések által, mindaddig, amíg végül fel nem ismerjük múlandó és téves azonosulásunkat. Ettől a pillanattól indulhatunk neki reménnyel telten a felhalmozott KARMA tudatos elégetésének, ahelyett, hogy folytatnánk felhalmozását tudatlan cselekedeteink által.
Mennyire és hogyan befolyásol a múlt?
Patandzsali úgy magyarázza, hogy amíg a tudatlanság forrása (gyökere) bennünk él, számos, különböző szociális osztályokban megélt életre, változatos tapasztalásokra van szükség ahhoz, hogy a tudatlanság elfogyjon. A gyökerek arra a samskarákra vonatkoznak, amelyek meghatározzák a test típusát, kinézetünket és a személyiséget a következő életben, hogy optimális körülményeket biztosítsanak ahhoz, amit abban az életben meg kell tanulnunk.
Tehát a lélek választja meg a nemet, a szülőket, a test és az értelem erősségeit és gyengeségeit, a különböző tapasztalatokat, vagy elsődleges irányultságukat az életünk során, fontos párkapcsolatokat és néha életünk időtartamát is. A karma törvénye alapján mindezek a tényezők a születés előtt meg vannak határozva. Ez természetesen nem azt jelenti, hogy az egyénnek nincs esélye arra, hogy túllépjen rajtuk és megváltoztassa ezeket a behatároló tényezőket, akár saját spirituális erőfeszítése révén, akár az Isteni Kegyelem megnyilvánulása által. Ugyan életünk legfontosabb eseményei egyéni cselekedeteink által előirányzottak, saját szabadságunk nagymértékben függ attól, hogy mennyire vagyunk képesek igénybe venni szabad választási lehetőségünket és képesek vagyunk-e határozottan és konzekvensen reagálni bizonyos történésekre, másként, mint ahogy a karma meghatározta volna. Tehát amikor megtanulunk elkülönülten, kötődések nélkül cselekedni, megbocsátással, megértéssel, szeretettel viseltetni a körülöttünk levők iránt, megszüntetjük a karmikus körforgás fenntartását.
Amikor főleg gyűlölettel, kevélységgel, rosszindulattal, egotikusan, arroganciával, intoleranciával, túlzott ragaszkodással reagálunk, folytatjuk a karma gerjesztését, úgy saját magunk, mint környezetünk számára, akiket cselekedeteink által befolyásolunk. Jelen tapasztalataink múltbeli viselkedésünktől függnek, a jövőbeliek pedig JELEN és múltbeli hozzáállásunktól.
Transzcendálhatjuk-e a karmát?
A legfontosabb csomópont, ahol végérvényesen meg lehet változtatni és transzcendálni lehet a behatároltságokat, mindig a jelen pillanatban van. Természetesen nem minden samskarát lehet egyetlen élet alatt megszüntetni. Egy részük a jelen élet kifejeződésére és individualizálódására lett kiválasztva. Amikor ez a kiválasztott karma-rész kiegyenlítődik, az egyén szabaddá válik és képes lesz arra, hogy elhatárolódjon, elkülönüljön a fizikai testtől. Addig viszont sokszor a fizikai test által behatárolt, hogy elégesse karmáját. Ebből a szempontból háromféle karma létezik:
1. Az a teljes karma, ami a kauzális testünkben van elraktározva azért, hogy a jövőben el legyen égetve.
2. Az a karma, ami egy bizonyos életre lett kiválasztva, hogy abban fogyasszuk el.
3. Az a bizonyos karma, amit a jelen élet bármely pillanatában elfogyaszthatunk.
Amikor tudatába kerülünk annak, hogy a karma törvénye hogyan hat, sokkal könnyebb lesz sorsunkat ellenőriznünk. Ugyanis, ha ráébredsz arra, hogy az a probléma, amivel most szembesülsz, egy múltbeli hibád következménye, sokkal könnyebben cselekedhetsz a hiba kijavítása érdekében, változtatva magatartásodon, vagy ráébredve arra, hogyan hozhatod helyre.
Hogyan keletkezik a karma?
Felvetődhet bennünk a kérdés, vajon tulajdonképpen hogyan kezdődött ez a karmikus játék. Hogyan és főleg miért jelent meg az első samskára? Az emberek nagyon sokszor feltették ezt a kérdést a megvilágosodott mestereknek és guruknak. Mind azt felelték, hogy erre nem lehet szavakban válaszolni, de a válasz megtapasztalható a racionális gondolkodás teljes transzcendálásával, átlényegítésével. Mégis, ha szavakban szeretnénk kifejezni, a következőket mondhatjuk:
„Amikor a tudat kapcsolatba kerül az anyaggal, egyidejűleg megszületik a tudatlanság is. Ekkor kezdődik a relatív formával való azonosulás, és fokozatosan, egyenként megjelennek a samskarák. A vonzás és taszítás különböző formái különböző mértékben jelen vannak a fejlődés legkezdetibb szakaszaiban is, az ásványi, növényi, állati szakaszban, végül az, aki elérte az emberi formát (természetesen miután végigment minden szakaszon), magában hordozza az előző fejlődési szakaszok lenyomatait, még ha ezek többsége látens formában van is jelen. Például a nyugati pszihológia is elismeri, hogy az állati ösztönök jelen vannak a tudattalanunkban; időleges megnyilvánulásuk a bennünk jelen lévő, fejlődésünk során felhalmozott samskaráknak tudható be.“
Miközben különböző létformákon megy keresztül, a lélek fokozatosan fejlődik. Az emberben ez a fejlődés szándékai, szokásai és magatartása megtisztulásán mérhető, amíg egy olyan magas fejlődési fokra nem jut, amikor is képes lesz a látens állapotban benne levő isteni lény kinyilatkoztatására.
Teszt vagy büntetés?
A karma törvénye végigvezet ezen a spirituális ösvényen. Segít abban, hogy megkülönböztessük a jót a rossztól, az örömön és fájdalmon keresztül. Az öröm és boldogság természetes eredménye azoknak a cselekedeteknek, melyeket anélkül cselekedtünk meg, hogy jutalmat vártunk volna érte, míg a fájdalom az egoista módon és rosszindulatúan véghezvitt cselekedetek eredménye. A karma törvényén keresztül azonosulhatunk a realitás szélesebb, változatosabb aspektusaival, megtanuljuk az értelmi és érzelmi felnőtté válás leckéit. Az életünkben jelentkező bármely megpróbáltatás vagy akadály mindig két nézőpontból nézhető: büntetés vagy teszt; ugyanakkor mindig egy lehetőség spirituális erőnk és belső hitünk növekedésére.
Az igazi szellemi kereső természetesen nem mazochista módon keresi a szenvedést, de soha nem szabad elégedetlennek lennie a nehézségek miatt, amelyekkel szembe találja magát, mert mindig tudja, hogy ezeket az élet azért küldi, hogy segítse őt és felkészítse a következő lépésre. Általános szabályként el kell fogadnunk, hogy az élet mindig azt kínálja, amire abban a pillanatban szükségünk van, hogy gyümölcsözően megtanuljuk a leckét. Lehet, hogy ezek nem azok a tapasztalatok és megnyilvánulások, amelyekre vágyunk, de teljes bizonyossággal azok, amelyekre abban a pillanatban és azon a helyen a legnagyobb szükségünk van.
Satya Sai Baba a következőképpen fejezte ezt ki: „A Mindenható nem teszteli az embert csupán csak a játék kedvéért; soha nem részesíti előnyben a szenvedést. A Mindenható azért teszi ki az embert ismétlődő megpróbáltatásoknak, hogy végül megérdemelje a fejlődést és az Isteni Kegyelmet. Ezért kérnetek kell, hogy vizsgáztatva legyetek, hogy ezáltal a fejlődésetek érzékelhető lehessen.”
Tehát értelmezhetjük a szenvedést úgy is, mint büntetést, vizsgáztatást, de úgy is, mint előkészítést az Isteni Önvaló kinyilatkoztatására.
Létezik-e karmikus memória?
Eleinte a gyémánt is csupán egyszerű kő az úton, más ásványokkal összekeveredve. Csak amikor egy hozzáértő mester megcsiszolja, alakul át és szórja szét a környezetében elbűvölő csillogását. Ne ellenkezzünk tehát egy hasonló kezeléssel szemben, aminek hatására hamar eltűnik belőlünk a sötét tudatlanság. Eszerint cselekedve, végül a fényt fogjuk terjeszteni, hasonlóan a gyémánthoz.
A karma egy fontos aspektusa az, hogy segít harmóniát és egyensúlyt teremteni belső és külső világunk között. Ahogyan másokkal bánunk, végső soron megmutatja, hogyan bánunk magunkkal. Ralph Waldo Emerson azt mondta: „Ha láncot teszünk egy rabszolga nyakára, a lánc másik vége mindig a mi nyakunk körül lesz.” „A világ, amelyben élünk, a kompenzáció világa; következésképpen az, aki nem rabszolga, el kell fogadja, hogy ne legyen egyetlen rabszolgája se.” – mondta Abraham Lincoln.
Az egyén teljes karmája állandóan benne van az egyénben.
Jó és rossz cselekedeteink karmája nem szükségszerűen azoktól a személyektől fog ránk visszahatni, akikkel szemben cselekedtük azokat. Segíthetünk egy személyen és valamikor nekünk is segít majd egy másik személy. Rosszat tehetünk valakivel és valamikor ennek megfelelő rosszat tesz velünk egy teljesen más személy. Szerethetünk valakit és valamikor hasonló szeretettel ajándékoz meg minket másvalaki. Mivel egyenlőre értelmünk még nem képes a szellem legfelsőbb szféráiba behatolni, ami előző életeink memóriáját tartalmazza, egyenlőre egyszerűen el kell fogadnunk, hogy van egy igazságos és egyetemes törvény, amely pontosan meghatározza életünk erőfeszítéseinek eredményeit.
Egy megvilágosodott bölcs tisztán látja a múltat, jelent és jövőt, azonnal felfogja az őt látogató személy karmikus helyzetét. Nagyon jól érti az ok és okozat közti kapcsolatot, amire egyenlőre a hétköznapi gyenge elme még nem képes.
Hogyan hat a karma?
Személyiségünk és szándékaink aszerint alakulnak, hogyan éltünk, cselekedtünk, táplálkoztunk, harcoltunk egymást követő előző életeink hosszú sora alatt, egészen mostanáig. A Mindenható nem jutalmaz és nem is büntet. Ő csupán tükröz, rámutat, kifejez és reagál. Ő az egyetemes és tökéletesen befolyásolhatatlan tanú. Mindenki maga dönt sorsa felől, gondolatai és cselekedetei által.
Amennyiben ezek a gondolatok valamilyen szinten eljutottak hozzánk, nem fogunk ezentúl senkit sem okolni az elszenvedett szenvedésekért. Teljes felelősségtudatot kell kialakítanunk megtapasztalásaink iránt, mivel ezeket mi kreáltuk, múltbeli cselekedeteink által.
Ha azt mondjuk: „A Jóisten akarata” – még ez is egyfajta menekülés a felelősség elől az adott helyzettel szemben, amely a múlt visszatükröződése. A Mindenható csupán szemlélője az általunk létrehozott sorsnak vagy karmának.
Végül levonhatunk bizonyos konklúziókat arra nézve, hogyan hat a karma:
1. Minden olyan tapasztalat, amellyel a jelenben szembesülünk, a karmikus behatások egyenes következménye.
2. A hétköznapi egyén képtelen meglátni a kapcsolatot a múlt cselekedetei és a jelen reakciói között.
3. Az egoizmus, rosszindulat, az önző cselekedetek szenvedést okoznak. Örömöt, elragadtatást és boldogságot csak az önzetlen, egoista megnyilvánulástól mentes cselekedetek kelthetnek.
4. Egy lecke mindig egy karmikus szelet által tanulható meg.
5. Hasonlóképpen annak a lehetősége is létezik, hogy előre szabadon megválasszuk, megtanulunk-e bizonyos leckéket vagy sem.
6. Amennyiben a leckét tökéletesen megtanultuk és az Isteni Kegyelmet kérjük, a karma villámgyorsan eltüntethető az Isteni Kegyelem által.
7. Minden lény jó legbelül, csupán cselekedetei lehetnek rosszak néha.
8. Igazságtalanság nem létezik, erről soha nem beszélhetünk a karma perspektívájából.
Forrás: Kőrösi Csoma Jóga Egyesület